Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е разликата между Фероза и Роки?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Каква е разликата между Фероза и Роки?

И други кошници има дето не сме ги виждали има.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1024px-Daihatsu_Feroza_5-door_Karangasem_Feb_2013_1.jpg
Прегледи:1
Размер:165.8 КБ
ID:5628786

Indonesian-built Feroza

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
      Еми, не е точно така.
      Ферозата е корава колкото Рокито, докато Нивата е смешно да се сравнява с Уаз.
      Правилно.За това аналогията е в кавички!
      Сравнението е формално и по скоро става дума за две машини с различни габарити , едната е по- малка и за относително по-лек терен.

Коментар

Еднозначен отговор няма.
        За различните пазари двата джипа се казват по различен начин.

У нас Daihatsu Feroza се асоциира с 1.6 бензин, торсион/ресор окачване, независимо отпред, цял мост отзад.
        По света е известен като Sportrak, за някои пазари, предимно Америка се казва Rocky.
        Има и версия Бертоне тунинг, Freeclimber 2.

Daihatus Rocky - 2 литра бензин, 2.8 нафта, през годините добавят турбо и кулер. Първоначално цели мосотве, 4 ресора, в последствие независимо окачване, пружини.
        По света го знаят също като Rugger и Fourtrak.
        Има и версия Бертоне тунинг, Freeclimber 1.

У нас асициацията е както са писали колегите по-горе:
        Ферозата е малко братче, 100 коня бензин, независимо окачване отпред, цял мост отзад.
        Рокито е по-голямото, масово 2.8 нафта, предимно цели мостове и ресорно окачване, къса и дълга база.

Снимката, която си качил е на едни от последните рокита, около 2000 година с независимо окачване отпред и пружинно окачване отзад.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Доколкото знам, Фероза (F300) е само за Европейския пазар.
          За Англия, Австралия, САЩ, е Роки (F300).
          Има и модификация за щатите Rocky Widetrack, което е с по-широки мостове с 12см, и ресори с широчина 7см, както на Bertone FreeclimberII.

Рокито на Бертоне, както това на колегата snowblind по-горе, се води FreeclimberI.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Какъв вид окачване е по добър за планина, кални коловози, камъни за Фероза и за Роки?
            Мото братство Хищници

Коментар

Аз съм за целите мостове. Ходовете на предницата на Ферозата са много малки. Носачите са къси и не е като да може да се направи кой знае какво.
              Лесно се окантарва.
              Колкото до коловозите, клиренса е решаващ.
              А той се постига с големи (високи) гуми.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

За Европейския пазар Фероза е 1.6, 16 клапана,независимо предно окачване ,както споменаха колеги.Лично аз не съм фен на фероза,един колега кара такава и постоянно има проблеми с двигателя и предното окачване.
                Роки до "94 или "95 е на цели мостове с ресори.Следващите модели след "95 са с независимо окачване отпред ,т.н. фейслифт и промени в интериора.Има ги с два бензинови двигателя Тойота 2.0 и 2.2 първите са с карбуратор,по-късно и с инжекцион(преди три или четири години видях Роки 2.0 бензин с инежекцион 115к.с. на цели мостове и друго не съм виждал),един дизелов 2.8: атмосферен,с турбо и такъв с турбо и интеркулер,от 73 до 102к.с.

П.С.:Лично мое мнение е да потърсиш Бертоне - Роки с двигател на БМВ,бензинов: 2000 кубика 129к.с или 2500 кубика 169к.с. ако ще е дизел 2400 кубика 115к.с..Двигателите са достатъчно здрави(с кована крантия) и доста по-мощни спрямо оригинално слаганите в Роки,а и джипката изглежда по-добре отвън и отвътре.От няколко години карам Роки с двигател 2.0 бензин,карбуратор 88к.с. - с кални гуми над 30 инча е мъртвец на шосето,а в калта няма сила дори да се строши.Частите му са по-скъпи в сравнение с БМВ двигател и по-трудни за намиране.
                Поздрави.

Коментар

Мерси градски. Евала за инфото и за Бертоне-то.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                  X