Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сериозен харч на масло - Териос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сериозен харч на масло - Териос

Здравейте,
    Карам Дайхатсу-то от почти година. Като го взех беше със сменено масло (по думите на продавача), а в официалния сервиз, където сменяха маслата по диференциалите, потвърдиха че е бистро и няма нужда от смяна. Както и да е, август след една разходка, нивото слезе до минимума (преди това не съм забелязал да харчи) и съответно реших да го сменя, заедно с филтъра. И така - от Септември съм с Мотул 4100 и нов филтър. И понеже не съм ходил по "разходки" не съм го и поглеждал докъде е... до вчера. Доливах течност за чистачки и антифриз (който също си отива, но с по малки темпове - примерно 100 гр. на 5000 км) и открих, че маслото е под минимума... Долях остатъка от тубата, днес ще ходя за още...

Въпроса е към какво да се насоча - знам, че клапаните са за реглаж, свещите също са за смяна. Видими течове няма (поне не и такива, от които да изчезнат 3.5 литра). Ауспуха е нормално черен, няма пушеци (но пък има катализатор...)

От: Сериозен харч на масло - Териос

Първоначално публикуван от Preslava_ltd
    ...Във Варна няма качествен сервиз за даихатцу , ходих преди време да сменям претискателен диск воторизирания сервиз на даихатцу във Варна и сужас останових че тези хорица освен даоправят лада нива от нищо не разбират друго.Наложи се от София от генералното представителство да им казват как се сменя съединител ужас
    Хайде бе !!! Поинтересувай се поне малко тук във форума кой може да ти извърши ремонта и тогава плюй варненските сервизи (за инфо нямам сервиз и ремонтите с ги правя сам в условия близки до бойните, но не съм видял някои които е ползвал услугите им след това да ги уаква тук. Остана да обясниш и каква е разликата при смяната между двете марки или която и да друга марка спрямо твоята.Добре ,че покрай теб са се научили иначе снощи нямаше да могат да ми обяснят как да си сменя моя

По темата: преди реглажа провери уплътненията ( гумички) и луфтове на клапаните в леглата им (нямам представа как изглежда двигатела ,но и не вярвам при теб да ги няма тези части )
    >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
    Защото така ми харесва...
    Телефон: НЯМАМ
    Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

Ако няма теч на 99,9% е от вложки на клапаните !
      Днес правихме едно перо 300 и нещо си ! Гореше по 1,5лт. на 1000км. !
      Ако искаш мини утре да я погледнем !
      Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Колега и аз минах по този път и накрая смяна на сегменти,гумички на клапаните и си 6+!!!
        Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
        Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
        "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Ако са сегменти има и други симптоми , сравнително лесно различими !
          Ама тази работа през жицата не става да се гадае !
          Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X