искам да си купувам DAIHATSU FEROZA 95г. но няма малкото лостче до скоростния лост!Според вас защо???Как сменя бързи бавни???
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
чакам съвет
Свий
X
-
До: чакам съвет
Първоначално публикуван от ribaro Преглед на мнениеВиж тази тема.
Коментар
-
Щом си се насочил към Фероза ,погледни моята ако решиш
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...EE%E7%E0%F2%E0RAV 4
F650GS
Коментар
-
Явно е заминала раздатката, по-точно муфата за превключване се износва и затова джамбазите за по-лесно я оставят в положение "full time" и оставаш без блокаж на междинния диф. Този дефект е срещан именно при фул тайм модификацията, която и без друго бавни НЯМА. Аз карам такава, засега без проблеми, ама като имам повече свободни кинти ще сменям скоростите и раздатката с парт тайм.
Коментар
-
Съвета ми е, щом по джипката са правени такива интервенции, значи има нещо. Ако ще я взимаш, пазари се за по-добра цена.
Колкото до другото - личното ми мнение е че варианта на фероза без бавни не е удачен. Пресен пример отпреди 2 дена - гадна кал и кашкав сняг отгоре. Не искаше да помръдне на никаква друга скорост, освен първа бавна. Няколко пъти опитвах да я подкарам на втора бавна, но позамириса на съединител, и се отказах от по-нататъчни опити.
Затова - като ще е гарга - да е рошава. С бавни. Full-time-а, точно при фероза, не носи особени предимства. С една гума без сцепление, всичкия въртящ момент отива там, и седиш на място. Липсата на бавни не може да се компенсира от нищо, предвид сравнително слабичкия двигател.Последно редактирано от sparkybg; 04-03-09, 08:30.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар