Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Време е за гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Време е за гуми

Търся си нови гуми. Нещо умерено 60/40 шосе/офроуд. На пазара открих следните предложения:

1)Falken Landair-AT 101L
    2)Cooper Discoverer Sure Trac (S/T)
    3)Lassa Competus

Изглеждат от един клас и като цени са близки. За Lasa по-рано се писа доста и ме интересува мнението ви за другите две. Коя от трите е за предпочитане?

До: Време е за гуми

Да ти кажа честно аз съм много Доволен от Купъра.А и доста познати каеат с такива и са доста доволни

Коментар

Аз пък съм много доволен от LASSA-та. Ама за кал не са добре.

Помисли си за BFGoodrich АТ. Иначе LASSA-та за всичко друго, освен гнусна кал и хлъзгава трева са много добри по скромното ми мнение. Но си мисля че BFG AT ще са по-добре, ама и малко по-скъпи, май.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

дефинирай "офроад" по твойте мерки

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
          дефинирай "офроад" по твойте мерки
          Най-вероятно става дума за Офф от сорта на този раздел
          http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=87

Коментар

Карам с "Купър" и не съм видял проблем със закъсване,занасяне или нещо подобно.Само да бяха малко по високи...............
            :D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Коментар

Към списъка може да добавя 4. Kumho в същия ценови клас на Lassa. Гудрич са с около 100 лв. по-скъпи.

Коментар

Първоначално публикуван от veritas Преглед на мнение
                Най-вероятно става дума за Офф от сорта на този раздел
                http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=87
                Да, става дума за подобен офф. Във всеки случай не за лов и специално търсене на кал за затъване . Ползвам автомобила всекидневно в града, искам по магистрала да карам поне със 100, а и да правя разходки по черни пътища без особен екстремизъм.

Коментар

Клоня към Cooper Discoverer S/T, но се двоумя за размера. Те нямат 195/80/15, а у нас не доставят 225/70/15 - другия препоръчан размер
                  Трябва да избирам между:
                  1. 205/75/15 с диаметър 688 мм
                  2. 205/70/15 с диаметър 671 мм
                  3. 215/70/15 с диаметър 683 мм
                  4. 225/75/15 с диаметър 720 мм

С вариант 4 дали няма да имам проблеми? Знам, че Sparky кара с такава Fedima миналата зима, но с джанти с офсет 25. Моите джанти са със стандартня офсет (ако не греша 19).

Коментар

225/75 другите ще ти са малки
                    Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Moите гуми са 15 цолови. Зимни - Mishelin 4x4 Alpin.
                      Исках да сложа от Лада Нива - но се оказа че са 16 цоливи. Мога ли да сменя джантите с ладови ? Дали ще паснат дупките ???

Коментар

отворите на гайките отговарят, но централния отвор мисля, че е по-малък
                        Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнение
                          225/75 другите ще ти са малки
                          225/75 са с 27 мм по-големи в диаметър спрямо 195/80. Гуми калкулаторите сочат това като недопустима разлика.

Коментар

Някой карал ли е с APOLO STORM?
                            Гумите са индийски и ги дават за кал и сняг.Не са регенерат и шарката им е като на BFG.А цената за 195/80/15 е 160лв.
                            Като цена е добре но ,не знам като качество какви са.

Коментар

A, за Feroza ли става въпрос? На фероза влиза всичко до 235/75/15, гарантирано.

Аз съм с 225/75/15 FEDIMA Extreme, и няма и помен от опиране някъде. Но за мокър асфалт и павета си се хлъзгат. Иначе ги карам и със 130км/ч и освен шума, други проблеми няма.

Има регенерат INSA TURBO със шарка като на BFG AT, ако се търси бюджетно решение.

Иначе диаметъра на мойте е 75см (грубо), което е над стандарта 225/75/15, които пише на тях, и въпреки това са далеч от опиране.

Карам ги с витарови алуминиеви джанти 5.5 инча с офсет 24. Седят перфектно. Кривене на джанта и разбортиране е малко вероятно, защото гумата е достатъчно широка и пази джантите.

Ако ще слагаш нещо в тия размери (а и по принцип според мен), намери време да си смениш спирачната течност. Слирачките се товарят повече, и след едно малко по-лудо каране мойта кипна. Докато не изстина, кажи-речи нямах спирачки. Трябваше да напомпвам, за да хванат, и най-накрая взех че ги изчаках 20--ина минути на една бензиностанция да изстинат.

Понеже в момента и аз се чудя какво да сложа на Terrano-то, и разглеждам, не видях измежду другите AT-та, които гледах, нещо така балансирано като BFG AT. Просто другите са по-шосейни, и в кал ще отстъпват значително на BFG-то, понеже грайфера им е по-ситен и по-трудно ще се чистят.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X