Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още едно Rocky във форума :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Още едно Rocky във форума :)

От днес и аз съм притежател ... Но имам проблем, раздатката се самоизключва. на 2h и 4h на 4l няма проблем. Не мога да установя причината, трябва да я сваля. Случва се когато ускорявам например и просто откача съпроводено със хърканем ако отпусна газта, или натисна съединителя - така че валовете да се синхронизират закача отново. Ако някой е имал подобен проблем нека опише как го е решил, не е необходимо да откривам топлата вода Благодаря предварително и ще се радвам да дойда на някоя сбирка.
    Прикачени файлове

До: Още едно Rocky във форума

Да ти е честита машинката и ще оправиш проблема само че трябва да я свалиш.Има по запознати по този въпрос и ще ти обяснят всичко но е идентично със другите дето изключват това е от износване на зъбното колело.Забелязал ли си на колко оборота изключва трябва да е към 3000 ако не се лъжа
    0885 297985,мтел-Радо
    0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Благодаря ти. Тази вечер ще пробвам, но не мисля че е до оборти. По-скоро до натоварване, но и това не е ревелантно. Не мога да я хвана точно при какви условия изключва. Като я разглобя ще си проличи. А части къде намирате?

Коментар

Честито,дано лесно решиш проблема...Части ,зависи какво ти трябва.Ако излезе зъбно колело,има къде да ти направят,щото ново едвали ще има от къде да се купи.
        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Днес бях в Дайхатсу България, хората бяха много учтиви. Казаха че са внасяли части за Rocky F80, така че предполагам ще помогнат. Между другото някой да има документация за бензиновите Rocky-та ?

Коментар

Честито,
            да си я караш със здраве. Задължително проверете гайката на изходящия вал в скоростната кутия, точно след зъбчатката за 5-та скорост. На по-старите Рокита това е хроничен проблем - развива се и целия пакет се движи напред назад при подаване на газ. Аз имах подобен случай, но при мен изключваше скоростния лост.
            Ако може да помагаме с нещо, не се притеснявай да питаш .

Коментар

А честита машинка! Това Роки е готино, аз го гледах преди време, ама не се стигна до сделка. Мотора му работи готино и стегнато, а раздатката ще я оправиш, не и се коси!

Коментар

Честито Отстранявай проблема и да тръгваме на офроуд
                2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Честито и от мен,дано скоро да се реши проблема.
                  Че то хубавото време сега идва.
                  Поздрави.

Коментар

Честито Роки

Кога ще се повози ме

Коментар

Много безаварийни километри и хубави преживявания с машинката.

За раздатката, може да провериш дали има някакви странни шумове. Ако няма, ще да е нещо дребно. Ама, ще трябва да се свали, предполагам.

В Даихацу-България наистина са любезни... Ама цената на любезността им наистина е солена (меко казано).

Как ти звучи 970лв за MAP сензор, или 500лв за вежда на калник?

Забрави ги тия кожодери.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Търся колега, който има гараж с канал или подемник за да сваля раздатката в това студено време ...

Коментар

Честито

Коментар

В събота мисля че отстраних проблема. Беше разхлабена гайката на първичния вал на раздатката и това създаваше аксиален луфт, което е причина за самоизключването на 2Н и 4Н. Ремонта е елементарен и отнема около 20 мин. - сваля се капака на раздатката който е разположен отзад над кардана към задния диференциал. След това с динамометричен ключ се затяга гайката с усилие 100-140 kN. Смачква се "полата" на гайката в шлица на вала с пробой, против развиване. Затваря се раздатката като се монтира капака с шестте болта М10 към нея. Обаче имам разбит лагер, който шуми. За това търся раздатка от Rocky (бензиновите и дизеловите са с еднакви раздатки и скоростни кутии), която да ремонтирам спокойно и после само да ги разменя за 2 часа без да се налага да съм спрян от движение. Ако някой има такава за продаване ще се радвам да влезе в контакт с мен

Коментар

Сипи му хубаво масло. Ще се утиши. Ако не - тогава мисли за лагер.

Ферозата с различни масла се държи коренно различно. С едни шуми постоянно, с други само като загрее, а с трети - изобщо. Не твърдя че няма лагер за сменяне, но няма луфтове никъде. Шума не се увеличава, нито намалява. Просто с едни масла е повече, а с други - по-малко.

Сипи му някаква хубава пълна синтетика в раздатката и скоростите. Ако по спецификация са няколко варианта - най-гъстото. Ще останеш учуден от резултата.

Нова раздатка ще ти излезе солено - разбирай поне 500-600лв, ако изобщо намериш.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X