Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Провал в гората

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Провал в гората

Ех голям срам...

Днес сутринта бодро аз, един приятел и негова приятелка тръгнахме за Витоша. Планът беше да минем през Владая, Мърчаево, от там по старият път към Рударци. Крайната цел - старата каменна кариера и заслон Каменоделец.

До Мърчаево пътувахме перфектно само на задно без състоянието на пътя да оказва каквито и да е пречки. Проблемите започнаха, когато стигнахме до пътя за каменната кариера. Момента, в който Мишлена надуши пресен Витошки сняг и мокра основа под него, и шоуто започна.

Под снега беше мокра трева и тук-там размекнала се кал. Включих си 4х4 както си му е редът. Въпреки перфектното държание на гумите при твърда заснежена или заледена настилка в гората ми скъзаха нервите. Няма такава втора излагация... голям срам брах. Не успях дори да се кача на пътя към кариерата. Още в самото начало запона да буксува и да поднася. Върти 2 гуми на кръст и не мърда. Пробвах 2-3 пъти, накрая оставих колата и пеш.

Изкатехихме се за около час. По пътя имаше 8-10 см сняг. Имаше останали дълбоки коловози, а на места и затрупани камъни. Не успях да разтъпча джипа, но поне компанията изкара фасовете Горе пих една студена вода, поснимах и поехме обратно.

Върнахме се при джипа. Реших да пробвам на още едно място. Пробвах да кача едно заснежено баирче със основа земя. На пръв поглед нищо особено. Но пак греда! Същата история - буксуване, носене. Успях да се завъртя напреко на наклона от много акъл. Засрамен си тръгнах обратно. На връщане по доста по-стръмни участаци със сняг и лед, но с твърда основа минавах без грижи само на задно. Скъсаха ме от бъзици...

Въпреки всичко разходката беше супер. Чист бял сняг, хубава природа Поразтъпкахме се. Срещнахме доста хора, включително семейства с малки деца.

Ето снимки:
    http://picasaweb.google.bg/ivan.gorc...y=ECTM9mngU9w#
    Последно редактирано от Иван Горчев; 27-12-08, 17:38.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

До: Провал в гората

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
    Ех голям срам...
    Мишлена надуши пресен Витошки сняг и мокра основа под него, и шоуто започна.
    Още в самото начало запона да буксува и да поднася. Върти 2 гуми на кръс и не мърда.
    Обонянието може да му го притъпиш .....с вериги кат` го врЪжеш здраво ще спре и да се врътка, ами само ще се търкаля
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Хубава разходка и природа, за другото не се коси, shit happens!
      Като дойдеш ще обменим опит!
      Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Гумииииииииииииииииииииии !!!!!
        :D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Коментар

Аз съм много доволен от разходката. Пак добре, че разбрах по лесният начин колко може да се разчита на така окомплектованият джип без да се е налага да вдигам колеги от София или Перник да идват да ме спасяват Или по-зле - да потрошим колата или някой да пострада.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Там се качвам с LASSA Competus. Няколко пъти, и зиме, и лете, е пробвано.

Та, мишлена вероятно е добра асфалтово-зимна гума, но явно извън това не се представя никак добре.

Ако искаш, ще ти дам да пробваш някой път.

...ъъъ, с LSD съм де, може и от това да е. Ама и няколкото пъти, дето съм пробвал, нямах кажи-речи никакви проблеми, камо ли сериозни.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Там се качвам с LASSA Competus. Няколко пъти, и зиме, и лете, е пробвано.
              А успявал ли си да се качиш до заслона с джипа? Нагоре на няколко места ми се видя доста изровно. Имаше 2-3 участъка с перфектни условия за заставане на кантар Как оценяваш трасето? Нужна ли е по-специална подготовка и опит за да се покатериш без да имаш сериозни проблеми/

Наистина Мишлена е чудесен за мокър асфалт, киша, заледявания, но за извън пътя явно ще се търси друго. Взех ги като компромис за да изкарам зимата. Пролетта смятам да купя 4 нови. Колебая се между Геолендер, Грабер АТ2, Гудрич АТ. Как се държат Ласата лятото?
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                А успявал ли си да се качиш до заслона с джипа? Нагоре на няколко места ми се видя доста изровно. Имаше 2-3 участъка с перфектни условия за заставане на кантар Как оценяваш трасето? Нужна ли е по-специална подготовка и опит за да се покатериш без да имаш сериозни проблеми/

Наистина Мишлена е чудесен за мокър асфалт, киша, заледявания, но за извън пътя явно ще се търси друго. Взех ги като компромис за да изкарам зимата. Пролетта смятам да купя 4 нови. Колебая се между Геолендер, Грабер АТ2, Гудрич АТ. Как се държат Ласата лятото?
                Еми, миналата зима се качвах там, хем при повече сняг. На всичкото отгоре преди мен бяха минавали ГАЗ-ки, или нещо такова. Снега се беше топил няколко пъти, и замръзвал. Имах леки заигравки само на едно място, ама много по-надолу, и то повече от неопитност и новобрански страх, отколкото от нещо друго. Леко буксуване, и толкоз.

