Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми - за Off Road Дайхацу Feroza

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуми - за Off Road Дайхацу Feroza

Здравейте.

Аз съм от Бургас.

От скоро имам Дайхацу Фероза.
    Купих джипката преди две седмици от Варна за 5300 лева от ръка. Произведена е 91 г.

Колата е с обикновенно газово. Върви добре на газ, леко прекъсва като мина само на бензин, но като покарам малко се оправя. Гори на извън-градско 10 на газ, но в гората 16-18. Може и аз да съм се объркал нещо - ама там някъде ми се струва че отиде.
    Оня ден ме спряха катаджии и ме предупредиха да си извадя паспорт за газовото - защото глобата била 500 лева и от нова година нямало да може да се зарежда с газ, ако нямам стикер. ( Аз нямах никакви документи за това газово). За 30 лева ми извадиха всички документи, направиха ми преглед и ми дадоха стикер. ( В същност абсолютно нищо не направиха, само ми попълниха документите и прибраха парите - ама то у нас всичко е така.)

Смених и всички консумативи, ролка, ангренажен ремък, два шарнирни болта, някои и друг тампон и др. както си му е реда. Сега е горе долу добре - само дето ми греят задните спирачни барабани - явно майстора не е паснал нещо и ще му я карам пак. Уж всички накладки (смених и предните и задните с нови) бяха оригинални.

От върте джипката е учудващо добре запазена. Отвън обаче има ръжда по задните калници, които са маскирани с някяква боя за да не си личи. Иначе са сменяни прагове и вежди ( май). Има си още работа по нея. Отдолу шасито няма вид да е изгнило, но тук-таме има ръжда.
    Вчера открих, че ламарината под задните седалки е ръждясала яко, чак има дупки, и ще трябва да се изреже и да се смени. Не знам дали там отдолу не е резервоара и има ли някакви кабели, тръби или нещо друго - ако я ударя с флекса - да не взема да отрежа и нещо дето не трябва - или да закача резервоара - че ще стане весело.

Другото, което ми прави впечатление - тропа ми задната врата. Горната панта хлопа - щифта явно е износен - как се оправя това нещо? Ако го оставя така ще се разбие съвсем, защото гумата на вратата е бая тежка.

Сега идва ред на гумите.
    Търся гуми за кал, сняг и за в гората.

Имам гуми Мишелин 4х4 195 R15 ( 195/82/15), чисто зимни и са горе-долу добре, с добра шарка.
    Заслужава ли си да ги сменям или и те ще са добре на кал, сняг и въобще за лош терен.

Предлагат ми регенерат Malatesta Kobra.
    Регенерата е 205/75/15 на цена 148 лева.
    Освен това са много тежки ( в сравнение с мишелина - който не е регенерат).
    Тази гума става ли за Ферозата и цената как ви се вижда?
    На мен цената ми се струва много висока за регенерат, при условие , че в Практикер зимните гуми регенерат от същия цолаж са по 75 лева.

До: Гуми - за Off Road Дайхацу Feroza

Здравей,значи,за гумите си има цял подфорум http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=83 -бая има за четене.Малатестата е добро,бюджетно решение за кална гума(както и другите регенерати),но май,не става за зимни пътища с отъпкан сняг(аз не съм карал,но така пишат колегите).
    Най-добър компромис е БиФи Гудридж АТ-ем за сняг,ем за кал,ем за шосе,но все пак компромисен вариант(само цената е по-сериозна от тази на Малатестата).
    Разгледай темите от линка по-горе,дано ти помогнат в избора на гуми.
    Поздрави.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Ачо здравей и добре дошъл
      Ако искаш обади се да пробваш как върви Витарата ми с Каймани 235/75/15.Джиповете са сходни като параметри и ще придобиеш представа как ще се държи и твоята.
      0888/417-383 - Иван
      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Колега писал си че ти тропа задната врата.Преди да буташ пантата се наведи отдолу и виж случайно да не ти е изгнила гредата с тампоните на купетто отзад.
        Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
        тел. 0898327627
        Радослав

Коментар

Максималния размер гуми, дето влизат без ядове е 235/75/15. Аз съм 225/75/15 и съм доволен. Взимай MALATESTA, INSA TURBO или FEDIMA, ако търсиш нещо по-бюджетно. За кал са екстра, но си тежат.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Взех Malatesta Scorpion 205/70/15 - като ги премерих имаха същата височина като 195/80/15. Грайфера е добър за кал. Само дето малко шумят, ама то всичкото хубаво на едно място не може.

Проверих гредата - добре е. Вратата хлопа в пантата. Износена е горната дето е закачена на вратата. Отвора се е разширил. Трябва да я сменя и да сменя щифта. Не знам дали се намират или ще се наложи да набивам втулки в пантата. Ще пробвам, ако се свали лесно може да я занеса на някой стругар да се опита да я оправи. Ако сложа месингова ламарина не знам дали ще трае достатъчно.

Прави ми впечатление, че много от болтовете не се развиват, а направо се късат като се опитам да ги развия. До сега не съм карал такава кола. Карах до скоро Пасат 92 г. Нямаше грам ръжда, а болтовете се развиваха като нови.

Иначе, ръждица тук таме по шасито и отдолу има. Кажете един сервиз в Бургас, дето мога да я закарам за да я почистят и намажат отдолу. Аз нямам канал и няма къде да го направя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X