Здравейте,отскоро във семейството имаме тази машинка -Daihatsu Terios 1,3 1998г .Този уикенд успях да го покарам малко повече, около 300 км и ми направи впечатление,че когато се минава през хоризонтални дупки ( примерно процеп на пътя или кръпката асфалт е по високо и се получава едно гадно ръбче ) от задният мост се чува доста неприятен/силен звук,все едно се получава удар.Получава се когато се мине със малко по висока скорост.Предните колела минават нормално,но от задните се чува описаното.Това се чува само когато и двете задни гуми минат едновременно през неравността.Когато се минава със по ниска скорост всичко е нормално,не се чува нищо.
За първи път карам подобна кола ( 4х4 ) и не знам кое при нея е нормално.
Иначе колата се движи нормално,не се "люшка" толкова колкото очаквах и вози приемливо.Няма видимо омекване на задницата,просвета над предните и задни колела е еднакъв.
Аз лично си го обяснявам,че тъй като е със заден мост и е по тежка от зад, моста не може да "поеме неравността" и затова се получава това като удар.
Дано не ви прозвучат много лаишки въпроса ми и обясненията към него.
Все пак искам да се допитам и до вас,дали има повод за притеснение или е нормално ?
За първи път карам подобна кола ( 4х4 ) и не знам кое при нея е нормално.
Иначе колата се движи нормално,не се "люшка" толкова колкото очаквах и вози приемливо.Няма видимо омекване на задницата,просвета над предните и задни колела е еднакъв.
Аз лично си го обяснявам,че тъй като е със заден мост и е по тежка от зад, моста не може да "поеме неравността" и затова се получава това като удар.
Дано не ви прозвучат много лаишки въпроса ми и обясненията към него.
Все пак искам да се допитам и до вас,дали има повод за притеснение или е нормално ?
Коментар