Здравейте, от доста време Ферозата не спира равномерно, пък и по разхода и тоталната липса на инерция се осъмних в спирачките. От едната страна всичко е ОК, но от другата попаднах на скъсано маншонче на спирачното бутало. Беше доста клеясало, изчистих го, но подозирам, че без смяна на въпросното маншонче няма да мина. Някой знае ли как се разглабя спирачния апарат и къде го има като част въпросното маншонче, или пък кой може да ми го отремонтира тук в София?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Малък проблем със спирачния цилиндър
Свий
X
-
До: Малък проблем със спирачния цилиндър
За преден или заден (дисков или барабанен) апарат става дума?
Маншончето от всяко положение трябва да се смени. Има ли теч,
омаслени или износени накладки, неработещ саморегулиращ механизъм (за задни)?"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
-
Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеЗа преден или заден (дисков или барабанен) апарат става дума?
Маншончето от всяко положение трябва да се смени. Има ли теч,
омаслени или износени накладки, неработещ саморегулиращ механизъм (за задни)?2015 KTM EXC 450 six days Argentina
Toyota Land Cruiser KDJ 125
Коментар
-
Задните направо ги смени. А за предните, разпитяй дали пък по някой от магазините няма ремонтен комплект. Тия маншончета мисля вървят с него.
Обезвъздуши и СМЕНИ спирачната течност с DOT4 или DOT5.1. Сложи качествена, защото при натоварване мойте ги кипнах на пертохан, и за 10-ина минути почти нямах спирачки.
Ако и след това не се оправи, мисли за спирачна помпа.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Спарки, понеже заговори за смяна на спирачната течност- как да си я сменя сам? Мога ли като махна единия преден апарат да я изпомпам всичката, мосле да сглобя и налия нова и да обезвъздуша само от там , или трябва да обезвъздушавам и четирите колела? Мерси предварително !2015 KTM EXC 450 six days Argentina
Toyota Land Cruiser KDJ 125
Коментар
-
Купуваш повечко, доливаш, и помпаш на педала, а друг човек седи на съответното колело, да отвива и завива щуцера. Идеята е навсякъде да влезе прясна течност и да се обезвъздуши.
Другия вариант е да отидеш наример при Vladi333, да ти я сменят. Имат там някаква техника, дето изпомпва старата и пълни новата.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Правил съм го и самОтвиваш съответния щуцер и чакаш да потече бистрата спирачна течност, като междувременно доливаш.
Процедурата се повтаря при всички колела, до пълна победа
Понякога се налага да се натисне принудително разпределителя за задните спирачки.
Преди всичко, обаче не е зле да си оправиш маншоните и каквото още излезе
Друга възможност е на една капачка от казанче да монтираш вентил за гума и така лесно ще обезвъздушиш спирачките сам."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Нямам идея откъде. Иначе, няма причина да не може да се ремонтира, освен ако не е тотално износена механически (за гумичките не говоря).
Търси човек, дето ремонтира помпи. Тук в София навремето имаше един-двама, ама дали още работят - нямам никаква идея. Те ще могат да ти кажат дали може.
А би ли споделил какъв е проблема?Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар