колеги, моля за съвет.един колега пита какви гуми да сложи на джипа за зимата за неотъпкан сняг 30-40см.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
зимни гуми
Свий
X
-
От: зимни гуми
Така зададен въпрос правилния отговор е - големи зимни.
За 40см сняг гумата трябва да е около 80см висока, и пак диференциалите ще орат в снега и ще спират джипа. Отделно има голяма разлика между 40см сух,мокър, замръзнал сняг.
Пък ако беше казал и какъв е джипа...I'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
-
Фероза не може да върви в 40см сняг!
Независимо от гумите!
Даже по нанадолнище!
ПП. Може, но с много силна лебедка и много корав пасажер!Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
Най-добрите ми спомени са предстоящите!
Коментар
-
Първоначално публикуван от radii_81 Преглед на мнениене съм на същото мнение че не може да върви в дълбок снягИначе и на мен ми се ще ферозата да върви на самоход в 40см. сняг, но уви.... е сигурно тази "фероза" си гази без проблем:
Сега сериозно - стокова ферозата носи безпроблемно гуми до 235/75/15 включително. Медведите се предлагат само в този размер, а сафарито може да го има и в други, но не съм сигурен. Сафари доколкото съм запознат имат няколко шарки и едната е тази на медведа, a другата е имитация на стария Bf goodrich mud terrain. Ако ще караш повече на сняг аз бих избрал медведа, а ако калта ще е повече - другата.
А пред тежките руски гуми (каквито са по-горните) бих ти препоръчал Goodyear Wrangler Duratrac, ако успееш да ги намериш, защото в момента не ги намирам никъде на нормалната им цена. Последно в една от фирмите представени на Автомобилния салон София 2015 (не пиша името, за да не се сметне за реклама) имаше 4 броя, които с отстъпката от изложението идваха на 170лв бройката, но не знам дали някой не ги е отнесъл вече. Другото, което прочетох от колегата Стоян е че до нова година не се очаква доставка, а след това и цената ще е различна.
Успех в избора!Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
Daihatsu Feroza F300 1.6 16V
Коментар
-
Първоначално публикуван от radii_81 Преглед на мнениене съм на същото мнение че не може да върви в дълбок снягРосен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
Най-добрите ми спомени са предстоящите!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар