Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за ХЪБОВЕ!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за ХЪБОВЕ!!!

Колеги,ако може някой да помогне-вчера си обрах луфта на лагерите на главините отпред-аз съм с ръчни хъбове и по запознатите сигурно знаят кое след кое се вади,сучи се това обаче,че след като поставих хъбовете-като ги включа на "LOCK"-се чува едно хъркане и веднага спрях и сега не смея да ги зацепя!При положение "FREЕ" го няма това-моля за помощ!

До: Питане за ХЪБОВЕ!!!

Това изглежда,сякаш шлиците нещо не зацепват,а само се срещат и трият едни в други.Най-добре разглоби отново,да не е попаднало нещо,да пречи.Устройството е толкова просто,че няма как да не работи.
    Последно редактирано от taran; 24-05-08, 19:29.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Като свалиш капачката на хъбовете, провери какво пречи на муфата да зацепи в шлиците.
      Сигурен съм, че ще го видиш с просто око.
      Същият ефект се получава, ако си прекалил с греста. Хъбовете се гресират леко и с рядка грес. Ако греста е много пружината не може да я преодолее и зацепването или е непълно или просто не се получава.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Май ще се окаже от греста незнаех че не се гресира там толкова много и го нахакахме с К3 смазка,значи от това ще е-утре ще проверя и ще пиша за резултат!Благодаря за бързите отзиви пичове!

Коментар

Успех Просто ползвай по-рядка грес и помалко
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Оправих нещата,точно както каза прекалил съм с греста!Поизчистих малко и работата заспа,благодаря много!

Коментар

А някой може ли все пак да ми обясни как точно работят тези устройста, че нещо не мога да разбера
              Мислих,Мислих и на Края го измислих - Не Може така,Треа нещо да се Измисли

Коментар

Първоначално публикуван от kamcho Преглед на мнение
                А някой може ли все пак да ми обясни как точно работят тези устройста, че нещо не мога да разбера
                Не съм много силен в обясненията-особенно писмени,но ще пробвам да обасня за ръчните.
                Оста на шенкела на предното колело е,един вид тръба-отвътре минава полуоската с шлиците,отвън са лагерите на които е "надяната"главината.
                Вътрешната част на хъба е зацепена към шлиците на полуоската.Корпуса(външната част) на хъба е закрепена към главината,чрез болтове.
                Като предадеш движение към предният мост,полуоската и вътрешната част на хъба почват да се въртят,но за да се заварти кололото,трябва да "заключим" хъба.
                И тука е най-важната част-заключването става чрез една муфа-когато завъртим перчатката от 4Х2,на 4х4,една пружина избутва въпросната муфа (навътре,спрямо капачката на хъба)и тя осъществява "твърда" връзка м/у вътрешната и външната част на хъба-същевременно,м/у полуоската и главината.
                Затова,ако нещо (мърсотия,ръжда,голямо количество гъста грес) затруднява движението на муфата,хъба не може да "заключи".
                Устраиството е доволно просто,и за употреба,и за обслужване.
                Дано разбрахте какво съм написал,че взех да се обърквам...
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X