Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изгнили тръби на бензинопроводите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изгнили тръби на бензинопроводите

Здравейте,
    Някой сменял ли е тези тръби и с какви.При мен се е пробила връщащата тръба
    към резервоара Ф 6 мм..Два пъти я режа и снаждам с маркуч и протича на друго място,
    изглежда от вибрацийте при рязането се пука на друго изгнило място.Трябва да се смени цялата тръба.За сега съм се спрял на пластмасова такава с външен Ф 6мм., но
    тя е по тясна с 1 мм. от оригиналната, което не знам дали ще окаже някакво влияние.
    Моля, ако имате опит споделете.

До: Изгнили тръби на бензинопроводите

Може да провериш и за медни тръбички. Има ги при газаджиите. Има даже такива с пластмасова изолация отвън. С тях се работи лесно и могат да се огъват почти както си поискаш. Продават се на метър и имат различни размери.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На бащата на автоматика(тези през които минава маслото за охлаждане в радиатора) му бяха изгнили железните тръбички. Сменихме ги с медни и заспа. Незнам как ще реагира бензина с бакъра, но ако не е проблем всеки газаджия може да ти ги спретне. Пази старите за мостра за дължината и специфичните чупки.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
        ...Незнам как ще реагира бензина с бакъра...
        Никак. Правено е и не е имало никакви проблеми в продължение на 3 години. Ама беше нафта все пак де..
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Никак. Правено е и не е имало никакви проблеми в продължение на 3 години. Ама беше нафта все пак де..
          Зависи и от пластмасата...
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
            Зависи и от пластмасата...
            Тя е отвън, не отвътре. А където се снажда с другото може да се махне. Отлепва се просто. Или се стопява. Но мисля че няма проблем. Все пак може да се пробва. Парченце от тръбата за 1 час в бензин мисля че ще си покаже...

...говоря за медни тръби, "изолирани" само отвън с фин слой пластмаса, най-често черна. С нафтата проблеми нямаше.

Коментар

Черните маркучета с различни размери, които продават във всеки автомагазин не вършат ли работа, меки са, няколко скоби за шепа стотинки няма ли да решат проблема?

Маркучетата, които се продават са с текстилна оплетка в средата...

Много поздрави,
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Вършат разбира се, но свършват курса бързо, ако са ментета. На старата кола бях сменил всичко. След 2 години пак се бяха напукали. И май се режат по-лесно от случайни съприкосновения с това-онова. Ако пък се иска сигурна херметичност, незнам защо, но навсякъде ползват или метални, или пластмасови.

BTW, ще ни уважиш ли в неделя?

Коментар

аз имах такъв проблем преди години с трабите за горивото , отрязах до здраво и двете траби, и ги наставих с гумен , но за гориво не слагаи обикновен , като отидеш в магазина те знаят , маркуч за гориво , гледаи размера
                  и нямах проблеми никакви
                  sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Тези връзки ги изкарах съвсем на посоки.
                    http://vik.bg10.com/pipes_ss.pdf
                    http://vik.bg10.com/pipes_precision.pdf
                    Мисля, че би трябвало да има на пазара стоманени и неръждаеми тръби с тези размери. Мисля че внимателно могат да се огънат и в домашни условия а сигурно има и финни тръбогиби за тях някъде. Аз съм се замислил дали да не сменя всичките тръби като монтирам шасито си наново.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Тя е отвън, не отвътре. А където се снажда с другото може да се махне. Отлепва се просто. Или се стопява. Но мисля че няма проблем. Все пак може да се пробва. Парченце от тръбата за 1 час в бензин мисля че ще си покаже...

...говоря за медни тръби, "изолирани" само отвън с фин слой пластмаса, най-често черна. С нафтата проблеми нямаше.
                      Имах предвид за чисто пластмасовите, за които се говореше в началото .

Иначе за диаметъра не бих си правил експерименти с по-малък, защото бензина се връща под налягане. Не казвам, че ще стане нещо със сигурност, ама знае ли човек за какво налягане са изчислявали помпата и т.н. По-широки не би трябвало да е проблем, но най-добре точни .
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Не си прави експерименти точно с тръбата за горивото. Никаква пластмаса и гума отдолу където не е защитено. Само медни тръбички.
                        Митко

Коментар

Не си играй с пластмаси и неръждавейки. Всъщност няма с какво да ги обработваш. Нито да ги огъваш, нито нищо.
                          Слагай медна 8х1 (8 мм е светлият отвор), и приключвай случая веднъж завинаги. Където ще се търка в желязото нахлузи парченца гумен маркуч, в двата края по три пръста меки връзки, и забравяш че в колата има такова.

Коментар

отиваш на ул.''Овче поле'' която е пряка на ''Симеон'' преди реката вдясно посока от центьра кьм ''Люлин''.Ф-та е ''Скан-тех'' имат всякакви размери медни трьби които ще ти свьршат работа.Проверено

Коментар

Благодаря на всички Ви за бързите оговори и съвети!
                              Бях се спрял на пластмасовите по две причини:
                              1.Карам Golf II от 14 години и неговите тръби са пластмасови, но
                              са защитени защото са прекарани вътре в гредата на купето.
                              2.Устройва ме вншния диаметър Ф 6 мм.за да мога да ги закопчея
                              в пластмасовите държачи на гредата на шасито.
                              Ще се вслушам в съветите Ви и ще сменя всичките с медни с пластмасово
                              покритие, макар че са близо 3 пъти по-скъпи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X