Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране на заден мост+бавни - проблеми? (Роки)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каране на заден мост+бавни - проблеми? (Роки)

Четох някаде в форума за карането на бавни само на заден диф имам Роки 2.8 тди дл 52 ф75 предния диф се вклучва от таблото .Бьрзи бавни от лостче до скоростния лост. Налаг ми се да тегля платформа варху нея тракторче около 1.т 1.5.тона Често ми се налага да маневрирам на бавни но като прочетох разни мнения се замислам дали да продалжавам Не сам много в час Какви да ги варша...

До: Каране на заден мост+бавни - проблеми? (Роки)

Ако не ти се налага да потегляш при голям наклон няма нужда включваш ниските.

Коментар

Абе чел си ,така е.Колкото повече използваш нещо,толкова вероятността да се повреди е по-голяма.Така че ползвай си колата,докато те слуша и се кефи.
      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
      NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от muri_1974 Преглед на мнение
        Четох някаде в форума за карането на бавни само на заден диф имам Роки 2.8 тди дл 52 ф75 предния диф се вклучва от таблото .Бьрзи бавни от лостче до скоростния лост. Налаг ми се да тегля платформа варху нея тракторче около 1.т 1.5.тона Често ми се налага да маневрирам на бавни но като прочетох разни мнения се замислам дали да продалжавам Не сам много в час Какви да ги варша...
        А хъбовете какви са?Ако си с ръчни,може на заден мост+бавни.С повишено внимание,защото натоварваш задния диф.Но ако са автоматични има голяма вероятност да потрошиш раздатката.
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Една вметка от мен - при Рокито лоста е с три положения - 2H, N и 4L. Копчето на таблото е за 4H. Каране само на заден мост и бавни се получава само ако си с ръчни хъбове. Тогава много внимавай да не счупиш нещо отзад, особено на терен с добро сцепление.
          “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
          Walter Rohrl
          GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Купих Рокито с неработеш преден диф.кабелите който включват предния кардан бяаха изпокасани и съответно нищо не работеше отпред Карал сам доста на бавни в това полозение не сам имал проблем Сега оправих кабелите и вече включва предния кардан но нещо автоматичните хабове не действат за целта се тарсят ръчни и дано да се реши проблема с предния диф а и сега вече се замислям за проблема за бавните за който чета дали сте се появи По пътя на логиката не трябва да има проблем според мойто скромно мнение Все едно карам кола само с заден диф За това питам все пак карате по дълго време джипове и сте се сбласквали с разни проблеми по тях БЛАГОДАРЯ...

Коментар

Първоначално публикуван от javoresku Преглед на мнение
              . Каране само на заден мост и бавни се получава само ако си с ръчни хъбове. Тогава много внимавай да не счупиш нещо отзад, особено на терен с добро сцепление.
              Е за това му казвам на колегата че тон, тон и половина на ремарке, Рокито си ги тегли без проблем - многократно съм го тествал. По мое мнение включването на ниски предавки трябва да става само при включено двойно предаване, дори повечето джипове не могат да включват ниски без двойното. Ако си толкова на зор че ти трябват ниски и предадеш целия въртящ момент с понижаваща предавка само на задния диф наистина има риск нещо да се строши.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X