Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на Териос 1.3 HC-EJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разход на Териос 1.3 HC-EJ

Здравейте
    Някой колеги със същия двигател/ по стария модел / може ли да сподели какъв му е разхода. Моята със сигурност ми гори повече, последно беше 12л/ 100км газ повече извънградско. На бензин не съм засичал. До преди няколко дни все ми гаснеше на ниски обороти, тресеше и тн като е студена. И така от година и повече, но оня ден мисля че открих причината- една маса към изпускателния колектор беше скъсана. И понеже ламбдата е непосредствено след това предполагам че тази маса е за нея, макар че от другата страна на двигателя има друга маса. Проверих и хлабините на клапаните.
    Оттогава двигателя работи много по добре, по-тихо и не гасне на минимални обороти. Надявам се и разхода да падне. За този модел дават 7.7 бензин/комбиниран/, на газ да е с 2л нагоре пак става 9.7л. Заредих 30 л газ, но още не съм ги изгорил. Някой засичал ли е да сравним?
    Пийте вино да сте здрави, че да може да пиете и ракия.

От: Разход на Териос 1.3 HC-EJ

На бензин - през зимата 11/100 градско./не е Софийско/. На много лоши пътища през лятото пак същото. Минимален разход 7,0/100 - с четири пътника извънградско.
    Бъди здрав!
    Nissan Pathfinder 2.5 dci

Коментар

Вчера пак излезе 12л/100 газ.
      Пийте вино да сте здрави, че да може да пиете и ракия.

Коментар

volf70 е прав , аз пък търся задни амортисьори за моя Daihatsu Terios 1.3 - 83 p.s нещо по -здраво от kyb/monroe/ малко помощ ???

Коментар

Преди около година сложих задни Монро "Адвенчър" за по 98 лева парчето. През това време колата е карана почти на предела на оффроуд възможностите и. Засега нямам оплаквания.
          Nissan Pathfinder 2.5 dci

Коментар

Сега наистина е доста до 12 /100 газ
            ама и моята държи високи обороти дълго време поне 10 км после се оправя
            иначе на дълго като е по топло е 7,8 газ
            Та и аз търся къде се намира датчика за температура на двигателя Териос 1.3 1999г
            виждам само този за температурата на входящия въздух при всмукателния колектор и за налягането
            На задната страна няма там е само за разпределителния вал .

Коментар

същия го карам 99г. - гори средно 10,5 - 11 газ комбинирано на 10 не мога да го сваля както и да го карам (с хубава газова инж. е) а преди да сложа газовото бенин - около 7,5 на 100 км, от 2 години на бензин не съм го засичал и аз си мисля че е голяма разликата но карам ...... нали уж като е перфектно газовото и като е от скъпите разхода трябва да е като на бензин ама няма време да се занимавам да ходя по газаджии ...

Коментар

С 26 литра газ (пълна бутилка) изминавам около 200 +/- 20 километра, така че не мисля че разхода ти е ненормално завишен. Джипа е същия 1,3 1999г.

Коментар

Разход на Териос 1.3 HC-EJ

Имам едни проблем като е ниски температури -5/-10 в начало вържи високи обороти 2500 като мина поне 5 км на газ се оправя

така гори много и на бензин е подобна историята понякога на бензин само си мени оборотите .
                  Има едни датчик за водата зад двигателя и едни на входящия въздух
                  кой от двата е проблемен

Коментар

Моя е 1.3 J100 карам го от 3 години и го засякох едва преди 2 месеца. Изминах 300км. като от тях 160 извънградско, 40 в гората и 100 в град и ми даде среден разход 10 на бензин.

Коментар

На половинката е автоматик, 1.3 J100 - 1997. Имаме го от 3 седмици, само градско в Ст.загора, предимно на къси разстояния 1,5-3 км.... почти 15/100 бензин. Извънградско все още не е карана. Даже мисля, че е малък разхода... Хубав град, ама с най-смотаното движение... През 100 метра светофар, а по средата 2 "легнали полицая". Автомата не успява да стигне до 3-та...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X