Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джанти от лада Нива - на Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Джанти от лада Нива - на Фероза

Дайте мнения ....

Заслужава ли си да се слагат 16 цолови джанти от Лада Нива с пристърган вътрешният отвор на Дайхацу Фероза ?

Предлагат ми такъв вариант за 190 лева нова джанта с нова гума Lassa -OK-144. На снимката.
    Прикачени файлове

До: Джанти от лада Нива - на Фероза

Пълна глупост. Меко казано. Тия джанти са с такъв офсет, че ферозата, освен че ще изглежда меко казано смешно, ще е опасна и за каране.

Щатния размер е 195/80/15. Такива гуми има под път и над път. А от това по-тясно или по-малко няма никакъв смисъл да слагаш.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не дей загрознява хубавия автомобил.С тези тясни гуми,въобще няма да му отиват.

Коментар

Първоначално публикуван от Will Преглед на мнение
        Дайте мнения ....

Заслужава ли си да се слагат 16 цолови джанти от Лада Нива с пристърган вътрешният отвор на Дайхацу Фероза ?

Предлагат ми такъв вариант за 190 лева нова джанта с нова гума Lassa -OK-144. На снимката.

Недей прави глупости !Гуми и джанти от Нива са си за Нива и нищо друго, даже някой правят обратното /от Фероза на Нива/

Коментар

Lassa 195/80 R15 са 154лв. и не се занимаваш с глупости.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Пълна глупост. Меко казано. Тия джанти са с такъв офсет, че ферозата, освен че ще изглежда меко казано смешно, ще е опасна и за каране.

Щатния размер е 195/80/15. Такива гуми има под път и над път. А от това по-тясно или по-малко няма никакъв смисъл да слагаш.
            Късно друже... Аз вече ги турих..... Даже пробвах джипката на off-road...

И съм доволен ... от себе си

И даже джипката много ми харесва на външен вид...

Прилича на дългокрака стройна мацка

Ще сложа снимка да я видите...

Само ме притеснява мнението ти - че ще стане опасна... Да малко се вдига просвета- с около 3-4 см. и центъра на тежеста отива по високо - значи по-податлива на странично обръщане - това едва ли е толкова опасно... Но за сметка на това гумата е много яка на кал и на киша.

А за офсета на ладовите джанти не видях никъде нищо. Нямам представа с колко се е стеснила стъпката.

Аз имам зимни Mishelin Alpih 4x4, но исках гума специално за кал и коловози Оригиналните джанти ще ги слагам с хубавите гуми.

Мисля, че това е добро решение.

Коментар

Първоначално публикуван от Will Преглед на мнение
              ...А за офсета на ладовите джанти не видях никъде нищо. Нямам представа с колко се е стеснила стъпката...
              ет 58

http://www.faq.niva4x4.ru/tehnika/re.../diski/spd.htm
              - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
              - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Аз обаче се все пак реших да проверя как стоят нещата около ладовите джанти на Ферозата.

Огледах отвсякъде гумите и джантите и какво установих!

Предната лява гума е трила яко в носача, въпреки, че в нормално положение има около един сантиметър до него при пълен ляв.

Трила е и джантата, а от оловото за баланса е смачкано от удари в носача.

Това означава, че ако гумата спадне малко - работата отива към беля, защото ръбчето на носача е бая остро.

Освен това ми няма пластмасовите кори отпред в десния калник откъм двигателя, защото гумата ги е изкъртила !!!

Решението - или 15 мм втулка, при което гайките на джантите се завиват на 6-7 резби, или марш на джантите. Първото не ми хареса. Второто също.

Резултата - имам познат с Лада Нива. Много му хареса конфигурацията за кал и аз светкавично му ги предложих. Той пък взе че се зарадва и така му продадох и джантите и гумите.

Рекапитулацията от цялата далавера - 32 лева назад, от баланс и пристъргване. Но пък си купих опит.

Сега ... намерих Малатеста Кобра... регенерат 195/80/15. Шарката много ми хареса - като тази на снимката.

Само да кажете че и те не стават ...
                Прикачени файлове

Коментар

Леко си се разминал и си голям търговец.
                  Сега сложи едни фланци да хвърля повече кал и на тавана с тия гуми.

Коментар

добре че не изчака зимата,да замръзнат пътищата.Тогава щеше да видиш "силата"на LASSA.За кал и сняг са добри,но за на лед си като на кънки.
                    Минал си се с 32 лева,защото не слушаш като ти се говори.Следващият път като ти кажат колегите че не трябва да правиш нещо слушай ги
                    Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Добре си се насочил към Кобрите, тук повечето сме с такива или някои подобни на тях регенерати.Ако не си падаш по хард екстримите, с тези гуми няма да ти се наложи да включваш предния мост. Само да внеса малка корекция- размера им е 195 R15 което се равнява на 195/82/15, което си е с една идея по-високо. Взимай смело и попрочети във форума- изписано е страшно много за качествата и недостатъците им !
                      2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                      Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X