Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Излишък на бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Излишък на бензин

Вчера разтъпках Ферозата

заредих резервоара догоре, изминах около 100 км по пътища с доста голяма денивелация и много остри завои.

В началото имаше доста остра миризма на бензин, което отдадох на наливането до капачката

В края на разходката обаче отбелязах, че оливането продължава.

Разхода на гориво е нормален, та се чудя откъде се появи този излишен бензин

Моля, дайте някоя идея

Капачката на резервора си е на мястото, и при работа на тихи обороти бензина не извира отвътре

До: Излишък на бензин

Вчера си беше доста топло, да не е от температурното разширение на горивото? Не съм сигурен как е направено отвеждането на парите, може като го набухаш до горе да се затваря някой отвор.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

е поне 9-10 кила трябва да е изсмукала гадината, а може и повече, че из бая дупки я водих,

ама в последните 30 километра си бяха само завойчета, от тях да се олива ???

де да знам?

Коментар

Имаш си маркуч и клапанче за това. маркуча тръгва от резервоара и стига до двигателния отсек. Откъм пътника, в кюшето зад акумулатора, имаш филтър с активен въглен - кръгъл, или квадратен. В него мисля че влизат 2 или 3 маркуча. Като се вдигне налягането в резервоата, тоя филтър абсорбира парите, а после като подкараш джипката, двигателя си ги изгаря.

Та, или клапанчето е запушено, или маркуча е пробит или запушен, или имаш дупчица някъде по резервоара. Резервоарите на ферозите са малко проблемни - гният изотвътре.

Това е гадничък проблем, защото трудно се диагностицира. А ако резервоара е гнил/пробит, ще трябва да търсиш нов, или да пригаждаш нещо. Почти е сигурно че не подлежи на поправка. Имат гадния навик да се пробиват точно на шева между горната и долната половина. Ама дано не е това.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имаш ли възможност да легнеш да огледаш, да не го е заяла някоя ръжденица. Кофти вариант, но не невъзможен.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

При мен миризмата на бензин идваше от прогнил резервоар, гние точно по посока заден кардан, там събира кал, както и от срещуположната страна където е теглича, на мястото където е заварен/съединен резервоара, трудно се вижда от далеч...

При Здравко гледах перфектни резервоари на вид, че и на драскане с метал за проверка, а при пълнене си течаха точно където споменавам по-горе...

Слабо място защото там събира кал и гние...
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Джентълмени, вероятно не съм бил точен в изказа си.

Изтичането е около капачката на резервоара, което води до оливане на задния десен калник в частта му от капачката до задния десен стоп и надолу.

Автомобилчето е произведено през 1989 година, но е уникално запазено и никъде, ама никъде няма грам ръжда ( освен в резервоара - там не съм проверявал )

покрай активния филтър проблеми няма - това беше първото, което прегледах

давайте още жокери

Коментар

Еми значи проблема е в гърловината или капачката. По-вероятно капачката. То там друго няма.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ами при здрава капачка (уплътнение) и ненаранена гърловина ще да е нещо друго - то за него ми е и питането де

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                    ами при здрава капачка (уплътнение) и ненаранена гърловина ще да е нещо друго - то за него ми е и питането де
                    Тука вече ме хвана. Там не съм ровичкал. Не знам дали има друг отдушник, освен тоя.

А уплътнението може само да изглежда здраво. С времето гумата се спича, и като вдигне малко налягане в резервоара, може да попропуска.

При пулнене до капачката, и мойта мирише първите 10-ина минути. Последния път като ходих на разходка, беше пълна до там. А бая я разклимбучках. Не е миришело.

Или има прогнило някъде по гърловината под калника, или е капачка. Просто няма какво друго да е. Или поне аз не се сещам.

А и що се олива калника чак, значи тече яката. Банзина се изпарява сравнително бързо. За да е мокро, тече много.

Коментар

Гърловината е съединена с резервоара посредством маркуч /около Ф50/. Може той да е здал багажа. Освен това на гърловината има и един втори по малък маркуч които пак отива в резервоара. Значи може някои от тези двата да е. Тя и самата гърловина може да е изгнила външно но е по малко вероятно.

Коментар

Освен това отдушникът на резервоара е в десния калник, май се падаше над капачката за резервоара.
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

колега, ако капачката не уплътнява, и 10л бензин да имаш, по завои и дупки ще тече през нея...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ако калника се олива външно, не виждам какво друго, освен капачка, може да е. Сега, тоя втория маркуч сигурно отвежда ако нещо прелее, обратно в резервоара. Може би. Ако той е запушен, може да тече по малко, ама като няма какво да го върне в резервоара, в един момент да прелива, и да олива калника.

Та, ако е външно, според мен няма какво друго, освен капачка. Ех, ако бях с джипката, щях да погледна, ама съм с колата.

А ако олива и мокри под калника, значи е нещо назад - големия или тънкия маркуч, или гнилоч.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Ако калника се олива външно, не виждам какво друго, освен капачка, може да е. Сега, тоя втория маркуч сигурно отвежда ако нещо прелее, обратно в резервоара. Може би. Ако той е запушен, може да тече по малко, ама като няма какво да го върне в резервоара, в един момент да прелива, и да олива калника.

Та, ако е външно, според мен няма какво друго, освен капачка. Ех, ако бях с джипката, щях да погледна, ама съм с колата.

А ако олива и мокри под калника, значи е нещо назад - големия или тънкия маркуч, или гнилоч.
                              Понеже вчера и аз бях с колата на работа, веднага след това поогледах джипката и ВИДЯХ!!!

По някакаква странна причина уплътнението на капачката се беше прекосило и практически не работеше като такова ( предполагам, че има ръка тука бензинджията, ама...)

та капачка се оказа, все пак.

Благодаря на отзовалите се !!!

Друг е въпроса защо вентилацията на резервоара не работи пълноценно, и при отваряне се чува звучно "Смууук" от подналягане, ама това не ме тормози толкова - ще го оправя

Благодаря още един път

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X