Освен Дайхацу Фероза, карам още един джип - ML270 на Mercedes.
Към мерцедеса нямам забележки.
Прави ми впечатление обаче един много странен факт.
Няколко пъти ми се случва - свършва ми нафтата около Карнобат.
Днес например при да речем 2-3 литра в резервоара ( карах около 20 км. на резерва) - сипвам още 11,2 литра ( за 20 лева) на ЛукОйл на изхода на Карнобат.
От там до Бургас са 50 км.
Мерцедеса гори 11/100 при 120-130 км./ч. по магистралата. Значи изгаря около 6 литра максимум за 50 км.
В Бургас на Шел сипах още 80 литра. (пълня винаги до "капачката")
Простата сметка е 80+11+3 = 94 - 6 изгорени = 88 литра.
А резервоара е 83 ?!?!?!
Предния път беше още по-фрапиращ - сипах 20 литра в Карнобат, А в Бургас 76. Ако съм изгорил 6 литра за 50 км. между Бургас и Карнобат - това означава, че резервоарът ми събира поне 90 литра.
Нямам обаче случай, да зареждам еднократно повече от 81 литра. Дори когато съм стигнал до бензиностанцията на "изпарения" т.е 50-60 км на резерва.
Нещо сметките не ми се връзват.
Възможно ли е в Шел да въртят някакви номера ?
Към мерцедеса нямам забележки.
Прави ми впечатление обаче един много странен факт.
Няколко пъти ми се случва - свършва ми нафтата около Карнобат.
Днес например при да речем 2-3 литра в резервоара ( карах около 20 км. на резерва) - сипвам още 11,2 литра ( за 20 лева) на ЛукОйл на изхода на Карнобат.
От там до Бургас са 50 км.
Мерцедеса гори 11/100 при 120-130 км./ч. по магистралата. Значи изгаря около 6 литра максимум за 50 км.
В Бургас на Шел сипах още 80 литра. (пълня винаги до "капачката")
Простата сметка е 80+11+3 = 94 - 6 изгорени = 88 литра.
А резервоара е 83 ?!?!?!
Предния път беше още по-фрапиращ - сипах 20 литра в Карнобат, А в Бургас 76. Ако съм изгорил 6 литра за 50 км. между Бургас и Карнобат - това означава, че резервоарът ми събира поне 90 литра.
Нямам обаче случай, да зареждам еднократно повече от 81 литра. Дори когато съм стигнал до бензиностанцията на "изпарения" т.е 50-60 км на резерва.
Нещо сметките не ми се връзват.
Възможно ли е в Шел да въртят някакви номера ?
Коментар