Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Страничен въпрос ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Страничен въпрос ...

Освен Дайхацу Фероза, карам още един джип - ML270 на Mercedes.
    Към мерцедеса нямам забележки.
    Прави ми впечатление обаче един много странен факт.

Няколко пъти ми се случва - свършва ми нафтата около Карнобат.
    Днес например при да речем 2-3 литра в резервоара ( карах около 20 км. на резерва) - сипвам още 11,2 литра ( за 20 лева) на ЛукОйл на изхода на Карнобат.
    От там до Бургас са 50 км.
    Мерцедеса гори 11/100 при 120-130 км./ч. по магистралата. Значи изгаря около 6 литра максимум за 50 км.

В Бургас на Шел сипах още 80 литра. (пълня винаги до "капачката")

Простата сметка е 80+11+3 = 94 - 6 изгорени = 88 литра.
    А резервоара е 83 ?!?!?!

Предния път беше още по-фрапиращ - сипах 20 литра в Карнобат, А в Бургас 76. Ако съм изгорил 6 литра за 50 км. между Бургас и Карнобат - това означава, че резервоарът ми събира поне 90 литра.

Нямам обаче случай, да зареждам еднократно повече от 81 литра. Дори когато съм стигнал до бензиностанцията на "изпарения" т.е 50-60 км на резерва.

Нещо сметките не ми се връзват.

Възможно ли е в Шел да въртят някакви номера ?

До: Страничен въпрос ...

Напълно си прав !!
    При мен се случва следното : Газовата ми бутилка събира точно 25 литра. Пълна до горе ,изминавам 100 км/гори точно 10 на 100/ и зареждам отново ,на различни места, и събира около 16-18 литра . не мога да го проумея.
    В сряда пък на една малка газстанция събра /беше празна/ 29 литра . Дали е от промяната в температурите ?
    :D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Коментар

Хе хе! Днес ми заредиха 38л. газ в 35л. бутилка и то пълна около 1/4!!!
      Лукойл Пазарджик - на изхода на града по посока магистралата.
      Та по тоя повод - вервайте им на бензинджиите!

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
        Хе хе! Днес ми заредиха 38л. газ в 35л. бутилка и то пълна около 1/4!!!
        Лукойл Пазарджик - на изхода на града по посока магистралата.
        Та по тоя повод - вервайте им на бензинджиите!
        Аз за това зареждам обикновенно на Шел. При празна бутилка винаги ми я зареждат до горе с 39,5 - 39,7 литра. Някъде на ЛукОйл са ми сипвали 38.7-39.00. До сега не съм имал случай на Шел или на ЛукОйл да ми заредят повеч от 40 литра при празна бутилка. ( толкова ми е бутилката на Дайхацуто, а аз зареждам само като докапча всичката газ и покарам малко на бензин).

Днес питах един познат които работи на Шел. Той ми каза, че от време на време имало клиенти, които искали проверка на количеството с канта. Имали 20 литрови контролни канти и нямали случаи в които помпата да отчита по-малко количество. Но ми каза и още нещо. За течните горива. И на ЛукОйл и на Шел ( а и на някои други фирми) колонките подгрявали горивото до около 30 - 35 градуса при изпомпване.

Това означава, че горивото при 30 градуса се разширява значително. Като минава през помпата тя отчита едно количество, а като изстине в резервоара, сега и под 0 градуса се свива доста. Понеже не може да изстине веднага, резервоарът се пълни до горе. ( И кантата също - 20 литра). Но само след 10-15 минути температурата му се изравнява с тази на оконата среда и обема се свива.

Това не знам дали е валидно за газта, но може и там да е така.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X