Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Много странна повреда по охл. с-ма

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Много странна повреда по охл. с-ма

Както си карах Ферозата по един сравнително разбит път, изведнъж ми направи впечатление, че като изкл. от скорост и колата вдига оборотите до около 2000. После погледнах стрелката за загряване и температурата беше на мах. Охладителната течност беше изтекла цялата, при това изведнъж. Както и да е , прибраха ме на дърпане. На следващияден разглабянето показа, че по някакъв начин перката е скъсала част от радиатора в най-долният му край Не би трябвало, при никакви обстоятелства, перката да може да достигне до радиатора. Остава варианта нещо да се е пъхнало там ! При наличието на дифузор за въздуха, не мога да си обясня как точно се е получило това. Вече отстраних повредата, но все още за мен си остава загадка как точно се стигна до нея.

П.с. Ферозата няма челен удар, разстоянието от радиатора до перката е съвсем нормално, самата перка с вискомуфа е сравнително нова- като взех джипа тъкмо беше сменена !
    2015 KTM EXC 450 six days Argentina
    Toyota Land Cruiser KDJ 125

До: Много странна повреда по охл. с-ма

Влади дай снимка на пораженията, може да е клонка, камъче ...

На моя радиатор на Черока има "отпечатък от перката" и аз съм с виско, нямам дифузьор но разстоянието си е сериозно, но чудеса стават )

Поздрави,
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Никакви чудеса не стават. Пробвайте да карате някой път без преден капак да видите как се разхожда двигателя из коша. Ако пък има някъде поизносен тампон, ...

Коментар

Хахах боя се, че Ясен позна в десятката )

Моята Фероза беше по едно време със 2 от 3 скъсани тампона, тези на които лежи ДВГ и РК и "хода" беше плашещ )

Спарки и той май имаше подобни грижи, смени тампоните и сега всичко е перфектно )

Влади като потегляш мърда ли ти педала на СК и на РК, ако ДА ето ти причината )

Поздрави,
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Тампони !!!
          Или ако си минал през вода ,която е стигнала до перката - получава се натиск и удар в радиатора.Вчера един колега се оплака от това.
          :D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Коментар

Хммм, не ми се вижда тампоните да са заминали ! Без капак не съм карал, но, форсирайки на място, двигателя помръдва съвсем леко. За съжаление снимки не мога да направя, щото повредата я отстрани един радиаторджия, а и е на такова място, че няма шанс да се види без разглабяне.

А не би ли следвало, колкото и да са износени тампоните, да стигат до ограничител, който да предпазва именно от такива поражения? Един приятел с Трупър ми каза, че неговите тампони удрят метал в метал при крайно осукване.
            2015 KTM EXC 450 six days Argentina
            Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

И тия удрят. Ама като и дадеш по-яко газ прескачат. И ръчката на скоростите мърда яко наляво-надясно. Мойта перка беше опирала в дифузьора. А тампоните трудно ще видиш дали са скъсани - поне тия на двигателя. В нормално състояние си лежи на тях, а са така направени че не се вижда дали е скъсана гумата. Нещото,което можеш да видиш е дали тампона на скоростите и раздатката е скъсан - седи разместен.

Успокоението е че се сменят лесно. Трябва ти само един хидравличен крик. Мойте ги смених за около час, а ако трябва сега да ги сменям, сигурно ще се справя и за по-малко време.

Обаче пълно щастие няма - предните са по 45лв., а задния 65 в нагазина на Евлоги Георгиев. Обаче аз като търсих имаше само задния. Двата предни ги купих от различни фирми. Единия пак за 45 (имаха само един), а другия за 70 . Обаче въпреки цената те съветвам ако има скъсано да ги смениш всичките. Просто гумата одъртява и при по-рязки тласъци се късат.

Абе не си е работа това виско.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
                Хммм, не ми се вижда тампоните да са заминали ! Без капак не съм карал, но, форсирайки на място, двигателя помръдва съвсем леко. За съжаление снимки не мога да направя, щото повредата я отстрани един радиаторджия, а и е на такова място, че няма шанс да се види без разглабяне.

А не би ли следвало, колкото и да са износени тампоните, да стигат до ограничител, който да предпазва именно от такива поражения? Един приятел с Трупър ми каза, че неговите тампони удрят метал в метал при крайно осукване.
                Още един глас за тампоните!
                Няма начин да видиш какво става под капака в движение и особено на бавни! Въртящият момент на изходящитете валове от раздатката е толкова голям, че откат от 5 см. е нормален

Коментар

Всъщност може да се види в движение, ама трябва да се махне капака и да се покара без капак.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тампони...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X