Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Крик за Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Крик за Фероза

Здравейте колеги!
    Не успях да намеря никъде инфорация по въпроса и затова се обръщам към Вас.
    Наскоро закупихме за баща ми Дайхатсу Фероза, но няма никакъв инструмент с джипчето.
    Моля , ако някой има оригиналното оборудване или поне крик, да го снима и качи тук или на лични , та да видя какво да търся.
    Багодаря предварително!
    Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

От: Крик за Фероза

Това е оригиналния крик:
    http://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225...SMz5tGy6cg.jpg

Иначе в оригиналното оборудване има ключ за свещи, ключ за гуми, тип Г, като единия край е заострен като щанга и комбиниран лост с отвертка.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Крикчето, го търси под шофьорската седалка. При двигатела до подпиралката на капака трябва да има една дълга щанга. От едната страна е с ухо ,а от другата четериграм. Ухото на крика ,а четериграма на ключа за гумите и връткаш. Между другото много здраво крикче.
      0893966166- Димо Тодоров

Коментар

Продава ли се?Ако да, дай цена на лс.
        Децата се възпитават 20 години преди да се родят.

Коментар

Здравей, ето снимка на дългата щанга за която говори колегата по-горе:
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:123.jpg
Прегледи:1
Размер:183.1 КБ
ID:5647075

Ето и още една малка снимка от интернет на крика, щангата и някакъв ключ, който не е оригинален:
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12345.jpg
Прегледи:1
Размер:22.4 КБ
ID:5647076

Както казаха по-горе за крика, ключа за гумите и този за свещите провери под шофьорската седалка. При мен двата ключа(за свещите и за гумите) са в синя калъфка с емблемата на дайхатсу. Ако те интересува мога да направя по-детайлни снимки на каквото кажеш, но в събота защото джипа не е при мен в момента.
          Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
          Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Благодаря за бързите и точни отговори!
            Гледах навсякъде по колата, никъде нищо няма от инструмент, та затова питАх.
            Вече знам какво точно да търся и за мен темата е изчерпана.
            Благодаря и успех.

п.п. Ако някой има излишни от Фероза - крик, щанга или ключ за гуми да пише на "лични".
            Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

това е ключа с който въртиш щангата и вдигаш ,има четириграм там мушкаш щангата а другия с куката към крика.

Коментар

Първоначално публикуван от иж-12 Преглед на мнение
                Благодаря за бързите и точни отговори!
                Гледах навсякъде по колата, никъде нищо няма от инструмент, та затова питАх.
                Вече знам какво точно да търся и за мен темата е изчерпана.
                Благодаря и успех.

п.п. Ако някой има излишни от Фероза - крик, щанга или ключ за гуми да пише на "лични".
                Няма абсолютно никакъв смисъл да търсиш специално оригинален крик. Има достатъчно компактни хидравлични, дето вдигат цялата фероза във въздуха (не се майтапя - лично пробвано) и са на порядък по-удобни за ползване.

Ключ за гуми, пак на порядък по-функционален, можеш да си купиш от всяка бензиностанция или по-голям магазин. Даже и в Billa май мярках.

Това всичкото от личен опит. Тераното ми си дойде с пълна комплектация - подобен крик, щанга, ключ и комбинирана отвертка. И ако да речем отвертката става за нещо, то останалите неща са хем неудобни, хем отнемат няколко порядъка повече усилия за да свършиш същото, което с обикновена кръстачка и малко хидравлично крикче не са ти никакъв проблем.
                Последно редактирано от sparkybg; 10-03-15, 12:43.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз ползвам малко хидравлично 2т.
                  Нямах оригинален. Нямам дори и пръчката, сето седи под капака.
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Няма абсолютно никакъв смисъл да търсиш специално оригинален крик. Има достатъчно компактни хидравлични, дето вдигат цялата фероза във въздуха (не се майтапя - лично пробвано) и са на порядък по-удобни за ползване.

Ключ за гуми, пак на порядък по-функционален, можеш да си купиш от всяка бензиностанция или по-голям магазин. Даже и в Billa май мярках.

Това всичкото от личен опит. Тераното ми си дойде с пълна комплектация - подобен крик, щанга, ключ и комбинирана отвертка. И ако да речем отвертката става за нещо, то останалите неща са хем неудобни, хем отнемат няколко порядъка повече усилия за да свършиш същото, което с обикновена кръстачка и малко хидравлично крикче не са ти никакъв проблем.
                    Да ,прави сте! Ще търся "неоригинални" инструмети.... и са по-евтини и по-удобни.
                    Благодаря.

Коментар

Привет! Mалко позастаряла тема, но да кажа и аз... Имам оригинален комплект на феро, но без крика и тази щанга. Какво направих? Намерих (в един стар изоставен кокошкарник на село) механичен крик за 3т. Не бях виждал такъв. Със зъбчатки, на вид е абсолютно идентичен с оригиналния, но не е маслен, а там, където е това за напомпването на маслото, има отвор и слагаш щангата и въртиш, като за повдигане има зъбчат разпределител. Просто го обръщаш в зависимост дали ще вдигаш или спускаш. Много надежден. Дойде ли феро, че е в бокса, ще го снимам. Не сте виждали такъв. Поне аз не бях виждал преди.
                      Та мисълта ми е че не е нужно да е оригинално (освен ако не си колекционер с мноооооого пари ), а да върши работа. А крика ще си го запазя дори и феро да го няма.

Модератор: Много моля, пишете поне разбираемо! Никой не иска перфектан правопис (то дори и поправено в тоя вид е далеч от това), но главните букви, препинателните знаци и други полюции от сорта никой не е отменял, нито забранявал!
                      Последно редактирано от sparkybg; 29-04-15, 10:45.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X