Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лагери на главините отпред!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лагери на главините отпред!!!

Колеги,вчера забелязах че ми играят леко предните колелета-веднъж ги претягахме тези лагери ама явно са за смяна-някой да знае размер и дали се намират лесно,а пък ако от нещо друго стават още по добре!!1

До: Лагери на главините отпред!!!

Размера най-вероятно е стандартен, макар че живота понякога крие и изненади.

Не помня някой да е сменял, а размера може да се види чак при разглобяване. Имаче могат да се намерят само някакви номера от производителя, като авточаст, и сътоветно често на няколко пъти по-висока цена.

И аз имам лек луфт на едното колело. И хъбовете трябва да си чистя и смазвам, ама все не стигам до там. Не съм успял да намеря информация точно какви лагери са.

Ама като се има в предвид че по скоростите и раздатката, всичко, що е лагер, е все стандартно, надали и на главините ще е нещо различно.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от MimoLinori Преглед на мнение
      Колеги,вчера забелязах че ми играят леко предните колелета-веднъж ги претягахме тези лагери ама явно са за смяна-някой да знае размер и дали се намират лесно,а пък ако от нещо друго стават още по добре!!1
      и защо реши че трябва да сменяваш лагери, луфт трябва да има но щом питаш по добре иди при човек дето знае как да ти направи луфта , при лагерите е по голям проблема при стегнат лагер , и обърни внимание на законтрянето щом се разхлабват или кажи на маистора да обърне внимание,
      sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
        и защо реши че трябва да сменяваш лагери, луфт трябва да има но щом питаш по добре иди при човек дето знае как да ти направи луфта , при лагерите е по голям проблема при стегнат лагер , и обърни внимание на законтрянето щом се разхлабват или кажи на маистора да обърне внимание,
        Абе може да има някаква дистанционна втулка между двата, дето работи на смачкване. Не съм отварял, и не знам.

Ако някой умник ги е сменил с по-меки, те ти луфт постоянно, колкото и да ги законтряш.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

луфта не е проблем, можеш да го обереш, но пак оставяш лек луфт. Външния лагер го има при FAG и не скъп, а вътрешния го има на койо.На вътрешния лагер вътрешната черупка е по широка откъм шенкела с 3мм. На FAG има подобен на вътрешния 32008.
          Външен лагер 32007 , вътрешен 32008JR3 ,семеринг 72/54/10
          Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Мимо, направо приемам това като камък(к`ъв камик то цела фадрома) в моята градина
            Днеска на "ескорт"-а невидимка, който карам обикновенно задра лагер на предна главина на "цариградско"...весело изживяване. Мразя монтьорския труд, но се наложи да се омърлям, а и да чета поради дупки в познанията ми. та к`во се оказа ПО КАТАЛОГ конусни лагери за предна главина на форда се стягат с 220Nm а аз веднъж ги бях сменял и ги бях остави с лекичък луфтза сравнение на джантата се стягат със 100Nm, на Джипчо (пак конусни) според литературата със 136 и след това да върна около 1/6 оборт, колелото да се върти свободно!? това пък според американците, на други коли като е писъл "Юли" трябва да има луфт! Преди да започнеш да си нанасяш финансови шамари и да се впуснеш в приключение съпостви макс. инфо как в същност трябва да е точно на твоята кола.
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Днес един майстор забеляза лек луфт и в моето предно пасажерско колело. Тия дни ще сменям маншон на вътрешното каре и ще кажа на майстора да погледне и това... дано действително стане с притягане....
              2015 KTM EXC 450 six days Argentina
              Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Само не разбрах ......
                Дайхацу един модел джипки ли произвеждат ...
                А може и да се повече, ама .... всички са с еднакви главини и лагери ....???

Ето един отчет:
                Последно редактирано от CarTest™; 28-08-08, 17:58.
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Добре бе, толкова ли неможе да усетиш дали лагера е за смяна, когато е - в свижение той направо "вие", "бучи"... луфт требва да има, ама има луфт и луфт. Ако се съмняваш вдигни съответното колело и го завърти, ако се чува ромолене, щракане и т.н. тогава е за смяна...
                  Don't hunt IF you can't kill
                  първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                    Само не разбрах ......
                    Дайхацу един модел джипки ли произвеждат ...
                    А може и да се повече, ама .... всички са с еднакви главини и лагери ....???

Ето един отчет:
                    Явно всички сме приели че е фероза. Мойта има лек луфт откакто я купих. На същото колело. На другото няма. Ама и шум на лагер няма. Само луфт. Най-вероятно е за лек реглаж.

Коментар

Мдаа, негласно се прие , че става дума за Фероза . И при мен е като при Спарки- няма стържене, няма ромолене и виене- просто луфт ...
                      2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                      Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

А някой знае ли как се притяга лагера?
                        т.е.какво се разглобява преди това и какви инструменти трябват?

Коментар

Коментар

Махат се хъбовете. И тодолу се отвива/завива каквото трябва. Трябва ти единствено гедоре, и някоя и друга лула, евентуално.

В смисъл, никакъв специален инструмент.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X