Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евентуален проблем

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Евентуален проблем

    Здравейте.
    Сравнително от скоро съм горд собственик на DIHATSU-FEROZA F300
    Направи ми впечетление че като карам на по дълго растояние ми светва една жълта лампичка на която е нарисувано нещто като двигател.Работата на двигателя не се променя изобщо никаква промяна относно работа движение или каквото и да е няма.И интересното е че тази лампа светва само на дълго при градско каране
    имам предвит на по къси разтояния не светка.А като откача клемата
    на акомулатора за около час предполагам че така нулирам компютара
    въпросната лампа гасне но до следваштия път.При различни мои допитвания до майстори ми казват че катализатора се е позатиснал и
    че това води до светването на въпросната лампа.
    Ако някой е имал подобен проблем моля да ми каже как е процедирал.Предварително ви благодаря.
    Добрите момчета отиват в рая а лошите където си поискат.:wink:

  • #2
    До: Евентуален проблем

    Нямал съм такъв проблем, но катализатора обаче е само една от възможностите. Тази лампа светва, когато някой от датчиците почва да дава грешка. Има и други датчици, а може проблема да е дори в някой от тях или в кабелчето към него. Трябва да отидеш някъде където правят компютърна диагностика(за съжаление не знам къде могат за дайхацу) и там ще видят кода на грешката и ще определят проблема точно.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

    Коментар


    • #3
      До: Евентуален проблем

      Свали си сервизното ръководство. Вътре има описана процедурата. При акумулатора има куплунг. В ръководството пише кои 2 проводника се дават на късо. Така компа влиза в сервизен режим, и вместо само да свети, започва да мига определен брой пъти. Според броя мигания се отчита кода на грешката. В ръководството е описано колко мигания на какво отговарят. Това трябва да се направи без да се откача акумулатора, защото ако го махнеш ще изтриеш грешките от паметта на компа.

      ... ако беше от София и дойдеше на срещата, щях да ти го свърша за 10 минути, докато чакаме другите. Но всеки уважаващ себе си жичкаджия, знаещ за какво иде реч, би трябвало да може да я свърши тая работа. Трябва да търсиш някой, който се занимава с японски коли, иначе не знаят/не им се занимава, поне от моя скромен опит. Ако знае и английски, ще може да се оправи и по ръководството.

      Според мен е свършила ламбда-сонда, но докато не се провери кода, не мога да съм сигурен.
      Последно редактирано от sparkybg; 19-01-08, 17:13.
      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

      Коментар


      • #4
        До: Евентуален проблем

        По това че светва на дълъг път а на градско не съм готов да обвиня ламбдата - тя се активира когато режима на двигателя е установен и не се променят оборотите и натоварването. В останалото време се шунтира. Така че за мен най-голяма вероятност да е някъде там.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

        Коментар


        • #5
          До: Евентуален проблем

          Здравейте,
          Мого ви благодаря за съветите още в понеделник отивам на диагностика и дано открием проблема.А ръководството си го свалих но за съжаление е на английски.
          Добрите момчета отиват в рая а лошите където си поискат.:wink:

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X