Една беля не идва никога сама.При мен първо се изгуби секрета за секретната гайка и днес напъвах здраво с тръбен ключ.Резултатът беше 1развъртян болт(заден) 1 скъсан и двата предни си стоят.Въпросът ми е:някой виждал ли е как е захванат болта за главината и има ли нещо по особенно?А да и друго дали ще се наложи свалянето на цялата полуоска?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Скъсан заден болт за гумата
Свий
X
-
До: Скъсан заден болт за гумата
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеКакво разбираш под "преден" и "заден" болт?
Тя е с по 5 ГАЙКИ на всяка джанта. Оригинално са глухи гайки.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
разглобяваш главината, избиваш старите шпилки и слагаш нови - смени всичките, не само скъсаните, защото иначе може след 3 месеца пак да разглобяваш...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Нещо по особенно има ли при тези шпилки и идея от къде мога да намеря?За уточнение съм в София.Последно редактирано от tomisagledva4a; 22-11-08, 19:07.Тома Томов
Вече с Kia Sportage.
Коментар
-
Едва ли колегата за половин година не е решил какво да прави със скъсаната шпилка.Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
SSang Yong Kyron 2.0xdi
Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd
Коментар
-
След "майсторско" затягане на гайките на джантите с въздух скъсах 60% от шпилките на Тойотата;смених ги с тези:
http://www.etebg.com/autospares/index.html
след избиване на старите.0+
Коментар
-
Първоначално публикуван от tomisagledva4a Преглед на мнениеВ крайна сметка опрях до стругар.Стругарите си знаятъ тяхната работа-да ти докарат размер какъвто им кажеш, но качеството на изделието не зависи само от размерите, в много случаи по-важен е материалът, и неговата термична обработка.
Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Прав си Кольо никога не знаеш какъв е материала на стругаря,но тогава бях притиснат от времето и не съм търсил в Google.Ако имам пак подобен проблем ще ползвам от барабанните болтове,които колегата Емил е ползвал,благодаря му за полезната информация.На пръв поглед болтовете за Daihatsu са същите като за Toyota,което ми се струва логично нали все пак "малките" са дъщерна фирма на "големите".Тома Томов
Вече с Kia Sportage.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар