Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гуми за Фероза

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Кобрички, решено. Ей-сега ще си заявя да ме имат в предвид като дойдат. ...
    Но на асвалт са доста шумни, имай го предвид.

Коментар

Първоначално публикуван от Yan Преглед на мнение
      Но на асвалт са доста шумни, имай го предвид.
      Предимно ще се калям с тях. На асвалт ще са докато стигна до калта само. Или като ме мързи да ги сменям с другите.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И ще сменяш джанти/ гуми непрекъснато? Ооо не

Коментар

Кобрички, решено. Ей-сега ще си заявя да ме имат в предвид като дойдат.

Хасфалтови си имам. И на сняг се справят.
          Във форума има хора които могат да се закълнат че за сняг не стават.На мен са ми го казвали.Още нямам широки наблюдения,но за сега на сняг въпреки широчината се справят.Истината е че видях колеги чиито коли се справяха по-добре с гуми с много по-малък грайфер.Та то нали знаеш универсална гума няма.
          Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
          NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
            Във форума има хора които могат да се закълнат че за сняг не стават.На мен са ми го казвали.Още нямам широки наблюдения,но за сега на сняг въпреки широчината се справят.Истината е че видях колеги чиито коли се справяха по-добре с гуми с много по-малък грайфер.Та то нали знаеш универсална гума няма.
            Нееее . За сняг си имам други гуми, на други джанти. Те са и пробвани вече на сняг, че и с лед отдолу. Работят. И са новички и лекички, демек не са регенерат.

Кобрите ще са ми за кал само.

Ще сменям гуми, да. Имам си два комплекта гуми и два комплекта джанти. В града си карам колата. Джипа ми е за кеф, и баща ми го кара от време на време. За нормално ползване - М+S-а с техните си джанти, а за разходки ако трябва - кобрите.

Монтаж-демонтаж всеки път на гумите и джантите - пази боже . Не съм толкова ненормален все още.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Относно кобрите са изписани доста мнения, които по моя преценка са твърде крайни. Ето защо се заемам със самостоятелен тест, чиито резултати ще напиша само тук, защото се отнася само за Фероза
              Преди седмица тествах моите Кобри на сняг, качих се до хижа Боерица на Витоша. Предния ден беше валяло много, през деня беше топло и вечерта, когато тествах, беше заледило. Джипа го карах умишлено само на задно предаване, справи се без почти никакви проблеми. На места включвах 4х4 и ми беше трудно дори да го поднеса. Потеглих и на лед- вярно, с мъка, но пък мисля, че с лек автомобил нямаше да се справя.
              Тествах и на мокър асвалт- за скоростта, с която може да се кара Ферозата, гумите се справят повече от задоволително. Изводи за годността на гумата трябва да се правят и съобразно джипа...... все пак не вярвам някой от вас да кара с повече от 100-120 Ферозата си, пък било то и по магистрала

Като резултат съм на мнение, че Кобрата в комбинация с Фероза, става за ВСЯКАКВИ условия. /при повишено внимание при сняг/
              2015 KTM EXC 450 six days Argentina
              Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

най-добре ако можеш търси медвед(на цената на регенерата са) 215R15.или сичко друго с тоа размер(те са високи ама не са ти широки).ако пътуваш много забрави регенерати.... тука се писа кво ли не за тях ма основата им въобще не се знае.най често ползват бусови гуми.та са си само за оффроуд.и колко тегло добавяш.... по добре читави гуми 2ра ръка отколкото нов регенерат.
                висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от dhx Преглед на мнение
                  по добре читави гуми 2ра ръка отколкото нов регенерат.
                  Е недей така колега, много е казано по тази тема, аз само ще добавя - гума на 3-4-5 лета ако ще и Фулда, Дънлоп за 500 лв едната да е, след няколко лета става като пластмасова и на мокро и хлъзгаво си е шейна....

Мога да покажа моите регенерати на Малатеста и да сравним твърдостта и еластичността им с някой стари "истински", аз съм го правил с чисто нови такива, моите не отстъпват чуствително...

Много поздрави,
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Колеги един тъп въпрос за гумите:
                    На колко атмосфери трябва да се помпат гумите на Фероза? Има ли значение значение каква е гумата? Търсих информация ама не се справих. Мойта от както съм я купил не съм ги ни помпал, ни мерил. А смятам да ходя да проверя дали са с еднакви атмосфери.
                    О899 2б2 1З2

Коментар

На предната колонка трябва да имаш табелка с данни за налягането на гумита иначе на витарата мога да кажа е 1.6. Не знам за фероза дали е същото.
                      Николай Папазов

Коментар

1.6 предни

2.1 задни ненатоварен, 2.3 натоварен. Това е по книга.

Аз лично съм забелязал че с 1.8 и 2.3 ненатоварен по асфалт/магистрала се държи по-добре. Но това е субективно.

В калта е друга тема...

Каква е гумата има значение разбира се. За стандартните 195/80/15 и 225/70/15 го дават тия налягания. Аз съм със 195/80/15 lassa competus.

Купи си твой си манометър, защото тия по бензиностанциите често не са вярни. Даже и в някои гумаджийници не са. Аз ги помпам повече и след това си ги изпускам колкото трябва, мерейки ги с моя. Моя е дигитален, купих го от практикер люлин за около 15-ина лева.

Коментар

1.6 предни

2.1 задни ненатоварен, 2.3 натоварен. Това е по книга.

Аз лично съм забелязал че с 1.8 и 2.3 ненатоварен по асфалт/магистрала се държи по-добре. Но това е субективно.

В калта е друга тема...
                          Тук ме изненада, аз си мислех че и 4-те трябва да са еднакво. Нали е 4х4 и няма среден диф. Ама щом го пише в книгата......
                          О899 2б2 1З2

Коментар

Не са еднакви. Зависи от това колко на кой мост тежи, окачване и други неща.

Коментар

при мен на колонката пише 1,6 предни и 1,8 задни, натоварен 2,1 задни
                              Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Аз Кобрите 195 80 15 съм ги надул на 2.4 и четирите..... понякога ги карам и на 2.2..... регенератите, до колкото знам, трябва да са по-напомпани !
                                2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                                Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X