Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте мнения за тези гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дайте мнения за тези гуми

Здравейте колеги, и аз имам една Фероза и се колебая какви гуми да и сложа.До сега карах с едни MARIX, с които съм я купил.Джипката я ползвам за лов основно , но и за асфалт от време на време.Колебая се м/у 2 модела гуми Goodyear wrangler AT/SA 205/75 R15 и Kumho KL78 205/75 R15
    Старите ми MARIX са 195/80 15 .Ако някой има впечатления или други предложения ще съм благодарен да сподели.
    Поздрави!

От: Дайте мнения за тези гуми

Всичко описано от теб е скъпо,малко,като диаметър за Фероза,ползвана в гората за лов и ще дадеш маса пари за нищо.
    В Ямболския клуб имаме Фероза,обута със "Форуърд Сафари"-510 и се представя чудесно!
    Размера е 215/90-15 и отговаря на 31".
    Аз също от скоро карам с такива и съм доволен.
    Ти решаваш колега-просто споделям лични впечатления по нелек терен с дерета,кал,коловози.

Коментар

Янко е прав,ферозата е моята. Гумата работи перфекно.
      https://youtu.be/sFJmxQepB_M

Но тябва да се знае ,че гумата е тежка. При мен беше качена на ориганална джанта и се събира нормално. А сега на клипчето е с ЕТ -30 и ми се наложи да изрежа малко предните калници отзад и махнах пласмасовите ъгълчета на бронята.
      Последно редактирано от dimo1636; 02-12-15, 07:23.
      0893966166- Димо Тодоров

Коментар

Колега, ако ще караш извън пътя ти трябват по-големи гуми - 195/80/15 , 215/75/15, 225/70/15 (това са максималните заводки размери за Фероза) евентуално 235/70/15 - някои колеги тук карат с такива и доколкото ми е известно се събират без рязане и не опират никъде. За по-голям размер - рискуваш да почупиш нещо по колата, обикновено предния диф дава фира. За кал най-подходящи са Каймани, Бутонки и подобни, но щом ще караш и по път може би някой от следните модели ще е добър компромис:
        BFGoodrich MT Km2 - предлага се в 215/75/15
        Kumho KL71 - има го в 195/80/15
        Някое друго умерено МТ

Ако ти трябва още по-добро представяне в калта, може да комбинираш и с вериги.
        Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

С каквото и да комбинира,като го няма диаметъра в гората е трудно!
          Според мен няма смисъл от гума по-малка от 76-77см. реална височина.

Коментар

Колеги, благодаря за изказаните мнения!След като обиколих почти всички места където продават гуми в града/отбелязвам, че държах да си взема Kumho KL78/ друго освен Ласа Компестус не ми предложиха.На едно място имаха налични 4 бр. General Graber 205/75 15 обух джипката с тях.Гуми Safari също ми предложиха, но мисля ,че са прекалено агресивни за асфалта , а опеделено ми се налага да карам шосе.Чакам подходящо време да ги изпробвам и да споделя впечатления.

Коментар

Еми ,честито. Много емоционални моменти с новите гуми. И винаги да те изкарват от гората.
              0893966166- Димо Тодоров

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X