Обява

Свий
Няма добавени обяви.

температура норми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• температура норми

Здравейте на всички които карат daihatsu feroza.
    Интересува ме ходих при майстор който ми смени перката която беше зацепена постоянно и ми каза че не е добре така да карам защото може да се счупи и да испотроши всичко.Махна ми я и ми монтира перка от кола с принудително пускане с копче.Интересува ме каква температура трябва да подържа моята стрелка минава при загрят мотор малко след полвината.Нормално ли е или не.
    Ако има някой някакъв отговор да сподели.

От: температура норми

Оригиналната перка е виско "съединител", който се задейства от температурата.
    Това че се върти постоянно, не значи непременно че е постоянно зацепена.
    Има много изписано за виското.
    Потърси назад в темите от този подфорум.
    Не съм чул на някой колега перката да се счупила и да е помляла нещо.
    По-скоро при късане на опорния тампон на двигателя (най-често левия), с повдигането на двигателя, перката може да строши дифузьора.
    Това при резки подавания на газ, и ако виското е зацепило.
    Тоест на доста загрял мотор.

Температурата така както я описваш, не ти е нормална.
    Стрелката трябва да стои малко преди средата. На първата вълничка преди средата на скалата.
    Дори и при добре загрял мотор и включено виско.

Внимавай, че Ферозата е много чувствителна на прегряване!

Задължително прочети една от първите залепени теми в този подфорум, и направи каквото е описано там, за да си сигурен.
    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=50406

Аз лично, с ел вентилатор не бих карал.
    Особено ако не е свързан с датчик и аз трябва да следя кога да го пускам.

А, и си смени майстора!
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Здравей, при теб ли е "старата перка". С фланец ли е била зацепена постоянно или виско "съединителят" ти е бил преработен? Предполагам, че сте избрали варианта с ел. перка по бюджетни съображения, но все пак "майстора" предложил ли ти е замяна с ново виско? Ако не е, тичай при някой друг и си сложи ново виско за предпочитане не прекалено евтино, че ще ти излезе скъпо в последствие. Пробвал ли си с "новата" система при повечко зор как стоят нещата? Смогват ли ел. перките?

Добре де бях чувал за всякакви преработки, но за такава без датчик за включване на перките ми е за сефте! Това лично за мен е неприемливо! Имай предвид, че въздушната струя от виско перката е в пъти по-голяма от тази от електрическите перки, дори и да са две. Доста от хората опитали твоя вариант, в последствие се връщат към заводското решение и има защо!

Относно позицията на стрелката ловеца на тигри ти е казал правилната. Въпреки, че моята стой на въпросното място, не бих и се доверил изцяло за пускане перките - това все пак е уред, който е на двайсе и кусур години!
      Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
      Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

освен да си вземеш вискомуфа, смени си и термостта с по-ниско температурния има бая теми по въпроса.
        тема за виско
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...E5%F0%EE%E7%E0
        тема за термостат
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...E5%F0%EE%E7%E0
        Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Вслушай се в съветите на колегите.Patrofen ми изпрати нова виско муфа за около 200 лв.Малко игра и четири гайки-температурата "спи"
          VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X