Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся задни амортисьори за Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търся задни амортисьори за Фероза

Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнение
    Ако евентуално някой има нужда за вбъдеще....

закупих :

горни шарнири - 63лв./брой
    долни шарнири - 97лв./брой
    задни амортисьори, газови Токико - 105лв/брой
    пак от тези: http://www.inexpress.bg/bg/contact.html
    В Евро07 ми предложиха някакви бразилски по-евтини (около 150лв двата) пак газови, но..........от четене по форума, мнения и опит на познати - разбрах че е по-добре да се вземат Токико или Каяба Японски газови. Въпросната фирма от която ги закупих е във Варна и ми ги изпратиха по куриер с наложен платеж. Фирмата е за авточасти за джипове Дано съм била от полза - успех!

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
      ...наложи се,да изтъним шпилката,долу на планката при ресорите,но стана монтажа.
      Друг вариант в такива случаи е да избушите тампона в ухото, и да използвате тампони за жигула - пасват идеално. Мойта е така - с оригиналните регулируеми амортисьори, и с тампони от жигула. Във всеки магазин за авточасти ги има, и струват стотинки.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз също съм с жигулови тампони и то без да изтънявам шпилката. Обаче взех едни червени, които не ми се нравят много - меки са. По-добре е да се ползуват черните.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
          Аз също съм с жигулови тампони и то без да изтънявам шпилката. Обаче взех едни червени, които не ми се нравят много - меки са. По-добре е да се ползуват черните.
          Скоро ще се напукат, и охлабят. Черните са по-добри. По възможност оригинални - от пликче със син етикет.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Скоро ще се напукат, и охлабят. Черните са по-добри. По възможност оригинални - от пликче със син етикет.
            Абе засега карат вече почти година. А и в опаковката бяха 8 броя, та ще се наложи да направя и следващата смяна с тези.

Коментар

Благодаря на всички Колеги за бързата реакция и добрите отговори !
              Дайхатсуто на моя приятел вече си има нови задни амортисьори - от Евро 07 - Италиански - по 71 лева цена за бройка, газови естествено.
              Благодаря !

Коментар

Здравейте колеги, обединени от марката Дайхатсу и по-специално Фероза! От месец февруари 2010 и аз съм собсвенник на една що годе запазена Ферозка от модела 1992 с тристепеннорегулиращата се возия. Вече прочетох темата, но не открих отговор на въпроса, който ме мъчи от няколко дена, когато с неохота видях, че задният ляв ам е откъснал ушето отдолу и виси във въздуха, но за съжаление напълно сдухан/движа го с ръка нагоре и надолу без никакво усилие/.Та въпросът ми е по какъв начин да откача ама отгоре, че там и с пръст неможе да бръкнеш па камо ли с ключ. Тая джиджявка с маркуча и жиците как се разглабя и след като сменя амовете с обикновенни, какво става след това с нея, остава ли си там, изхвърля ли се? Предните регулиращи, а задните обикновенни, възможно ли ще е такава конфигурация? Ако някои колега ми обясни поне малко от малко, ще съм му безкрайно благодарен !

Коментар

Привет , колега! Добре дошъл в заразното!
                  Честита ти Ферозка и със здраве да си я ползваш!
                  На въпроса:
                  Първо си изтегли сервизното ръководство от тук:
                  http://www.warfs.org/daihatsu-manuals
                  SectionRS (Rear Axle And Suspension) - стр. 22-27
                  SectionFS (Front Axle And Suspension) - стр. 82-86
                  Там ще намериш как се размонтират актуаторите.
                  Можеш да сложиш и обикновени амортисьори и отпред и отзад.
                  Не знам как стои въпросът с оставянето само на предните. Вероятно е възможно , но трябва да се има впревид , че работят на ена и съща верига и задните трябва да се шунтират по някакъв начин.
                  Успех!
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Честито, да те радва много
                    Ние с Тарана сменяхме задни амове, та за да ги разглобиш отгоре, требва да "забелиш" мокета вътре в купето точно над тях-там ще намериш едни капачета- метални и внимателно развърташ болтчетата(късат се лесно) мисля 10 ки или 8ци бяха и ти се открива фронт за действие, като си купуваш(обикновенни) си ваземи стстарите с теб в магазина , стават и от витара едни но трябва да внимаваш за долните уши-щото на нас ни се наложи да пилим болта за да влезе!
                    Успех!!
                    Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

Коментар

И след като ги смениш,си караш спокойно,без да пипаш нищо по управлението на амовете.Отзад си оставяш само буксите да си стърчат,а предните ще си работят както досега.
                      088пет722пет99
                      http://www.hydropompi.com/

Коментар

Благодаря за пожеланията дано да ме слушка и да ме радва...дотука от безкомпромисните тестове по вода,кал и сняг машинката се оказва големо дзверче...мисля че си заслужи да получи за подарък комплект задни амортисьорчета/,а вече знам и как да й ги "поднеса". Благодаря Ви много колеги за бързите отзиви и оказаната логистична помощ...Благодаря и за "сервизното ръководство"/вече си го изтеглих/!Пожелавам Ви безавариина година!!!
                        Последно редактирано от Boichancho; 17-03-10, 11:52.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X