Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Feroza - ремонти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Feroza - ремонти

бул. Евлоги Георгиев, преди военна академия, идвайки от Орлов мост, мисля, че е No 76. Едно магазинче, в което има всичко за Дайхатсу (каквото съм търсил досега - там все го е имало).

Коментар

Първоначално публикуван от Yan Преглед на мнение
      бул. Евлоги Георгиев, преди военна академия, идвайки от Орлов мост, мисля, че е No 76. Едно магазинче, в което има всичко за Дайхатсу (каквото съм търсил досега - там все го е имало).
      Номера е 74.Магазин за Корейски авточасти.
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от Yan Преглед на мнение

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...96&postcount=7
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако не стане с друго опитай тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=19412

Поздрави,
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Re: Feroza - ремонти

Май сте прави. Обикаляне му е майката. Успях да намеря 4 клапана в магазина на Евлоги Георгиев, 74 (тел. 943 0050, 943 3192). На Симеон за същите ми искаха двойно !!?? Дано се оправя до срещата на Бонсови поляни. Идеята е супер!

Коментар

Привет на всички Ферозаджии. Ще приемете ли един нов член във вашия клуб? Отскоро съм собственик на такава машинка. Сега монтирам газова, правя някои други дрелни подолрения. Имам обаче и един по-голям проблем и ви моля за съвет. Понякога когато подавам газ чувам удар в отзад диференциала. Карето на кардана изглежда здраво и няма луфт. Възможно ли е проблемът да идва от износени зъби на пиньона или е нещо друго? Дайте идея. Колата е на 130 хил. и мисля че зъбите в диференциала не би трябвало да се износят.

Коментар

Еми... може да е от много неща. Ударът силен ли е или слаб?
                И аз чувам понякога (рядко) такива неща, но нищо страшно.
                Може да е луфт, може и лагер да е, може и нищо да не е.
                Сигурен ли си че отзад го чуваш?
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имам усещане, че зацепването в диференциала става едва след подаването на газ. Получава се ефект като удар. Някъде по форумите бях прочел, че един от колегите (Pepsii) имал подобен проблем, но там се оказало незатегнати скоби на ресорите. При мен видимо всичко отдоле изглежда здраво и стегнато. Кой майстор можете да ми препоръчате да погледне колата? Благодаря предварително.

Коментар

Възможно ли е да има луфт между короната и пиньона и той да се е увеличил? Възможно ли е да се регулира?

Коментар

Може тампоните на ресорите (тия, дето са в ушите им) да са заминали. Може и някой друг тампон да е заминал - отпред при скорости, раздатка, двигател. Сигурен ли си че каретата са ти в ред?

Луфт може да има. Дали може да се регулира не знам. На някои диференциали може. Ама не знам дали е редно, защото сега са улегнали зъбите един към друг, и ако се регулира луфта ще се намали, обаче износването ще се увеличи.

Знаеш ли дали е LSD или обикновен диференциала? На колко хиляди е джипката?
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря ти Sparkybg, че се ангажираш. Ферозата е на 130 хил. Съвсем отчетливо чувам удара откъм задния мост. Понякога проблемът не се проявява много ясно, трябва колата да се покара малко и тогава започва да се чува. Също така ми прави впечатление, че като отпусна газта пак се чува нещо като обратен удар, въпреки че колата може да не намалява скоростта на движение. Това ме кара да мисля, че не се касае за тампони, тъй като реално купето не изпитва тласък.
                        Онзи ден лежах под колата и въртях кардана на ръка, като виждам че има няколко градуса луфт (може би 1-2), преди да започне да върти колелата. Това нормално ли е?
                        Незнам какъв тип е диференциала. Иначе Ферозата е 90-та година, F-300, 16 клапана.
                        Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Може тампоните на ресорите (тия, дето са в ушите им) да са заминали. Може и някой друг тампон да е заминал - отпред при скорости, раздатка, двигател. Сигурен ли си че каретата са ти в ред?

Луфт може да има. Дали може да се регулира не знам. На някои диференциали може. Ама не знам дали е редно, защото сега са улегнали зъбите един към друг, и ако се регулира луфта ще се намали, обаче износването ще се увеличи.

Знаеш ли дали е LSD или обикновен диференциала? На колко хиляди е джипката?

Коментар

По-вероятно си с обикновен диф, след като нямаш написано ЛСД и не си забелязъл...

Това удряне при подаване на газ, ми се струва на луфт в окачването, ресорите-гумичките там, връзките мост/ресори...

при мен има следното всичките ми тампони явно са за смяна и/или имам някой скъсан и целия агрегат двигател+скоростна+раздатка при форсаж се клати яко, та погледни и за подобен вариант...

Тества/оглежда се на рампа канал с човек който потегля и друг който гледа/слуша...това в полеви условия а най-добрият вариант е някой разбирател да я погледне в сервиз!

Поздрави,
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Пробвай с вдигната ръчна спирачка и изключени 4х4 - демек само на задно. Леко подаване на газ и полусъединител, колкото да я натовариш. Така миоже би ще се разбере дали е трансмисия или тампони на ресорите.

Иначе варианта с канала е най-добър.

Коментар

Днес карах колата на сервиз. Майсторът доста се чеса по главата докато я оглеждаше отдолу, но не забеляза нищо разхлабено или заминал тампон. Според него луфта на кардана бил нормален (бях писал, че е няколко градуса). В крайна сметка предписа да се сложи добавка към маслото в диференциала. Изръсих се с 24 лв за 2 флакончета, пък ще видим ...Може би ще трябва още някое флаконче..., трябва пак да прочета упътването колко върви на литър масло. Ще уведомя допълнително за колегите, ако им се случи подобен проблем, да знаят.

Коментар

аз пък днес си смених съединителя, голям гърч
                                Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X