Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся резервоар за фероза 1.6 16V 91 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся резервоар за фероза 1.6 16V 91 г.

Резервоара ми се оказа като френско сирене отгоре. Като го свалих и поочистих се оказа че тече като лейка.

Помпата не е в него. Иначе има 6 тръбички от едната страна.
    Една голяма гърловина и до нея 5 броя по малки тръбички с два диаметъра - мисля че са 3 около 6 мм и 2 около 10 мм.

Някъде може ли да се намери такъв резервоар? Имате ли идея?

До: Търся резервоар за фероза 1.6 16V 91 г.

Здравко от Петрич. Ама лошото е че трябва да се разходиш до там, че иначе ще те метне.

А ако питаш мен, разтърси се някой да ти направи нов. От неръждавейка примерно. Вярно че ще е по-скъпо, ама ще забравиш за проблеми.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И според мен по-доброто решние е някой да ти направи нов особено ако имаш идея да караш на газ така и бутилката ще можеш да я сложиш отдоло и резорвара ще е там и ще си имаш така наречения багажник
      RAV 4
      F650GS

Коментар

А някой знае ли тези тръбички коя за какво е ?
        До къде влиза и какво прави всяка от тях?

Или трябва да го закарам на накой който да си го отвори и да го огледа...

Коментар

Не ставало от неръждавеика.
          Говорих с една фирма която само с това се занимават, познати се оказаха. Човека каза ако е неръждавеика до 1.5мм трябва да е с обърнати ръбове, да се изтумби и така да се заварява, на чело завари ли се вика ще се натреска от вибрациите за нула време. Неръждавеиката вика има много напрежения след заварката. А ако ще го правиш от 2мм прави го от черно.
          И аз така и направих.
          Иначе Здравко няма да те излъже. Просто всичките след щателно почистване протичат. Фатката е да не ги бараш, пипаш ли лошо.
          За тръбичките се знае. Има го в документацията. За гориво, за обратното гориво, за отдушника в гърловината и накаква плетеница беше един отдушник с някаква екологична функция.

Коментар

Привет
            Или Здравко от Петрич или като мен пласмасов от Шкода/пасна идеално/

Коментар

Първоначално публикуван от dreik_1 Преглед на мнение
              Привет
              От каква шкода?

Макар че е нож с 2 остриета. Не гние, ама ако в гората го удариш с нещо, вместо дупка, получаваш цепка.

Ама пък може да се направи щитче отдолу. От дурал или неръждавейка примерно.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако ФЕРОЗАТА е инжекцион имам перфектен резервоар джипа е от Англия утре мога да снимам резервоара ако искаш.Намира се в Габрово цената му е 200лв.
                Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
                тел. 0898327627
                Радослав

Коментар

Привет
                  От какъв модел Шкода е резервоара?

И Има ли си всичките му там пет тръбички освен гърловината.
                  Две по 14 мм о три по 8 ?

А нивомера? Става ли директно на датчика на ферозата?

Коментар

Здравей
                    резервоара е от шкода Фаворит/поне така каза майсторът дето го монтира а и аз залегнах има щемпел на Шкода/нивомера стана но при мене помпата е външна не е потопяема като на някой модели

Коментар

Здравей
                      резервоара е от шкода Фаворит/поне така каза майсторът дето го монтира а и аз залегнах има щемпел на Шкода/нивомера стана но при мене помпата е външна не е потопяема като на някой модели
                      И мойта е инжекцион с външна помпа.
                      А на фаворитите помпата май е вътре. Твоят резервоар от фаворит инжекцион ли е или от карбуратор.
                      Има разлика в резервоарите.
                      И как го монтира на гредите като е пластмасов. На някакви шини или ?

М/у другото, говорих с някакъв момък от Петрич още преди 10 дена. Той ми каза че има перфектен резервоар и може да ми го изпрати за 100 лева. След 3-4 разговора по телефона, при които всеки път ми казваше, че го е изпратил - наистина го прати в срядя - 12.11. Днес отидох да го получа и какво да видя - целият му страничен ръб е изгнил и разцепен, а от страни и от горната страна има 1000 ръждясали места ( с размери от грахово зърно до цяла длан), дето само ако ги чукнеш и стават на дупки. Пръснал го е само с черна боя да не си личи много и това е. Не става нито за възстановяване нито да се ползва за нещо. Не знам как се казва, момъка, но ако някой се интересува, може да му намеря и данните. Фирмата е Петрич-Авто, 0878560902 0878560903 0878560904.

Коментар

Здравей
                        За съжаление не бях като го качиха но е хванат с две шини ако ме изчакаш до утре ще го снимам и ще го кача

Коментар

Първоначално публикуван от rado genev Преглед на мнение
                          Ако ФЕРОЗАТА е инжекцион имам перфектен резервоар джипа е от Англия утре мога да снимам резервоара ако искаш.Намира се в Габрово цената му е 200лв.
                          Снимай го и го сложи да го видя. Мойта помпа е външна.
                          Ако е същия можем да се договорим. По-добре е да е оригинален, но ако не стане ще приспособявам нещо.

Здравей
                          За съжаление не бях като го качиха но е хванат с две шини ако ме изчакаш до утре ще го снимам и ще го кача
                          Ако го снимаш ще ти бъда благодарен.

Междувременно, намерих резервоар от Шкода Фаворит. Втора ръка, Пластмасов за 50 лева. Има обаче 4 отвора на резервоара - два през нивомера, един за обезвъздушаването - 6 мм, и един - вероятно за преливника или нещо друго - около 14 мм. На оригиналния са 5 - 2 по 14 мм и 3 по 8 мм.

Коментар

Здравей
                            Ето и снимките а за отворите използвахме един тройник и няколко прехода /малко направи си сам/.
                            Забравих да ти кажа че нивомера отчита пълен резервоар на деление две трети и като нивото на бензина стане две трети от там до минимум си отчита нормално това е защото резервоара е малко по плосък.
                            Извинявам се за качеството на снимките но бяхме на път и сме малко кални.
                            Прикачени файлове
                            Последно редактирано от dreik_1; 15-11-08, 17:20.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X