Когато я купих не загреваше.Помпата ми се прецака .Купих нова италианска 72лв. и смених старата.Промих двигател,радиатор,"парно",смених термостата,обезвъздуших всичко точно но като карам 5-6км срещу наклон с повечко "газ" започва да загрява,включвам парното (без вентилатора) спира загряването.Муфата на перката се е блокирала ,върти много здраво.Но днес изведнъж от доло почна да тече антифриз(като работи мотора капе,като го угася капе 2-3мин. и спира)Предполагам че е помпата.Мотора работи добре не гори антифриз,претполагам че главата е добре.Кажете от къде и каква помпа да си купя,джипчето ми е много необходимо защото съм рибар.ПОМОГНЕТЕ МИ СЪС СЪВЕТ КАК ДА СЕ СПРАВЯ С ПРОБЛЕМА????????:cr y:
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
помощ -теч от нова помпа
Свий
X
-
До: помощ -теч от нова помпа
Първоначално публикуван от petko51 Преглед на мнениеКогато я купих не загреваше.Помпата ми се прецака .Купих нова италианска 72лв. и смених старата.Промих двигател,радиатор,"парно",смених термостата,обезвъздуших всичко точно но като карам 5-6км срещу наклон с повечко "газ" започва да загрява,включвам парното (без вентилатора) спира загряването.Муфата на перката се е блокирала ,върти много здраво.Но днес изведнъж от доло почна да тече антифриз(като работи мотора капе,като го угася капе 2-3мин. и спира)Предполагам че е помпата.Мотора работи добре не гори антифриз,претполагам че главата е добре.Кажете от къде и каква помпа да си купя,джипчето ми е много необходимо защото съм рибар.ПОМОГНЕТЕ МИ СЪС СЪВЕТ КАК ДА СЕ СПРАВЯ С ПРОБЛЕМА????????:cr y:
-
Първо провери дали наистина теча е от новата помпа - от помпата или мейду нея и блока - там трябва да е гарнитура или О- пръстен.
При смяната почисти ли добре там където помпата "ляга", силикон сложи ли?
Ако си разкачал някакви маркучи провери дали си стегнал скобите добре, а понякога самоте маркучи се вдървяват и при свалянето им се пукат.
Та провери тези неща преди да скачаш на нова помпа.Don't hunt IF you can't kill
първо 0883 после 333 накрая 448
LZ1BGD
Коментар
-
Отделно, няколко пъти ми се се случвало маркучите да "олягат", след бъзикане по охладителната система. Огледай всички скоби и ги донатегни. Това ми е решавало проблемите поне 2-3 пъти.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
DAIHATSU FEROZA 1,6i 16 v - това е модела.Тя работи една година с новата помпа и тогава протече.Монтирал съм я топ.Но през тази година на работа ми се е налагало в някой моменти да включвам "парното" за да държа стрелката (на прибора за температурата) по средата на скалата.
Коментар
-
Притегни всички скоби, както ти казах. Ако пак тече - двали капака на ангренажния ремък, и гледай дали тече от оста на помпата, или от гранитурата и. Ако от гарнитурата - сваляш и сменяш (всъщност не знам дали е гарнитура, или се слага само силикон (т.нар течна ганитура). Добра практика е , ако слагаш силикон, да стегнеш съвсем леко - колкото да разнесе силикона равномерно, да изчакаш 1-2-3-4 часа, да стегне, и после да донатегнеш. Винаги правя така, и досега не съм имал повторен теч никъде, където съм слагал.
Не е нормално да загрява така, по принцип. Провери си термостата. Мойта по никакъв начин не съм успявал да я накарам да качи стрелката с повече от милимерър надясно от средната линия, а парно никога не съм пускал по принуда, а само когато ми трябва. Това може и от центровка да е, или кофти запалване. Може да отидеш да ти видят сместя някъде - да не е прекалено бедна или богата.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
DAIHATSU FEROZA 1,6i 16v 1996г.производство.С новата водна помпа джипчето го експлоатирам една година ,но започна да капе от нея(от отворчето )антифръеиз.Но през цялата година от както си смених помпата ,когато температурата е повече от 28 градуса(т.е през лятото) и когато продължително го карам по наклон(нагоре) трябваше да включвам "парното" за да може стрелката на прибора( за температурата на водата) да стои на средата.
Коментар
-
-
Първоначално публикуван от petko51 Преглед на мнениеалуминиева е помпата.Къде да отида за проверка на работата на мотора, препоръчйте ми.
Бих искал да знам от къде мога да си купя по тънко чугунена помпа и съединител за перката.Дайте ми адрес.
А,ти горе-долу в кой град/село се намираш?Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Коментар
-
Бих искал да знам от къде мога да си купя по тънко чугунена помпа и съединител за перката.Дайте ми адрес.
Здравей
Като се разходиш до София на Симеон има няколко магазина. По назад има и тема къде са и телефони за връзка. Аз лично си купих помпа от магазин Катя ООД /Симеон и Опълченска/
Успех
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар