Обява

Свий
Няма добавени обяви.

разход на газ при фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: разход на газ при фероза

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
    Като застанеш към мотора има един маркур на радиатора твое ляво който идва от двигателя и на мястото където излиза от главата на мотора има едно уширение...точно там стои термостата.Проблема е после в обезвъздушаването-доста е сложно.Има едни тръбички нависоко които трябва да обезвъздушиш.Има голяма разлика при инжекциони и карбуратори/моята е карбуратор 95 год.изпълнение Азия/
    След 2 смени на антифриза, и между тях 4-5 промивания, мога да твърдя че поне инжекциона си се обезвъздушава сам, без никакъв проблем.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Aз май съм късметлия. Мойта гълта 12л на 100км газ, като съм карал само 25 км по асфалт, другото е само баирите и то в кал.

МОДЕРАТОР: В пост от един ред сте направили 11 правописни грешки, а реално са дори повече, но реших да не се задълбавам докрай. Моля постарайте се в следващте си постове да спазвате поне елементарен български правопис, с което условие сте се съгласили още с регистацията си в този форум. Успех.
      Последно редактирано от sparkybg; 09-01-10, 22:17. Причина: Правопис, или по-скоро липсата на такъв.

Коментар

Моята вчера от Русе , Басарбово,Красен покрай р.Лом до Иваново и обратно ми изгори точно 25/100км. газ само черно и само кал с много боксуване ,1,6 16v ел.Ловато.
        Смятам да не я бутам ако това е добре, да кажат по-компетентните за което благодаря предварително.
        Забравих да спомена гумите са 235/75/15 АТ.

Коментар

При мен, Фероза 1.6, 16V пълен инжекцион с обикновенно газово на Ловато дава среден разход сега зимата около 18 литра газ при около 20% off-road, 40% градско и 40% извънградско при около 100 км/ч. Обикновенно като запаля карам 3-4 км на бензин докато загрее, защото не прекъсва и държи обороти по светофарите в студеното. Така, че отива и малко бензин. Гуми "Кобра малатеста" 205/15.

Вентила на маргуча за газта е отворен максимално. За сметка на това пък, върви като изтребител и като подам газ е все едно, че я духва вятъра. Иначе, като свия газта, гори по малко - но не върви, което ме дразни.

За мен поне избора е ясен - или гори и върви - или не гори и не върви. При третият вариант - гори и не върви Ферозата е за бокса.

На последък ми се струва, че да се кара само на бензин на къси разстояния, ако е студен двигателя, е може би по икономично и може би е по-полезно.
          Аз например ходя на работа с ферозата вече само на бензин - на 3 км градско. Точно като загрее и я гася. Вечерта пак е изстинала, така,че като е студено хич не минавам на газ за такова разстояние.

Коментар

Малко статистика и от мен - Фероза 1.6, 16V пълен инжекцион с обикновенно газово (с него я купих). Зиме и лете паля на бензин и почти веднага минавам на газ.
            3 308 км, 100% градско (14 км отсечки) - разход 14.93 л/100
            2 019 км, 100% извън градско - разход 11.34 л/100
            или всичко
            8 880 км изминати през 2009г - разход 13.5 л/100, или 12,31 лв/100
            Изгорил съм и стотина литра бензин като карам изключително на газ.

Коментар

В представянето на джипките съм го писал,но не пречи и тук:
              Феро-92 16V-пълна инжекция
              Lovato-обикновена
              извънградско-11/100
              градско-14-15/100-не връща,берицата и!
              А дали има някой ентусиаст,който да си е сложил газов инжекцион?Ако има,моля да сподели конкретни впечатления.
              VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Аз съм с газов инжекцион,и съм мнго доволен градско ми гори 12 до 13/100 при нормално каране,извън градско 8/100 при скорост 90/100км в час

Коментар

Колега,че тя бензин повече от 8 извън града гори,пък ти газ по-малко изкарваш,че ти гори,Да не и сипваш някаква рали газ ?

Коментар

Първоначално публикуван от dit_dh Преглед на мнение
                    В представянето на джипките съм го писал,но не пречи и тук:
                    Феро-92 16V-пълна инжекция
                    Lovato-обикновена
                    извънградско-11/100
                    градско-14-15/100-не връща,берицата и!
                    А дали има някой ентусиаст,който да си е сложил газов инжекцион?Ако има,моля да сподели конкретни впечатления.
                    С газов инжекцион - през лятото 8,5 - 9, през зимата към 10 при смесено каране, не съм засичал градско/извънградско - ползвам я основно за лов. Това са данни от близо 2 г. зареждам основно с "блу форс" на Петрол.

Коментар

1.6 карбуратор, газова ловато
                      Гуми - 31"

Лятото
                      Градско 12/100
                      Извън градско - 9/100

Зимата
                      Градско - 16/100
                      извънградско - 11-12/100

Коментар

Feroza 89г. 1.6, 16V пълен инжекцион, с бившите всесезонни гуми с грайфер макс.1мм (абсолютни пистарки) размер (били са) 225/75/15 даваше асвалтен разход по посочената от Делчо статистика, а именно:
                        Първоначално публикуван от Delcho Преглед на мнение
                        3 308 км, 100% градско (14 км отсечки) - разход 14.93 л/100
                        2 019 км, 100% извън градско - разход 11.34 л/100
                        или всичко
                        8 880 км изминати през 2009г - разход 13.5 л/100, или 12,31 лв/100
                        Смяна на гумите с Инса сахара кобри 235/75/15, разхода се качи с 2л. като достигна и 20л/100 градско зимни условия и къси отсечки (но там бяха виновни малко и кабелите).

П.П. В момента е спряна от движение временно и ми дава разход между 0 и 2лв. за градски транспорт

Поздрави.

Коментар

Аз заради пустия разход си смених гумите с щатни. Бях с 235/75/15 и ми литна разхода на 15-16 градско. Смених ги за същите, ама 205/70/15 и колата си литна - почти без газ я карам. Криза е.

Коментар

Посочения по-горе разход е с летни гуми 205/70/15 и зимни 195R15

Коментар

Feroza 1.6 16V `91г,с гуми 225/70/15 (гратско/извъгратско) бензин 9/11,газ 10/12 с гуми регенерат (сахара-кобра) 215/80/15 бензин 10/12,газ 12/14,в гората-кал газ до 20л

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнение
                                Аз заради пустия разход си смених гумите с щатни. Бях с 235/75/15 и ми литна разхода на 15-16 градско. Смених ги за същите, ама 205/70/15 и колата си литна - почти без газ я карам. Криза е.
                                Е дойдохме си на приказката-колите трябва да се карат със предписаните от производителя гуми.Няколко пъти в този Форум спорих с колеги за това.Фероза-195/15/100-пише го на шофьорската колонка на вратата. Моята си гори колкото и сложа,ама почна да гори 15/100 като и сложих по тесни гуми-205,а пък с по-широките стигаше 20/100 газ разбира се.
                                МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X