Здравейте, Ферозата е без хидравлика и има луфт в кормилната кутия, който по моя преценка е по-голям от допустимото. Не че е фатално, но някой правил ли е реглаж на подобно нещо и изобщо подлежи ли на регулиране ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Луфт в кормилната кутия
Свий
X
-
До: Луфт в кормилната кутия
Благодаря Ви за отговорите!
Вчера бях на импровизирана рекламация за рециклираните шарнири- нямат никакви луфтове, но за 10000 км. все още не са се отпуснали и без хидравлика е ужас..... та майстора, след като ми разказа легенди колко много Ферози е правил и как за 500км се отпускат, и как и новите били такива- на някакъв чисто нов Хюндай едвам му се въртял волана.... взе да прехвърля вината за тежкия волан на кормилната кутия-луфт имала, заклинвала сигурно, пък той бил разглабял хиляди и не подлежали на реглаж. Откачихме кормилната щанга от колелото- еми какво да кажа, по моя преценка проблема е в шарнирите. Главината се движи наляво-надясно доста трудно. Тоя обаче вика- перфектно е , в кутията ти е проблема сигурно....
Исках да ми ги свалят и да ги раздвижат някак, ама ги мързеше явно и ме увериха да си карам така, сигурни били че ще се раздвижат.... то и аз съм сигурен, обаче ако трябва да карам още 10 000км с тоя твърд волан, по-добре ще е да си ги сменя с нови
2015 KTM EXC 450 six days Argentina
Toyota Land Cruiser KDJ 125
Коментар
-
До: Луфт в кормилната кутия
Вдигни цялата предница (и двете гуми), и опитай да кривиш гумите на ръка. Трябва да успееш. Ако не успееш, виж къде запира. Ако откачиш кормилната щанга от гумата, също би-трябвало да можеш да я джижиш на ръка. Ако зора е голям, значи наистина са стегнати.
Ама от стегнати няма лошо. Ще направиш някой мускул.Наистина ще се олабят, но понякога става бавно. На бившата ми самара, нови шарнири се раздвижваха 2000км. Иначе като поседеше, при въртене на волана се чуваше едно "пук".
А, ама толкова ли не си намери една хидравлика, та да се родиш? Има доста обяви къде ли не за ферози на части. Едва ли ще е толкоз скъпо, ако имаш желание де. Като знам понякога как се опитва да ме метне волана с хидравлика, си представям как ще е без.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар