Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам проблем с работата на газ при студен двигател.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имам проблем с работата на газ при студен двигател.

Имам Ферозка 1,6 карбуратор 95 год.Нещо не ми спореше на бензин и си прехвърлих една газ от ладата.Изпарител -вакумен на ловато ,с горно котлонче между карбуратора и филтъра-наложи се да удължа шпилката но стана.Отоплението на изпарителя го хванах на байпас от парното.Изпарителя го сложих възможно най-ниско и първи загрява.Сутрин като паля на бензин държи 1200 об/мин.,после прехвърля на газ и не може да си държи оборотите.Като загрее и отвори термостата държи 1000 об/мин. на газ.,но минава доста време.Посъветвайте ме какво да правя.Един казва-намали въздуха който влиза във филтъра,друг ми казва да махна платното на дроселовата клапа.
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

До: Имам проблем с работата на газ при студен двигател.

На газ карбураторният двигател може да работи перфектно. И зиме и лете. Аз карам само на газ, паля само на газ. Газовата ми е както при теб - с плочка над карбуратора. Изпарителя ми е електрически, но това не мисля, че може да е причина за проблемите.

След като е карбуратор трябва да си с автоматичен смукач. Провери дали той работи правилно.

Щом си сложил плочка над карбуратора не е нужно да намаляваш въздуха. Самата плочка намалява отвора колко е нужно, ако е с правилните размери.

Кой е правил настройката на изпарителя?
    Какво е положението на винта за байпасна газ?
    Изпарителя има ли обогатител? Виж да не подпира в мембраната постоянно ако има.
    Пипан ли е аванса на двигателя?
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Днес бях на диагностика на запалване и направих 10 градуса предварение и двигатела работи на бензин перфектно .Автоматичния смукач също работи,а именно при студен двигател затваря напълно първа камера а после постепенно отваря нацяло-това го инспектирах внимателно.Тогава и на газ работи нормално.И аз паля на газ при студен двигател но трябва да държа крака на газта докато загрее.Освен това ще повредя изпарителя ако паля на студено.Един приятел ми каза да застопоря дросела в полуотворено положение и така да игнорирам смукача.Колкото до обогатитела-така беше но реших проблема с една дебела дистанционна шайба,даже може да му съкратя щата защото не ми е необходим.
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Изпарителя има един кран за байпасна газ (месингов винт). С него какъв е случая? Отворен ли е?
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Сещам се за такъв винт но той е при електрическите вакумни изпарители ловато.При моя има само технологичен затапен отвор-вакумен изпарител.Има само един пластмасов винт за регулиране на обороти и един за източване на мръсотии.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
            Сещам се за такъв винт но той е при електрическите вакумни изпарители ловато.
            Да, прав си, не съобразих. Лошото е, че не ми хрумва как може да се реши при теб проблемът. Вакуумът на твоят изпарител служи за преместване на една малка мембрана с функцията на клапан. От там на сетне е работа на голямата мембрана да регулира количестовто газ. При студен двигател вакуум в колектора има, но клапата на автоматичният смукач ти затапва отвора за въздуха. От тук на сетне идва момента с това дали се дави от много газ или е бедна сместа. Ще питам едно приятелче дали има решение за вакуумен изпарител и автоматичен смукач.

Как си с разхода? Аз успях да добутам до:
            Градско на къси разстояния - т.е. само на смукач - 17-18
            Нормално градско със всичките му екстри - 14-15
            Извън града - газ до ламариата с 2 души и багаж - 11.5
            Извън града - леко с 90-100, 3 души и багаж - 10.2
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Абсолютно същите разходи констатирах и аз но това е нормално за градско каране на студено.Имам мерцедес дизел ,и той си увеличава разхода с 40-50 процента при същите условия.Но все пак ти благодаря за вниманието и съветите.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                Абсолютно същите разходи констатирах и аз но това е нормално за градско каране на студено.Имам мерцедес дизел ,и той си увеличава разхода с 40-50 процента при същите условия.Но все пак ти благодаря за вниманието и съветите.
                Питах моят познат. По негово мнение проблемът е в изпарителя. Вероятно стари или некачествени мембрани.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X