Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газ и ниски температури?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Газ и ниски температури?

Фери (1,6 16V пълна инжекция 95 коня ) има газово.

Тази седмица я врътнах - Бургас-София- около София-Бургас - направих 1650 км, от които 150 на бензин.
    Среден разход на извънградско - 40 литра газ на 300 километра - като швейцарски часовник - на всеки 198 км - почва да прекъсва по малко и на 300 газта свършва.

Това нормално лие бе мммммму?
    Може и да е.

В момента е с гуми за кал - регенерат Malatesta Kobra - 205/15.
    Преди да сложа кобрите - с Mishelin Alpin - 10 на 100 на междуградско, ама беше и по-топло.

И още нещо. Като я паля ( на бензин) и подам газ - прехвърля на газ. В този момент и малко време след това пуши яко - но бял дим без мирис ?!?!? Дали е пара от газта или ?
    Освен това ми глътна около половин литър антифриз. А не виждам да капе от някъде. Ремонтирана е ( без двигателя) и няма течове от вън. Може ли да е гарнитура ?
    При ниски температури пали малко трудно и докато загрее попрекъсва.
    Маслото не е мръднало. Нито се качва - нито спада.
    Иначе за вървене - върви. Ауспуха избеля като боядисан с бяла боя - и от вътре и от вън.

Та въпросът ми е - как стоят нещата при другите газови ферози. И може ли на моята да и трябва ремонт на двигател ? Или да карам докато сама си каже какво да я правя

До: Газ и ниски температури?

Колега при тея симптоми,трудно палене сутрин и загуба на толкаво антифриз-мирише си на гарнитура,имах подобен проблем с друг автомобил-проблема е там,че като изстине машината там откъдето е сдухана гарнитурата ти влиза антифриз в цилиндъра и докато го издуха така се държи мотора-като на 3 цилиндъра работи и пали трудно,а и загубата на антифриз-дано да не е ама.....!

Коментар

Отваряйте глава. Дай-боже да е гарнитура. Вероятността е 90%.

Иначе, може и да има спукано някъде, ама не ми се вярва.ю

Ауспуха ти е побелял точно от антифриза.

Лошото е че вероятно ще трябва да смениш и ламбда сонда, иначе на бензин ще харчи много. Тая в момента вероятно е заминала.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега, що се отнася до разхода- съвсем приличен. 13.3 на сто с регенерати- и моята толкова харчи смесено при същите параметри, та дори с Кобри 195. Чисто извънградско може и към 11 и нещо, 12 да отиде
        2015 KTM EXC 450 six days Argentina
        Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

13.33 л/100 извънградско е малко множко, но не е нещо тревожно. Все пак гумите, а и ако си я гонил със 120 ще отиде натам. Моята гори 14.1/100 градско (засечени върху 2800км). Трудното палене е проблем, но причината трябва да се търси. Загубата на 0.5л антифриз на 1600 км не е кой знае каква. Все от някъде може да прокапва по малко.
          По този повод искам да споделя как се изплаших тези дни.
          Колата си вървеше добре и изведнаж почна да загрява. Аз съм с ел. вентилатор и той не включва. Тръбата към термостата е студена, но и тази от мотора не пари силно. Реших, че термостата не отваря и аха да го сменя. Карам като ползвам парното и включвам ел.вентилатора ръчно. Нещата от ден на ден се скапват. Забелязвам, че антифриза в казанчето се е повишил на 2см. В същото време нивото в радиатора не покрива питата.
          Със зор открих, че прокапва от тройника на изпарителя и нали сега е мокро навсякъде, не личи. След затягане на скобите долях около 1л в радиатора, така че да покрие питата на 1см и всичко се оправи.
          Обяснявам си го така: скобата се е разхлабила и е прокапало. Антифриза при загряване е отишъл в казанчето, но при изстиване не се е върнал обратно, защото е засмукала въздух от скобата. така нивото в радиатора постепенно е спаднало до критично ниво, когато няма поток от мотора към радиатора и остава на малкия кръг.

Коментар

Първоначално публикуван от Delcho Преглед на мнение
            Загубата на 0.5л антифриз на 1600 км не е кой знае каква. Все от някъде може да прокапва по малко.
            Якия бял дим, и побеляването на ауспуха е повече от показателно, че изхвърля антифриз.

Прави го само на студено, защото вероятно като загрее уплътнява мястото, от където тече антифриза в цилиндрите. Друг вариант е като се остави да изстива, определено количество антифриз да се промъква в цилиндрите, малко по малко, и после при палене просто да го изхвърля.

Гарантирам че има теч на антифриз в цилиндрите.

На мойта откак смених втория път антифриза не е доливано изобщо. Седи си на нивото, вероятно са минати 5000 километра от тогава.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За губенето на антифриз може да провериш чрез един тест - ходи в някой сервиз и питай дали имат "тестер" за гарнитура за глава. много лесно и бързо променили си цвета на течноста в епроветката значи гарнитурата е готова за смяна и задължително си провери главата за кривини в случай че ще сменяш гарнитура, а също така е препоръчително да сложиш нови болтове на главата (личен съвет)
              „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Отваряйте глава. Дай-боже да е гарнитура. Вероятността е 90%.

Иначе, може и да има спукано някъде, ама не ми се вярва.ю

Ауспуха ти е побелял точно от антифриза.

Лошото е че вероятно ще трябва да смениш и ламбда сонда, иначе на бензин ще харчи много. Тая в момента вероятно е заминала.
                Sparky - каква е тая ламбда сонда и къде се налира?

Коментар

Първоначално публикуван от Ачо Преглед на мнение
                  Sparky - каква е тая ламбда сонда и къде се налира?
                  Е ти ме утрепа с тухла четворка бе човек!!!

Това мери кислорода в изгорелите газове, а компютъра по него си преценява дали сместа е бедна или богата, и прави нужните корекции. Всеки инжекцион го има, а дори и някои карбураторни.

При теб се намира върху изпускателния колектор. Точно там, дето се събират 4-те тръби в едно, по спомен.

Хубавото е че е универсален елемент. Само трябва да търсиш такова, дето може да се навие там. Евентуално трябва да се преправи буксата. От най-обикновените е. С една жица.

Скапва се от нечистотии в изгорелите газове - масло, антифриз, разни други хубавинки. 99% съм сигурен че твойта е заминала. Все пак пробвай де. Трабва хубаво да загрееш двигателя, и да го покараш няколко минути с по-голямо натоварване и обороти, та белким се изчисти. После могат да я тестват във всеки квартален сервиз-гараж, дето назнайват поне малко от инжекциони. Не трябва нищо друго освен читав мултицет.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                  X