Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аларма на Feroza F300

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Аларма на Feroza F300

Здравейте,
    Не мога да разбера има ли нещо общо м/у алармата на Feroza-та и плафониера на тавана.Мисля че алармата е оригинална,но ми прави някакви въртели в зависимост от това дали е пуснат плафониера или не.Някой друг имал ли е този проблем или е пипано нещо по инсталацията?

До: Аларма на Feroza F300

Аларма не си спомням да съм виждал в документацията.
    Много малко вероятно ми се струва някой да си играе за взима ток точно от плафониера, обаче масата му (на осветлението) минава през ключето долу при вратата. Обикновено то се използва и за задействане на алармата при отваряне на врата. Може там да има проблем.
    Освен това повечето аларми се задействат и при консумация и ако е свързана да е само при консумация, то тогава ще ти се включва алрамата само когато превключвателя за осветление в купето ти е в положение да светва при отворена врата. - Много сложно го написах, надявам се че си разбрал.

Май е най- добре да опишеш по- точно тия въртели които ти ги прави.
    LZ1GUS

Коментар

Маи,трябва да обясниш каъв въртел ти прави.Възможно е да взима сигнал за отворени врати от плафона.Алармата от ключа ли се задеиства или е с отделно дистанционно?
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Благодаря,
        Извинявам се ако не съм бил достатъчно точен.
        Алармата се задейства от отделно дистанционно и с нея се осъществява и централното заключване.
        Вчера сутринта ми се наложи да пътувам по тъмно и съответно включих светлините.В купето светеше и плафониера и ми пречеше,поради което се пресегнах и го угасих.Когато слезнах от джипа и се опитах да го заключа/да вклуяа алармата/ с дистанционното то алармата издаде предупредителен сигнал и след 4-5 секунди се включи.Добре че реагираше на изклюване,та после я заключих ръчно без дистанционното.Има някаква зависимост от това как оставям ключа на плафониера при отворена врата и се включването и изключването на алармата.Колкото и да рових в Сервизното така и не можах да намеря ел схема за захранване на този плафониер.Някой може ли да ми подскаже в кой раздел и стр е?

Коментар

Благодаря,
          Gusa излезна прав.Точно по тоя начин е свързана алармата.Колкото до схемата то тя е в Daihatsu F300 Engine Workshop Manuel стр 439 и се води Room lamp-ако дотрабва на някой.

Коментар

Тъй като съм се занимавал с тези неща доста време отговарям веднага. Когато плафона за осветление е включен през лампата която е вътре се подава +12v на входа на алармата който реагира при отваряне на врата и по този начин го блокира.При изключен плафон липсата на това напрежение се чете от алармата като отворена врата. След включване с дистанционното се чува несвойствен сигнал (обикновено 3 къси звука) и след определено време сирената се включва. Надявам се да съм бил полезен

Коментар

Нещо тук не разбирам.
              Плафона ти е светел през въпросната сутрин? Ти ли си го пуснал или той си е светел от самосебе си?
              Мисълта ми е, сигурен ли си, че не си имал отворена врата? Доста често задната ми врата не хлопва много плътно. Реакцията на алармата ми е: предупредителен сигнал (различен от звука при отключване/заключване), съответно се активира, когато си поиска.
              Дали пък проблема не е нещо толкова елементарно?
              Георги Тонев

Коментар

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
                Нещо тук не разбирам....
                Нормално приятелю, темата е от януари 2008 и xirkon1
                се включва малко със закъснение
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Хаххах, ужас!
                  Голяма блейка съм...

Георги Тонев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X