Обява

Свий
Няма добавени обяви.

задна дясна полуоска на Ф 300

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • задна дясна полуоска на Ф 300

    Колеги, Здравейте !
    Моля, ако някой е разглобявал задна полуоска да сподели рязал ли е втулката която фиксира лагера или може да се мине без рязане.
    Появи се теч на масло вътре в барабана при накладките. Струва ми се, че и лагера тръгнал да се износва.
    Благодаря!

  • #2
    От: задна дясна полуоска на Ф 300

    Аз съм рязал навремето на роки, не на фероза. Доколкото знам това е правилният начин за сваляне. После нова втулка се слага на горещо. Може да има и по-правилен начин, но аз това знам и практикувам......


    Има вариант да се избие след значително нагряване, но е излишен труд и стрес за полуоската. Новите лагери се продават в комплект с втулката. По точно е да се каже пилене, а не рязане. с върха на диска на ъглошлайфа изтъняваш стената на втулката. След като изтънее достатъчно ще се пусне сама.......
    Последно редактирано от Rosen_v; 19-10-18, 13:10.

    Коментар


    • #3
      От: задна дясна полуоска на Ф 300

      Реже се! Не нагрявай! Полуоската да отнеме температурата на една втулка е едно, но да я печеш с надеждата да се разшири втулката повече от нея е безумие. Полуоската е закалена и това е пагубно за нея. Режи смело, само пази леглото на семеринга! Дори да нараниш лекичко шийката под втулката и лагера не е фатално, но гледай да не е на две-три места. Да е само на едно. Като стигнеш до края тя отпуска и със секач можеш да скъсаш последните десети. Когато нагрееш новата за вкарване си преготви една тръба, която да пуснеш отгоре, нахлузвайки я на полуоската. Като я удариш по целия периметър получаваш увереност, а и ще отнемеш температурата й малко от малко.
      Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
      Най-добрите ми спомени са предстоящите!

      Коментар


      • #4
        От: задна дясна полуоска на Ф 300

        Има и друг чалъм за избиване.Хващаш полуоската и подпираш втулката на йорса и яко бой отгоре по втулката все едно искаш да я направиш елипса.После завърташ на 90 градуса и пак така,след 1-2 завъртания излиза почти доброволно.За набиването на втулката послушай колегата и си подготви дълга тръба с диаметър близък до този на новата втулка.Ако не успееш от първия път,не е фатално,нагряваш и пак действаш.

        Коментар


        • #5
          От: задна дясна полуоска на Ф 300

          Благодаря Ви ! Изпилих я на две места до около 0.5мм. и тя се спука. Дали да търся частите по отделно или да купя комплект чиято цена варира от 50 до 181 лева.

          Коментар


          • #6
            От: задна дясна полуоска на Ф 300

            По отделно.
            Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
            Най-добрите ми спомени са предстоящите!

            Коментар


            • #7
              От: задна дясна полуоска на Ф 300

              Не намерих частите по отделно освен лагер. Купих комплект на "Kanaco" от Auto Profi за 60 лв. Оказа се, че лагера в него е "koyo". Готов съм. Дано имаме всички късмет! Благодаря Ви!

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X