Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предния диф даде фира

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Предния диф даде фира

Здравейте,значи диф се намери и преди час беше успешно качен на колата.Дотук добре,няма нередни шумове и т.н.,но се яви друга нередност.Предният мост не иска да се включва по време на движение(хърка,все едно не съм натиснал съединителя)
    На място си включва без проблем.
    А преди това нямаше никакви грижи-влючваше си нормално с 60 км в час.
    Дали има някакъв синхронизатор,който се е строшил или нещо подобно?
    Предполагам,че има някаква муфа в раздатката,която се движи и синхронизираща джаджа.Ако някой е отварял и знае да каже,иначе мисля да разглабям и да гледам какво има вътре.
    Последно редактирано от tosev; 27-11-08, 00:41. Причина: добавка

Коментар

Първоначално публикуван от tosev Преглед на мнение
      Здравейте,значи диф се намери и преди час беше успешно качен на колата.Дотук добре,няма нередни шумове и т.н.,но се яви друга нередност.Предният мост не иска да се включва по време на движение(хърка,все едно не съм натиснал съединителя)
      На място си включва без проблем.
      А преди това нямаше никакви грижи-влючваше си нормално с 60 км в час.
      Дали има някакъв синхронизатор,който се е строшил или нещо подобно?
      Предполагам,че има някаква муфа в раздатката,която се движи и синхронизираща джаджа.Ако някой е отварял и знае да каже,иначе мисля да разглабям и да гледам какво има вътре.
      Да не си сложил диференциали с различни предавателни числа отпред и отзад? Точно на това прилича, както разказваш. Не знам как са Ферозите, но Нивите например вървят от завода с диференциали 4.44, 4.1, 3.9 и 3.7 в зависимост от модификацията. И са напълно взаимозаменяеми, докато не опиташ да блокираш раздатката (Нивата е фултайм) в движение и с два различни.

Раздатъчна кутия обикновено я синхронизират мостовете, та няма синхронизатори. Освен ако не дрифтиш, ама не е това колата.
      Последно редактирано от Ясен; 27-11-08, 00:58.

Коментар

На фероза не знам да има друго освен 37/7, демек 5.28.

Ама, какво му пречи да си сложи старите пиньон и корона?

Иначе, при тия трошения, наистина може да е заминало нещо по раздатката. Те на ферозата скоростите и раздатката са едни нежнички такива, като на лека кола, може би предвид голямото число на дифовете, ама при нормална експлоатация (в смисъл без такива повреди като тая в случая), обикновено издържат безгрижно.

Скорости съм отварял, ама раздатка - не. Нямам идея нагледно какво може да замине там. Не знам дали има синхронизатор, но по-скоро няма. Мойте си похръкват понякога, ама аз рядко ги превключвам в движение.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          На фероза не знам да има друго освен 37/7, демек 5.28.

Ама, какво му пречи да си сложи старите пиньон и корона?

Иначе, при тия трошения, наистина може да е заминало нещо по раздатката. Те на ферозата скоростите и раздатката са едни нежнички такива, като на лека кола, може би предвид голямото число на дифовете, ама при нормална експлоатация (в смисъл без такива повреди като тая в случая), обикновено издържат безгрижно.

Скорости съм отварял, ама раздатка - не. Нямам идея нагледно какво може да замине там. Не знам дали има синхронизатор, но по-скоро няма. Мойте си похръкват понякога, ама аз рядко ги превключвам в движение.

Старата корона е с три-четири наранени зъба,та затова не съм ги сложил."новият" диференциал не съм го отварял да броя,защото имахме уговорка с продавача да го върна ако не е в ред.Но и аз знам че Ферозата е с 37/7.Но щом няма синхронизатор може и от там да излезе нещо.
          Пък в крайна сметка мога и да превключвам на място.

Коментар

Пробваи като включиш предния мост на място със сух асвалт без да завиваш ако предавателните отношения са ти различни ще се получи все едно си дръпнал ръчната .

Коментар

Първоначално публикуван от павле Преглед на мнение
              Пробваи като включиш предния мост на място със сух асвалт без да завиваш ако предавателните отношения са ти различни ще се получи все едно си дръпнал ръчната .
              Поведението на колата при включен преден мост не се е променило,просто не ще да се включва в движение.

Коментар

Оправи се!
                Виновник за това е.......ъъъъ,всъщност аз.Като не слушам,какво ми говорят така става.
                При свалянето на счупения диф се извади външното каре и аз не послушах Зарко да махна маншона и да го оправя,викам аз така ще го закопчея.Да ама не.Днес се установи изваденото каре,поради липсата на загерката(половината от нея) и карето по някое време се поизвадило и затова не е включвала
                нормално предният мост.
                Както и да е проблема е отстранен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                X