Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гарнитура за глава или ....?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гарнитура за глава или ....?

Спукаха се три последователни, първо едно на много години и после две нови. Пак от там купени. После дадох още толкоз кинти за оригинално (с капачка) и то не прави ядове.

При конкретната кола казанчето е под налягане, при Фероза не знам как е ама то и да не е казанчето винаги има какво да се спука или да прокапе от повишено налягане.

Коментар

За да няма "Филми", след смяна на паровъздушния клапан се прави тест,на какво налягане отваря (на повечето "капачки" даже е написано).

Коментар

На 0.9 бара трябва да отваря въпросния на ферозата. И казанчето не е под налягане - капачката е на радиатора. Казанчето е с капачка колкото да не се разлива съдържимото при климбуцане.

Ясене, казваш че си купувал и казанчетата и капачката от евраците? Те че продават боклуци - продават, ама как си сигурен че проблема е в капачката, а не в казанчето?
        Последно редактирано от sparkybg; 16-09-15, 13:36.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Чсене, казваш че си купувал и казанчетата и капачката от евраците. Те че продават боклуци - продават, ама как си сигурен че проблема е в капачката, а не в казанчето?
          И в капачката, И в казанчето имаше проблем. Нихната.

Коментар

Туй животно трябва да има вакум регулатор на горивото ,като се пукне мембраната и почва да ти налива бензин в колектора .Провери го като извадиш маркучето (вакумното) и запушиш вакума от към колектора ,от там палиш и виж дали няма да текне бензин от там
            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Здравейте колеги. Днес най сетне дойде време да се поровя по джипката и да прегледам за дадените от вас съвети. Първо почнах от охладителната система и за моя изненада видях че термостата е на една страна. Педишния път ми помагаше един приятел и резулта е на лице. Не го обвинявам - гледаше да ми помогне. Сложих го както трябва налях течност и този път изчаках да загрее хубаво. Покарах около половин час по тежичък терен бавни боксуване в общи линии лигавене. Не загря дори до средата. Много съм доволен. Няма вече бълбукане. От няколко дни не е и прекъсвала. Явно си е наместила кокалите. Проверих кабели и свещи -всичко е ок. Остана ми време дори да напръскам отдолу пода и шасито с горяло масло даже напълних праговете. Сега може да ме откриете по следите. Поогледах доста други неща по джипката но за сега толкоз. Благодаря за съветите на всички.
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Vani4a Преглед на мнение
                Ако чуваш бълбукането на изгасен двигател, когато е загряла, пробвай да смениш капачката на радиатора. При мен го имаше въпросния звук, когато застанеш пред джипа. Аз го определях като клокочене.
                И при мен беше така след смяната на капачката всичко е ок.
                Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 163HP

Коментар

Забравих да кажа че сложих друга капачка не знам от какво е но пасна по размер и градуси

Коментар

Първоначално публикуван от wukova Преглед на мнение
                    Забравих да кажа че сложих друга капачка не знам от какво е но пасна по размер и градуси
                    Става.

На всички коли в обръщение капачките са за 1 бар +/- 20% (на теория). На практика и от един модел точността на производство е +/- 20% така че става от всичко на всичко стига да пасва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X