Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз влизам в клуба на FEROZA

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И аз влизам в клуба на FEROZA

Преди седмица и аз смених марката на джипа с една много лъскава и здрава фероза ( друг е въпроса че лаченото и ще е за кратко) .
    Сега ще съм благодарен за инфо как да постъпя с лифта и ( кой от всички видове лифт е най удачен за фероза) интересува ме също дали някой е навивал торсионните щанги до край и какъв е ефекта ( освен голямото друсане) , кой размер гуми е най подходящ за модела? Абе то питанки ще има още доста но за сега ще съм доволвн ако постигна добър лифт с хубави гуми.

Мерси предварително !
    Прикачени файлове

До: И аз влизам в клуба на FEROZA

Отпред се натягат торсионите, или се презацепват с един зъб. От което возията ще стане по-твърда. Това обаче само ще я вдигне, а хода ще си остане същия. За по-голям ход трябва да сменяш амортисьори, май и ограничители имаше за хода надолу. Колегата BatGeogeone го е правил, така че можеш да го питаш за подробности.

Отзад вариантите са няколко:
    - нови ресори
    - шпренгване на старите (което за мене е кофти вариант, и май е нетрайно)
    - удължаване на планките/ушите, които държат ресорите отзад. Ако ги удължиш с 10см например (което май е множко), ще получиш 5см лифт.
    - смяна на цялото задно окачване с такова с пружини - най радикалния вариант, но би ти дал най-голям лифт и най-мека возия. Недостатък е че се случва пружините да се изметнат, но това предполагам е въпрос на изпълнение.
    И при трите варианта за да увеличиш и хода надолу, или се сменят амортисьори, или оригиналните се слагат под ъгъл (което според мен лош вариант).
    Има поне един колега с такова окачване на ферозата. Попрочети из форума и ще намериш темата. Бяха му я правили братя Флекс. Цялата работа с лифта отпред и отзад, барабар с кърпене на шасито му беше излязла някъде 1500-1800лв, ако не се лъжа.

Аз като за начало съм решил да правя 5см. лифт (3-4 от окачването, останалите от гумите). Отпред ще натягам торсионите, без да пипам нищо друго, понеже всичко ми е в ред. Отзад ще удължавам държачите на ресорите с 6-8см, пак без да пипам нищо друго.

Аз съм с кални гуми 255/75/15 FEDIMA, еквивалент на Малатеста Кобра, с джанти с офсет 25, и влизат без да опират никъде въпреки че нямам още лифт. Оригиналните джанти мисля че са с офсет 19. Аз съм с джанти от Витара, 5.5 инчови, които според мен идват малко тесни за тези гуми. Ако намериш например 6.5 инча, биха паснали по-добре. Колеги твърдят че и 235/75/15 влизат без да опират, но не съм сигурен. Колата става по-тромава с тях. На днешната разходка ще мога да кажа повече за качествата им, че още не съм ги калял.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте,

За да се увеличи хода на окачването отпред, се подрязват ограничителите, те са една квадратна тръба заварена на рамата като тръбата е запушена косо под малък ъгъл, просто се скъсява тръбата и се запушва отново под още по-малък ъгъл, моите снимки го показват нагледно, така хода се увеличава с поне 30-40%...

А за отзад - най-добре би било да се разкарат ресорите(има и начини да се лифтова с ресорите но аз не съм виждал на живо такива китове, това с ушите не съм му привържаник) и да се мине на носачи, като при Ферозата на Ян, с пружини от Витара, оказа се, че има едни зверски дълги пружини, колегата Киро с бялата Витара има такива и ходовете му са повече от впечатляващи...

Излишно е да споменавам, че амортесьорите трябва да се адаптират според лифта...

Много поздрави,
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Да ти е честита ферозката и със здраве да си я караш.

Коментар

Честита да ти е колега!
          За лифт още не мога да се изкажа щото все още няма,но както гледам тия задни брони ги махай че лошо зависва на тях,а сащо и антенета на радиото разкараи да не се изкърти по кофти начин
          RAV 4
          F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от freeflyer Преглед на мнение
            Честита да ти е колега!
            и антенета на радиото разкараи да не се изкърти по кофти начин
            купувам такава антена
            или подобна, с аналогичен начин на монтаж

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
              купувам такава антена
              И аз.

А относно броните може да се поспори. Аз и теглич имам, дето слиза ниско и назад. Мислех да го махам (става лесно - 6 болта) но след 1-2 разходки се разкандардисах. Вместо да думкам по броните като се хлъзна назад, теглича поема удара. При това щети няма никъде, а е претърпял няколко сериозни удара. Отзад цялата конструкция е много здрава явно, стига да не е изгнила. Почти съм сигурен че ако го нямаше теглича, сега задницата на ферозата щеше да изглежда доста по-различно.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                купувам такава антена
                не знам защо я тарсиш тази антена.моята (поне остатъците) виси до вратата и често се случва да не мога да затворя поради тази причина
                RAV 4
                F650GS

Коментар

след второто изпрвяне на задна дясна броня и лепене на стопа реших да ги махна идвете и сега си минавам без притеснения през канавки и оврази,а относно теглича имам желание да сложа и ако опира ще махам ябълката
                  RAV 4
                  F650GS

Коментар

Честита да ти е колега!
                    За лифт още не мога да се изкажа щото все още няма,но както гледам тия задни брони ги махай че лошо зависва на тях,а сащо и антенета на радиото разкараи да не се изкърти по кофти начин
                    Е къде ли не я катерих моята само задна броня не закачих.
                    А стоп бях счупил на бронята но това беше при връщане на зад и спрях в един бор
                    Поздрави

Коментар

не знам защо я тарсиш тази антена.моята (поне остатъците) виси до вратата и често се случва да не мога да затворя поради тази причина
                      търся такава или подобна - с аналогичен начин на монтаж, защото, дори и неизвадена (неразпъната) пак имаш антета, с която да ти работи радиото, поне в града.
                      А пък гредата я пази достатъчно добре, в неразпънато състояние, когато караш не по асфалта.

Антена от нормален тип просто не е разумно да се слага - тя ще се самосвали бързо.

Вградена - от тези с усилвател, които се лепят на стъклото - служи предимно за успокоение, че имаш все пак нещо - не върши никакава работа.

Та затова си търся такава

Коментар

Данчони, защо я продаваш ферозката? нарадва ли и се вече?
                        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                        0888 315 794
                        LZ1UPI
                        A1 (Rh+)

Коментар

Аз си сложих преди година гумена антена отгоре и въпреки всичките ми опити да я оставя на някой клон, все още си седи гордо на мястото и то непокътната
                          Митко

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X