Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вибрации след смяна на карета?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вибрации след смяна на карета?

Колеги днес един майстор ми подмени задното каре на задния кардан /каре Тойо/.Подменил е и 2-те на предния кардан / като предното каре е китайско, а задното Тойо/, в резултат на което като се прибирах към нас ми направи впечатление, че на 4-та скорост с около 2000-2200 обората има вибрации, който вчера ги нямаше.Веднага му се обадих и му казах и следователно го попитах дали е белязал кардана, тъй като съм чувал че така се прави той каза "да'.Имам му доверие защото когато слязох да погледна какво е свършил забелязах пресни белези на кардана.Не забелязах обаче на предния кардан където е на шлици белег, но може и да е маркирал.Какви може да са тези вибрации?Утре пак ще ходя в сервиза към обяд да търсим причините.Ако някой има идея нека сподели.

Благодаря предварително!

От: Вибрации след смяна на карета?

Карданът е балансиран при определено взаимно положение И на вилките (четирите), И на шлиците. Което и от всичките да сбъркаш при монтажа, проблемите почват.

Отделно че новото и старото каренце може да не са съвсем абсолютно еднакви и още по-малко еднакви стават като ги забуха майстора с чука.

Коментар

Не си написал какъв е модела. НО! При Роки например, предния кардан е дефазиран, т.е вилките му не са в една равнина, а са завъртяни една спрямо друга на точно определен ъгъл. Белези си има заводски и на двата кардана, ако се спазват няма проблем.
      Много "майстори" не са чували за дефазирани кардани, и ако не бележат и не обърнат внимание ги събират като стандартните, с вилки в една равнина.
      Има и други, още по-велики "майстори", които пък въобще не знаят, че положението на вилките има някакво значение, и сглобяват как им дойде.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

...а има и случай при които и да направиш всичко по възможно най-щадящия начин (с минимално млатене, повече с преса, скоба, или каквото има под ръка) и да изядеш сервизното ръководство с точките и запетайките, после пак трябва да носиш кардана на баланс.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Предния кардан не би трябвало да се върти в момента,та там не е причината,според мен. Миналата година ми се случи същото,с чисто ново каре-на 80км.ч. не се траеше. Вибрации,и то доволно! Това при условие ,че си го сменявам аз,без помощта на големия съветник. След два дена чесане,решавам да разкарам новото каре. Сменявам го,и всичко се успа. Явно беше от калпаво НОВО каре,но какво точно-не се разбра!
          088пет722пет99
          http://www.hydropompi.com/

Коментар

А интересното при мен беше, че и двата кардана бяха съвсем произволно зацепени, и разбрах за това 300 и кусур километра, след като го купих, просто защото тогава ги видях, други симптоми нямаше.
            За предния кардан, че не се върти без да е включен моста, така е, но зависи и с какви хъбове е, и те в какво положение са оставени(ако са ръчни, и са включени, въртят кардана). Но никой не казва какъв е джипа.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Абе незнам какво е правил майстора, ама днес не можах да отида при него ама легнах под колата.Първо като хвана предния кардан от страната на това китайското каре си има луфт 3-4мм и си клопа много добре.Второ, което ми направи впечатление е, че вилките не са в една равнина, а на задния са в една равнина.Иначе джипката е Фероза 1.6 95к.с
              фул тайм.

Коментар

Понеже аз започнах темата да я довърша.Всичко се оказа от едно смотано китайско каре изкара ме точно 5км.На другия ден като го свалихме видяхме що за боклуци продават.Сложих си тойо и заспа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X