Имам Фероза 92 година внесена от Италия - фул тайм с автоматични хъбове и въпроса ми е когато е отключен диференциала кои колела са задвижващи или е 50/50.Ако сложа само две нови гуми къде да ги сложа отпред или отзад.Ако карам продължително време по асвалт със включен диференциал може ли да стане нещо на джипката.При изключване на диференциала трябва ли да върна няколко метра назад. Ще съм ви много благодарен ако се намерят напреднали офроудъри които да ми отговорят на тези въпроси.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за 4х4 на Дайхацу Фероза
Свий
X
-
До: Въпрос за 4х4 на Дайхацо Фероза
Така зададени въпросите са ти безмислени.Защото няма начин да е така.Или е Фул-тайм с 3 диференцияла или виско,или е Парт-тайм с хъбове.Едното изключва другото.Кой знае какво са ти наговорили търговците.За това предлагам:
1.Да почетеш малко повече във Форума.Използвай "търсачката" за всички свои въпроси.Отговорите са там.
2.След като прочетеш каквото ти трябва,ще си достатъчно наясно какво точно е системата в твоята кола.Как да я подържаш и използваш.
3.Ако след това имаш някакви въпроси-питай.Ама след това,а не преди...
4.Добре дошъл във Форума.0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
-
Първоначално публикуван от Emo_-_ Преглед на мнениеИмам Фероза 92 година внесена от Италия - фул тайм с автоматични хъбове и въпроса ми е когато е отключен диференциала кои колела са задвижващи или е 50/50.
Първоначално публикуван от Emo_-_ Преглед на мнениеАко сложа само две нови гуми къде да ги сложа отпред или отзад.Ако карам продължително време по асвалт със включен диференциал може ли да стане нещо на джипката.
При изключване на диференциала трябва ли да върна няколко метра назад.
Първоначално публикуван от Emo_-_ Преглед на мнениеЩе съм ви много благодарен ако се намерят напреднали офроудъри които да ми отговорят на тези въпроси.Бъдете живи и здрави!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Emo_-_ Преглед на мнениеИмам Фероза 92 година внесена от Италия - фул тайм с автоматични хъбове и въпроса ми е когато е отключен диференциала кои колела са задвижващи или е 50/50.Ако сложа само две нови гуми къде да ги сложа отпред или отзад.Ако карам продължително време по асвалт със включен диференциал може ли да стане нещо на джипката.При изключване на диференциала трябва ли да върна няколко метра назад. Ще съм ви много благодарен ако се намерят напреднали офроудъри които да ми отговорят на тези въпроси.
ЕМООО, що мъчиш ората бре, обади се, ще те светна тук на местна почва.Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
-
Предполагам при теб става въпрос за следната модефикация:
На асфалт можеш да го караш и на FUL TIME, но само ако е заснежено, хлъзгаво и т.н. иначе е безмислено. На асфалт не е препоръчително с блокиран среден диф (CENTER DIF LOCK). Него само по черно при нужда. !!!Ако сменяш гуми сменяй ги и 4-те, задължително трябва да са еднакви!!!. При наличие на среден диф може да се направи компромис само ако караш на 2WD и FUL TIME, Но в никакъв случай на CENTER DIF LOCK, но това е само теоретично. На практика няма джип с различни 2 предни и 2 задни (едните стари а другите нови). Колата си е 4х4 и гумите се сменят 4х4. За хъбовете ако са автоматични трябва да даваш на заден да изключват, но провери дали работят, а не са принудително постоянно зацепени, ако са се повредили (както при мен).
Ами това е от мен. Да ти е честита Ферозката. Рядко са с такава раздатка.О899 2б2 1З2
Коментар
-
Предлагам колегата да каже какво му пише на втората ръчка и ще се изясни за какво иде реч. Ако пък я снима - още по-добре.
Не че не може да е така, ама ми се вижда малко вероятно.
Или е правена някаква еквилибристика от няколко ферози....Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Или по-лесно аз да я видя на живо у Плевенско..........Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеПредлагам колегата да каже какво му пише на втората ръчка и ще се изясни за какво иде реч. Ако пък я снима - още по-добре.
Не че не може да е така, ама ми се вижда малко вероятно.
Или е правена някаква еквилибристика от няколко ферози....
Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнениеИли по-лесно аз да я видя на живо у Плевенско........... Емо, обади се на Золтан, ще имаш пълна информация по въпроса. Пък после споделете и с нас.
Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнениеФул-тайм и хъбовеТова какво означава???
Има ли такъв вариант?
).
Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение............ Рядко са с такава раздатка.Последно редактирано от iiiopo; 22-12-07, 23:19.О899 2б2 1З2
Коментар
-
Колеги, благодаря ви за проявената отзивчивист.Вторият лост е с две положения- едното е фул тайм , а другото center dif lock и няма бавни.Както рабирам това е някаква рядка модификация на Фероза и ако може да ми кажете нещо повече за нея. Злой ,кази ми как мога да се свържа с теб да пием по кафе и ако може да ми кажеш това онова за джипката.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Emo_-_ Преглед на мнениеКолеги, благодаря ви за проявената отзивчивист.Вторият лост е с две положения- едното е фул тайм , а другото center dif lock и няма бавни.Както рабирам това е някаква рядка модификация на Фероза и ако може да ми кажете нещо повече за нея. Злой ,кази ми как мога да се свържа с теб да пием по кафе и ако може да ми кажеш това онова за джипката.Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Коментар
-
До: Въпрос за 4х4 на Дайхацу Фероза
Даааа... явно е това с "рядката" раздатка. Което между другото в някои ситуации не е зле.
Пък и в крайна сметка може да се сложи друга.
В тоя случай и на мен ми е чудно защо са и хъбове изобщо?Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
До: Въпрос за 4х4 на Дайхацу Фероза
Значи нормалното положение на малкия лост е на фул тайм. Той има само две положения едното е фул тайм а другото center dif lock. Джипа се движи постоянно на фул тайм прилагам и снимка.
[IMG]file:///C:/Users/Emil/Desktop/%D0%98%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B6.010.jpg[/IMG]
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар