Обява

Свий
Няма добавени обяви.

кормилни накрайници за фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• кормилни накрайници за фероза

някой знаели от какво стават кормилни накрайници за фероза от Тойота или мицобиши модел и т. н.

От: кормилни накрайници за фероза

никой ли не е сменял или напасвал кормилни накрайници на фероза

Коментар

От нищо не стават! Причината е в диаметъра на шпилката. На Ферозата е М20х1 или 1,25 ако не се лъжа, а всички останали джипки са с по-малък размер. Тойотите са М16 и М18. Единствено Мерцедес G е с М20, но ябълковидния болт и конуса не стават.
      Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
      Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

На Г има два вида кормилни накрайници. Със сигурност има разлика в диаметъра на конусите, около 2мм. Не съм развивал резбите към шангата за да видя там какво става.
        Росене, имаш ли размерите на конуса при Фероза?
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Не! Бях решил да слагам накрайници от Г на Ферозата, но от другата страна на хебелите и за целта поръчах да ми произведат зенкер с конуса на Г-то. Така, че имам такъв инструмент. Ако на някой му трябва да се обажда.
          Никой да не опитва тази простотия с Ферозата за която говоря. Оказа се, че получих късен (закъснял) урок по геометрия. Последствията бяха комични. Върнах си всичко в оригинал.

ПП:
          Ябълковидния болт на Ферозата е по-голям от на Г-то. При това много по-голям. Ако на Г-то външния диаметър е 40мм, то на Ферозата е над 50мм.
          Правих и нови реглажни тандьори с права и обратна резба, единия с М20х1 и МL20х1.25, а другия с ML20x1 и М20х1.25.
          Платих 300-400 лева за тая интервенция, сглобих всичко и регулирах с ролетката. Отидох на една разходка в гората след която разглобих всичко и си го сглобих в оригинал.
          Човек се учи докато е жив! И си плаща!
          Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
          Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

благодаря за отговорите външни могат да се намерят нови но вътрешни няма поне в магазините в Сандански ще се наложи да потърся втора употреба.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X