Обява

Свий
Няма добавени обяви.

зимни гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• зимни гуми

колеги, моля за съвет.един колега пита какви гуми да сложи на джипа за зимата за неотъпкан сняг 30-40см.

От: зимни гуми

Така зададен въпрос правилния отговор е - големи зимни.
    За 40см сняг гумата трябва да е около 80см висока, и пак диференциалите ще орат в снега и ще спират джипа. Отделно има голяма разлика между 40см сух,мокър, замръзнал сняг.
    Пък ако беше казал и какъв е джипа...
    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

фероза по принцип мой колега кара с медвед и е много доволен но сега са се появили някакви други и не знам колко са надеждни май са safari

Коментар

Фероза не може да върви в 40см сняг!
        Независимо от гумите!
        Даже по нанадолнище!

ПП. Може, но с много силна лебедка и много корав пасажер!
        Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
        Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

не съм на същото мнение че не може да върви в дълбок сняг

Коментар

Първоначално публикуван от radii_81 Преглед на мнение
            Дълбок е много относително понятие. Иначе и на мен ми се ще ферозата да върви на самоход в 40см. сняг, но уви.... е сигурно тази "фероза" си гази без проблем:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10403041_857343010983960_879951852492715362_n.jpg
Прегледи:3
Размер:121.3 КБ
ID:5691363

Сега сериозно - стокова ферозата носи безпроблемно гуми до 235/75/15 включително. Медведите се предлагат само в този размер, а сафарито може да го има и в други, но не съм сигурен. Сафари доколкото съм запознат имат няколко шарки и едната е тази на медведа, a другата е имитация на стария Bf goodrich mud terrain. Ако ще караш повече на сняг аз бих избрал медведа, а ако калта ще е повече - другата.
            А пред тежките руски гуми (каквито са по-горните) бих ти препоръчал Goodyear Wrangler Duratrac, ако успееш да ги намериш, защото в момента не ги намирам никъде на нормалната им цена. Последно в една от фирмите представени на Автомобилния салон София 2015 (не пиша името, за да не се сметне за реклама) имаше 4 броя, които с отстъпката от изложението идваха на 170лв бройката, но не знам дали някой не ги е отнесъл вече. Другото, което прочетох от колегата Стоян е че до нова година не се очаква доставка, а след това и цената ще е различна.

Успех в избора!
            Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
            Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Първоначално публикуван от radii_81 Преглед на мнение
              Имам Фероза от 5 или повече години. Карал съм я с няколко вида регенерати и с асфалтови гуми, зимни и летни. Моите гуми са 74см на 16 цола. Никой не кара с повече от 72см. Повече от 25см не може да гази. Ако кажа 30 ще се надскоча. Не говорим да мине от някъде засилена, а да се движи в такъв сняг в гората. За да се движи нещо в 40 санта сняг трябва да има гума над 90см висока.
              Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
              Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

В 25см пресен сняг колата върви безпроблемно,а ферозата може много повече с 74 см гуми не регенерат.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SANY0276.jpg
Прегледи:2
Размер:83.7 КБ
ID:5693761

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X