Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Семеринг на коляновия вал.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Семеринг на коляновия вал.

Здравейте.
    Когато сменях ремъка за ГРМ забелязях че от семеринга на разпределителния вал е текло масло.По късно намерих от магазина на Евлоги Гергиев такъв и го подмених.За съжаление обаче течът продължава.Съмненията са ми че е от семеринга на коляновия вал -ОТПРЕД. Търсих такъв по магазините но уви.
    Въпросите са ми два:
    -Какъв е размера на семеринга за да търся заместител?
    -Може ли да се смени като се свалят пластмасовия капак ремъците и шайбите отпред без да се разглабя двигателя?

До: Семеринг на коляновия вал.

Колега ...
    Само уточни за какво Дайхацу става въпрос ....??
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Извинявам се -Модела еaihatsu Feroza 1,6 i 16V,F300 HD-E 1990g.

Коментар

Защо не си свалиш сервизното ръководство и не погледнеш вътре.

За съжаление не съм сменял и ня мога да кажа, но би-трябвало да може.

Сигурен ли си че тече от там? Ферозите имат навика да текат от гарнитурата на капака на клапаните точно около разпределителния вал. Понеже се стича надолу трудно се разбира точно откъде тече. Ако е от коляновия вал, ще е здраво омаслено само долу. Ако е нещо по-нагоре, ще е яко омаслена цялата предна част зад капака на ангренажния ремък.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не зная от къде да го сваля това сервизно.Всичко което съм свалил до този момент е описателно без подробностти.Днес отворих отново капакът и свалих новомонтираният семеринг на разпределителния вал.Според мен маслото е текло от него.Съпоставих го със стария-оригиналния,който не зная защо пазех.Направи ми впечатление,че от вътре семерингите имаха нарези които на оригинала бяха наклонени наляво,а на тази закупена от магазина са наклонени надясно.На опаковката пише Musashi oil seal
          STOK N. T-1192. PART N.90311-38017.Следва нещо написано на японски и размера на семеринга.Не зная по този ли номер трябва да разбера дали са ми дали необходимия семеринг.

Коментар

Фъргай го новия,нарезите са съобразени с посоката на въртене на вала.
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

sparkybg може ли да дадеш линк да си сваля сервизното ръководство на този e-mail-vani4aaa?!

Благодаря предварително и се извинявам за невежеството си
              Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
              Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Може да е полезно на някой-най после намерих необходимия семеринг.
                Това е на -Corteco C-12014494B B1BAVISLRDX7 38-50-8 и с въртене по часовниковата стрелка което е обозначено на семеринга със стрелка.

Коментар

Първоначално публикуван от Vani4a Преглед на мнение
                  sparkybg може ли да дадеш линк да си сваля сервизното ръководство на този e-mail-vani4aaa?!

Благодаря предварително и се извинявам за невежеството си
                  Цъкни в Daihatsu->Систематизирана информация. Там има всичко.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X