Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Часовника на таблото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Часовника на таблото

Колеги, от доста време я карам джипката, и все се каня да питам

на таблото имам волтметър, кренометър и дигитален часовник

часовника има три бутона H, M, SET

с H се настройва часа
    с М - минутите

обаче със SET каво се прави?

Всякакви комбинации с другите бутони не водят до логични резултати
    при натискането само на този клавиш часовника си губи настройката и започва да показва някакъв кръгъл час

а сега де?

До: Часовника на таблото

Предположение:

На някои японски автомобили (сет) се използва точно за закръгляне на часа. Като видиш че се разминава с 2-3 минути не е необходимо да натискаш минутите а само (СЕТ) и той отива на точния час.

П.П. е по-некъдърно обяснение не бях правил... дано да си ме разбрал... отивам да пия кафе... няма събуждане нещо

Коментар

добре, разбрах го преположението, ама при мен закръгля не часа, а минутите, което обезсмисля идеята
      примерно 4.43
      след СЕТ става на 4.00

благодаря и приятно кафе

Коментар

ЪЪЪЪ... може да са го направили да избързва леко, но не и да изостава.... примерно.

Японска им работа.

После - ключовото са минутите. Час се настройва лесно. Де да знам какво точно им е било в главите. Трябва да погледна в книжката.

Мисля че идеята е с едно или 2 натискания да можеш да настроиш кръгул час.

Например ако показва 3:48, а по радиото чуеш че е 4:00, натискаш вернъж "SET" и веднъж "H". Ако пък е 4.07, натискаш само "SET", и готово.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          ЪЪЪЪ... може да са го направили да избързва леко, но не и да изостава.... примерно.

Японска им работа.

После - ключовото са минутите. Час се настройва лесно. Де да знам какво точно им е било в главите. Трябва да погледна в книжката.

Мисля че идеята е с едно или 2 натискания да можеш да настроиш кръгул час.

Например ако показва 3:48, а по радиото чуеш че е 4:00, натискаш вернъж "SET" и веднъж "H". Ако пък е 4.07, натискаш само "SET", и готово.
          Да, ама хайвана работи изумително точно....

никаква логика, ама никаква

и интересно, как ги правят толкова точни тия пущини, бре?

аз на ръката си нося часовник за 4хх лева, и се налага един път месечно да го курдисвам според точното време на Интернета,

а пък на джипката цепи секундата на 16, дето като пали, и на всички консуматори свят им се завива...

и на Мерцедеса ми часовника на таблото е невероятно точен

само при сваляне на акумулатора е необходимо да се сверяват тия автомобилни часовници..

брех, да му се не види.....

Коментар

Еми кварцов. Със читав кристал. На ръката си нося Casio за 70-ина лева. Сверявам го само като сменят часа (лятно/зимно), а дори и тогава няма нужда.

Механичните часовници са изкуство, но по точност не могат да съперничат на кадърно направен кварцов.

Кратки прекъсвания на токя не би трябвало да му влиаят. Харчи малко ток и с нисък волтаж (около 3v.) Големия волтаж му трябва само за дисплея.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X