Обява

Свий
Няма добавени обяви.

фероза или нива :кое е по проходимо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: фероза или нива :кое е по проходимо?

Приятели имал съм и двете марки.Имам две деца ,да са живи и здрави,но като се върна от лов с Нивата-цяла седмица съм в бокса ,добре че ми правят отстъпки колеги в ремонта.Иначе никаде не съм затъвал с нея и никой не ме е вадил.Но с парите дадени за ремонти спокойно мога да отглеждам още две деца-Да живее България.Иначе Нивата има много детски болести за лечение ,които Ферозата няма-твърдо шаси,по-висок клирънс и баланс на купето,по-добър мотор,серийни екстри и др.Този мит ,че частите са скъпи е пресилен ако не сте купували карета и гравини за нива които се подменят на всеки активен сезон.И въобще стига сме зависили от тия индианци руснаците...време е да си отворим кръгозора и наоколо.Самите те са прехласнати по японските джипове.Като категория са абсолютно идентични с предимство за ферозата че може да изключва предно и да пести бензин.
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от krasi0573 Преглед на мнение
      Най-проходимия джип е ПРЕЖАЛЕНИЯ
      Това е вярно, но като го изключим двата жипа са с близки показатели. Нивата има леко предимство в клиренса, Ферозата е по-здрава и икономична.... Абе въпрос на вкус и ситуация.
      П.С. Нали знаете стария виц за ситуацията.
      Тази земя, по която тъпча сега,
      тази земя, която пролетен вятър пробужда,
      тази земя – не е моя земя,
      тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
        Това е вярно, но като го изключим двата жипа са с близки показатели. Нивата има леко предимство в клиренса, Ферозата е по-здрава и икономична.... Абе въпрос на вкус и ситуация.
        П.С. Нали знаете стария виц за ситуацията.
        Клиренса е въпрос на гуми. В заводско изпълнение, гумите, които слагат на нивата са по-големи. Ама пък ферозата побира по-големи, без никакви промени и рязане.

Нивата има малко по-малък заден свес, което понякога е предимство. Предния им е май горе-долу еднакъв. Във всеки случай, когато съм удрял отзад, винаги е било по теглича, или захващането му. На нивата такива удари биха и се отразили по-зле.

Не знам как се представят нивовите двигатели, но ферозовия поне на мен много ми харесва. Много добре са направени всякакви капаци, реглаж на клапани, и т.н. При мен няма течове никъде и на нищо, въпреки че като и регулирах клапаните, не сменях гарнитура, а си оставих старата. Ферозата има много добре направена ел. инсталация. Мойта е 91-ва година, а все още не съм намерил ръждясала клема, освен тия на мигачите и габаритите на предната броня. Повечето си седят с някаква специална грес, и все едно са нови.

Ферозата по-лесно търпи слагане на лебедка, първо защото има лесно място, където да се сложи, заради шасито, и второ, защото возията отпред е по-твърда, и допълнителното тегло на лебедката не и се отразява толкова зле. А пък и при нужда лесно се повдига, за да компенсира.

Колкото до здравината - убеден съм че всяка нива би се счупила, ако я подлагах на това, на което дружно с баща ми подлагаме ферозата доволно често. Единственото проблемно място е единия тямпон на двигателя. Къса го често, като ти е тежък крака, и си на първа бавна. Ама, и на това ще му намеря колая.

Нивата пък вътре е малко по-широка.

На ферозата и гние шасито, ако не се вземат мерки, веднага след покупката. Иначе мойта няма и точица ръжда по останалите ламарини. На шасито само повърхностна тук-там, където е одрано. Нивата започва да гние още като излезе от завода - като всяка уважаваща себеси руска кола.

Е, частите са евтини. Сравнени с повечето части за фероза, МНОГО по-евтини. Но пък и се купуват доста по-често.

и т.н....
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X