Колеги,ако може някой да помогне-вчера си обрах луфта на лагерите на главините отпред-аз съм с ръчни хъбове и по запознатите сигурно знаят кое след кое се вади,сучи се това обаче,че след като поставих хъбовете-като ги включа на "LOCK"-се чува едно хъркане и веднага спрях и сега не смея да ги зацепя!При положение "FREЕ" го няма това-моля за помощ!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Питане за ХЪБОВЕ!!!
Свий
X
-
До: Питане за ХЪБОВЕ!!!
Това изглежда,сякаш шлиците нещо не зацепват,а само се срещат и трият едни в други.Най-добре разглоби отново,да не е попаднало нещо,да пречи.Устройството е толкова просто,че няма как да не работи.Последно редактирано от taran; 24-05-08, 19:29.Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
-
Като свалиш капачката на хъбовете, провери какво пречи на муфата да зацепи в шлиците.
Сигурен съм, че ще го видиш с просто око.
Същият ефект се получава, ако си прекалил с греста. Хъбовете се гресират леко и с рядка грес. Ако греста е много пружината не може да я преодолее и зацепването или е непълно или просто не се получава."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Първоначално публикуван от kamcho Преглед на мнениеА някой може ли все пак да ми обясни как точно работят тези устройста, че нещо не мога да разбера
Оста на шенкела на предното колело е,един вид тръба-отвътре минава полуоската с шлиците,отвън са лагерите на които е "надяната"главината.
Вътрешната част на хъба е зацепена към шлиците на полуоската.Корпуса(външната част) на хъба е закрепена към главината,чрез болтове.
Като предадеш движение към предният мост,полуоската и вътрешната част на хъба почват да се въртят,но за да се заварти кололото,трябва да "заключим" хъба.
И тука е най-важната част-заключването става чрез една муфа-когато завъртим перчатката от 4Х2,на 4х4,една пружина избутва въпросната муфа (навътре,спрямо капачката на хъба)и тя осъществява "твърда" връзка м/у вътрешната и външната част на хъба-същевременно,м/у полуоската и главината.
Затова,ако нещо (мърсотия,ръжда,голямо количество гъста грес) затруднява движението на муфата,хъба не може да "заключи".
Устраиството е доволно просто,и за употреба,и за обслужване.
Дано разбрахте какво съм написал,че взех да се обърквам...
Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар