Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Реших си проблема!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Реших си проблема!

След дълго мислене и чесане проблема с двигателя се реши....пак насън, разбира се.Събудих се в 3ч. през нощта с една мисъл в главата - "тъпия катализатор!". Та днес след работа го изтърбуших най-страшно, запалих и колата тръгна като бясна. Елементарно Уотсън - щом яде, значи трябва и да с..е! Е, накарах я!
    Вярно е, че първо смених бензиновата помпа, но предвид състоянието и, не отчитам това като грешка, а като инвестиция в сигурност на пътя.
    Поздрави на всички и благодартности за помощта! Ще имам още питания - относно едно чукане при потегляне и смяна на предавките.

До: Реших си проблема!

Луфт в каретата или дифа.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

От дифа ме е страх! Лесно ли се ремонтира?

Коментар

Каретата по принцип тропат с висок тон, по-скоро е като звънтене. Лесно се проверява дали е каре - оставяш колата на скорост, лягаш отдолу и се опитваш да завъртиш кардана с ръце - едната ръка преди карето, другата след. Ако има луфт се усеща. Дифа можеш да го провериш като изключиш от скорост, дръпнеш ръчната и се опиташ да завъртиш кардана. Ако има голям луфт ще се усети.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
          ... с една мисъл в главата - "тъпия катализатор!". Та днес след работа го изтърбуших най-страшно, запалих и колата тръгна като бясна. Елементарно Уотсън - щом яде, значи трябва и да с..е! Е, накарах я!
          а някой, който е минал през тази интервенция, има ли впечатления от разхода на гориво след това - увеличава ли се или намалява?
          теоретичната постановка ми е ясна - на практика как е?

Коментар

По всякаква логика би-трябвало да намалее, понеже диша по-леко. На ферозата катализатора е сравнително далече от двигателя, така че не би трябвало да влияе много на горивния процес.

Ама знам ли? Пробване му е майката.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То не беше катализатора, а изолацията на гърнето, предното - някаква вата "опакована" в мрежичка и 2 обръча - мрежата беше изгоряла и ватата се беше здраво намъкнала между двете гърнета. С едно желязо изчистих всичко и двигателя запя!
              Сега вече мога да кажа, че КАРАМ Фероза.
              Между другото, докато се занимавах със смяната на помпата и ремонта на гърнето, забелязах, че един тампон на скоростите май е сдал багажа, може и оттам да е тропането при отпускане на съединителя. Абе ще я стегна, то друго не остана за ремонти на тоя етап.

Коментар

За тампон звънни на магазина на Евлоги Георгиев - търси в раздел DAIHATSU "Евлоги георгиев" и ще намериш телефона. Продават оригинални, и са на добра цена. Виж и тампоните на двигателя в какво състояние са, най-вече тоя откъм шофьора - той се товари най-много като даваш газ. Аз на мойте ги смених и трите, два от които бяша скъсани - тоя на скоростите/раздатката и тоя на двигателя откъм шофьора. Като сложиш новите в първия момент вибрациите от двигателя ще се предават повече на купето, но след време (седмица може би) омекват и всичко си идва на мястото.

Успех.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X