Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли смисъл от газово?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли смисъл от газово?

Здравеите колеги, аз съм си доволен от разхода на бензин, и се чудя да слагам ли вообще газово
    Последно редактирано от Злой; 25-11-08, 08:03.

До: Има ли смисъл от газово?

Шом се чудиш - недей.
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Много зависи за какво ще ползваш колата. Аз съм с газова, така я купих. Бутилката е 30 литра, но заема целият багажник. Остава място само за аптечка, пожарогасител, крик и гаечни ключове. Според мен има смисъл. На по-дълго харчи около 11 газ, което при сегашните цени е равно на малко под 7 бензин. В града при нормални условия - 14. От както стана по-студено качи на 16-17, но аз паля директно на газ. Карбуратора го позволява. Яд ме е за багажника, всичко возя по седалките, но той и без това е малък С обикновенна газова съм, Ловато.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

туку-що направих бърза сметка, че АГУ-то за инжекционна Фероса се избива за около 10000км. при цени от около 1.85 на бензина и 1.09 на газта. При мен бутилката от 35 литра заема половината багажник, над нея са аптечката и други задължителни аксесоари, и мястото за багаж остава незначително.
        2015 KTM EXC 450 six days Argentina
        Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Моите параметри са като на Иван.Мисля,че има смисъл.От друга страна,като поевтинее бензина,ще си караме на него.
          VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Аз карам на газ, тъй като газовата я наследих от предния собственик. Все пак инвестицията за поставяне не е малка, особено ако всичко е ново. Много зависи и колко се кара колата. Аз 10000 км сигурно и за година няма да направя. Познавам хора, които ги навъртата за 3 месеца
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

да но моята фероза ми даде от сф до добрич 7.5л бензин и то доста я жулих; и да кажем 8л х 1.8=14.4лв/100 а 14газ х 1. и незнам си колко= и не варви и 500лв за газова уредба и инжектори и тн:маи си мисля че няма смисал но

Коментар

На мен ми струваше около петстотин лева при скъпия бензин,така че за 5-7000 км. и съм на далавера
                VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Първоначално публикуван от knaufd4 Преглед на мнение
                  да но моята фероза ми даде от сф до добрич 7.5л бензин и то доста я жулих; и да кажем 8л х 1.8=14.4лв/100 а 14газ х 1. и незнам си колко= и не варви и 500лв за газова уредба и инжектори и тн:маи си мисля че няма смисал но
                  По тази сметка излиза, че няма смисъл + редовните документи и прегледи.
                  После идват и проблемите-на газ добре, но на бензин не върви или обратно, висок разход, почна да грее и др. А за инжекционна газова не знам.

Коментар

Аз от май до сега навъртях на газ 25000км. и забележки нямам. Разхода ми се покачи с 1,5л.100км. без разлика в работата на двигателя и съответно мощността. За мен това бе отлична инвестиция!

Коментар

Първоначално публикуван от knaufd4 Преглед на мнение
                      Не ти е съвсем правилна сметката- както Любо каза, смятай литър и половина отгоре. Ако ти харчи 7 /в което силно се съмнявам/, на газ няма да харчи 14, а в най-лошия случай 9. При мен единственото, което се влоши, е работата на бензин при ниски обороти и студен двигател /минусуви температури/

Коментар

Пълно щастие няма. Газ обикновенно се монтира с цел по-ниска цена на гориво за километър. При мен е както е отбелязал колегата lama69 - разлика във вървежа и мощността няма.

Относно цената на прегледите на газовите - 20-25 лева годишно, зависи къде. Новите газови уредби имат поне по година гаранция. Това включва профилактики и настройки ако се налага. Обслувжането - на 30000-35000 по 40 лева за мембрани за изпарителя. Има и български по 15-20 лева, но те карат значително по-малко.

Аз паля директно на газ. До момента и в най-студените дни не е имала проблем с паленето. И според мен има смисъл от газова.
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

Незабравяйте колеги ,че трябва и на бензин да си ги караме нашите колички,щото вече съм имал проблем с дюзи-които са имали също знаят за какво приказвам!Не е лошо да ги има и двете-аз примерно когато съм си по кадърен път си карам на газ,ама влезна ли off road дет се вика друго си е бензинеца!

Поне при мен е така-за другите немога да кажа ама се усеща разликата?

Как е при вас колеги?

Коментар

При мен разлика в силата и вървенето не се усеща. Бензин не е виждала от както тръгна газовата. На стръмно дори на газ ми е по-добре, защото не се стича
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Е добре де- при положение , че моята автоматично ВИНАГИ пали на бензин, пак ли могат да се прецакат тия дюзи ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X