Не видях особено проблемни участъци тогава. Но сега все пак може да е друго, ако са се качали с разни камиони. Може да го провериме тия дни.

LASSA-та се водят AT-та. Не са чисто зимни. Имат и някакъв що годе по-едър грайфер. Вероятно затова извън пътя са по-добре. На асфалт вероятно ще са по-зле от чисто зимни гуми, но на мен ми харесват. Лятото на асфалт си се държат перфектно, според мен. На сух оффроуд - също. На кал са зле. Не чак като чисто зимна гума, но са далече от кална гума. Пълнят се и не се чистят.

Гудрича е прилична гума, но остарее ли, става пластмаса. Това май след втората-третата година. Не съм карал, но съм чувал.

На тераното съм с Pirelli scorpion - чисто зимни. На незнайна възраст. Грайфер имат може би 6-7мм. На кал и хлъзгава трева са отчайващи. На мокър и кален асфалт също като я настъпя повечко въртят. Ама все пак са 300Nm въртящ момент, та сигурно е нормално. Учудиха ме, качвайки се преди 2 часа на Люлин. След като пуснах 4х4-то, никакво буксуване, никакво поднасяне, даже и помен от такива. До горе си поддържах 30-ина километра в час. А никак не знаех дали ще успея да се кача с тях. Трасето беше утъпкан сняг, на участъци позаледен. Вярно, доста леко е, но съм бил свидетел на колеги с проблеми там, та затова и имах опасения. Продължих и след поделението по черно. Даже и от коловозите си излизаше. Покачих се на тревата около пътя - и там се качи, и си обърнах като пич. По нанадолнището - пак никакви грижи. Силно изненадан съм.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Може да го провериме тия дни.
                  Отворил съм зимния полигон и съм на вълна тестове всякакви така че сте ми добре дошли и двамата

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    Отворил съм зимния полигон и съм на вълна тестове всякакви така че сте ми добре дошли и двамата
                    Да не би да подкара чудото бре? Ще ми се да го видя в завършен вид и в движение, а сигурно и на доста други хора от форума.

Коментар

Да не би да подкара чудото бре?
                      Не бе, седи си в гараж ......ъъъъ....не винаги.....аз само малко....и без да се усетя 1-2-3 кръгчета...и едно нощно вадене на закъсала кола в полето,.... ама нали отпред няма дограма и вее много, гъзарлъка си е гъзарлък, ама отворено кабрио през зимата не си е работа ела да го видиш.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Не бе, седи си в гараж ......ъъъъ....не винаги.....аз само малко....и без да се усетя 1-2-3 кръгчета...и едно нощно вадене на закъсала кола в полето,.... ама нали отпред няма дограма и вее много, гъзарлъка си е гъзарлък, ама отворено кабрио през зимата не си е работа ела да го видиш.
                        Еми, прави му там, меки тавани, едно-друго...

Коментар

Извинявам се, ако съм некомпетентен , но не трябва ли да се въртят и двете предни ако блокираш предния диф от хъбовете?! Щото пишеш , че върти 2 гуми на кръст...Аз се изкачвах по баир със заледена трева и 10 см сняг отгоре и не ми занесе почти никаде а съм с обикновени зимни гуми...
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                            ... но не трябва ли да се въртят и двете предни ако блокираш предния диф от хъбовете ...
                            Предназначението на хъбовете НЕ е да блокират предния диф.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Предназначението на хъбовете НЕ е да блокират предния диф.
                              Oсъзнах го после , след като помислих. Както казах, не съм много компетентен , а пък и имам Ферозата едва от няколко дена. Благодаря, все пак! Не съм искал да споря и се извинявам. Имам и проблем със светлините. Отляво ми се губят габаритите и задния мигач. Смених всички предпазители и габаритите се появиха, но след това изчезнаха отново.Проверих и крушките и клемите и всичко останало...Дали може да ми губи маса някаде?!frown:
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X