Не че ми е много зор, но пък в крайна сметка ми е любопитно как да разбирам скалите на проклетия уред? Става дума за Фероза - има доста скали по един единствен уред и не схващам как мери всъщност....и какво.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Уред за измерване на наклона - как се ползува?
Свий
X
-
До: Уред за измерване на наклона - как се ползува?
Полусфера в затворен съд с някаква течност.
За файдата от него е приказвано доста
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...?t=6575&page=3Ние не сме неутрални!
-
Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнениеА какво се прави, когато започне да обръща окото? При мен от климбуцането се завърта и скалата се скрива. Има ли оправия?
Ама най-добрата оправия е да му теглиш една майна. Аз нямах, и специално си купих на старо от морга. Ама мнооо-го рядко го гледам. Просто не ми е до него в напечени моменти.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
При мен излиза на лице гърба на сферата. Вижда се бяла част с два разреза. Ще го снимам. Сферата се върти произволно във всички посоки. Има ли някакъв ограничител, който да и отнема някоя степен на свобода?Аз не вярвам в чудеса!
Разчитам на тях!
Коментар
-
Има. Течността в нея. А виж тя е реален проблем - няма я.
Мога да ти кажа тайната, ама без файда. Освен ако не знаеш къде продават шише лигроин. Аз не намирам от три години.
Коментар
-
Такава гадория има в служебния ми верен китаец LANDWIND.
Последното нещо, което бих погледнал, като тръгна да се обръщам е това
Иначе сферата плува и показва страничен наклон в градуси върху линия, която би трябвало да е успоредна на напречната ос на колата.
Не мисля, че е смислен уред"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Тук има някакви данни за това в какъв тип уреди каква течност се ползва:
http://www.wika.com/WIKAWeb/Support/Faq.aspx
Така като гледам глицерин няма ли да свърши работа ?
И между другото за мен (без да съм се занимавал някога с 4х4) този уред е полезен, а именно - да ти даде някаква идея за наклона когато липсват репери.
При нашите условия може би не, но да речем в пустиня, пепелище, гъста мъгла и прочие монотонни местности където окото няма много-много за какво да се захване, може да е полезен. Веднъж да се объркаш, веднъж да ти покаже точния наклон, и вече се е изплатил. Особено ако е дошъл като серийно оборудване и не си го плащал отделноПоследно редактирано от Goblin; 10-11-08, 20:58.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Работи на триене. Важен е вискозитета на течността. Но при всякакви температури.
Не става с глицерин. Нито със спирт, масло, нафта, какво още там гъсто опитвах, додето не се замислих.
На широко е важно. В планината също. Не знам колко за моментното каране, за него май хич. Но навежда на мисли. На стръмното - колкото в момента е диферента - толкова след малко ще е крена като тръгнеш да завиваш. Може да направиш сметка дали си струва да опитваш маневрата. Или крена и диферента вече дълго са наляво и на муцуната, значи може би там някъде ще има дере след още някви километри. Водата е в деретата, ако изобщо я има.
Или нещо друго полезно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение... Може да направиш сметка дали си струва да опитваш маневрата ...
Някой наема ли се да напише една "паметка" за тълкуване на отчитаното?
Примерно - "при Х градуса не се опитвай да маневрираш по склона, а при У - може".
Аз - не.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
И вместо да гледаш пътя ще гледаш него, да ти каже колко има до обръщането. Ама няма да видиш дупката в която попада ниското колело. И.........айде честито. Радост за тенекеджийте. Остави тия дивотий. Карай докато те хване шупето. Там е и мярката.За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
А, не! Аз никога не съм казвал че трябва да стои като ваза на етажерка някъде си. Трябва да стои на предното стъкло, пред очите. На фона на капака, и да не се мандахерца излишно. В идеалния вариант - да може да се закрива.
Коментар
-
Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнениеНе че ми е много зор, но пък в крайна сметка ми е любопитно как да разбирам скалите на проклетия уред? Става дума за Фероза - има доста скали по един единствен уред и не схващам как мери всъщност....и какво.
Там където е сложен, наистина не върши абсолютно никаква работа.Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
Коментар
-
В книжката на Бертонето е описано на дълго и на широко / с картинки даже/ как се ползава това чудо при различни наклони,било то странични или фронтални. Но за съжаление с италиянския съм вие. Ако някой иска мага да сканирм тези страници.:D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар