Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отопление на горивото при Роки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отопление на горивото при Роки

От има-няма година разсъждавам по темата дали не му е по-гот на двигателя да работи с подргята нафта. Примерно с температурата на охладителната течност.
    Виждал съм го на доста съвременни дизели. Имат топлообменник на филтъра на горивото или с електрическо отопление.

Днес едно питане в темата за подаръците се хванах да разлегам ел. схемите на Роки и Фероза.
    Гледайки схемите видях, че Рокито има реле за подгрев на горивото .
    Лошото обаче е, че в схемите няма описание къде се намира нагревателя.
    Смъкнах се моментално до джипа -вярно има реле. Пада се зад акумулатора. Точно до релето за подгревните свещи.

Разгледах инсталацията. На конзолата на филтъра ходят 4 жици. Две са за лампата за дренажа. Другите две - не ми стана ясно.
    На ГНП-то ходят 3 жици. Една е за клапана запали/загасни, другите две не разбрах за какво са.

Някой да има повече информация за този подгрев - къде е, какъв е, кой го управлява?
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

От: Отопление на горивото при Роки

Историята с отоплителя е следната:

Представлява електрически нагревател. Намира се в горната част на конзолата за горивния филтър.
    Управлява се от релето, което е зад акумулатора, точно както е описано в книгата.
    От своя страна релето се управлява от реле-регулатора.
    Идеята е нагревателя да се включи след запалване.

Индикация, че тази система не работи са сигналните лампи за дренажа на филтъра и зареждането на акумулатора.
    Ако двете светят слабо реле-регулатора не включва нагревателя за горивото.

При мен се държи точно така. Реле-регулаторът е сменян и явно вече няма кой да управлява тази верига.

Според литаратурата в самия нагревател има ключ. Още не съм намерил описание какво представлява и кога включва и изключва.
    Предполагам, че е температурно зависим и пази системата от прегряване. Възможно е да сработва само при ниски температури.

В момента при мен веригата на нагревателя е отворена и дори да му подам напрежение директно от акумулатора не нагрява.
    Или е отворен прекъсвача в самия нагревател или някъде през годините се е възнесал.

Ще нарисувам схема как работи и ще я кача след малко.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Ето я частта от схемата, която се отнася до отоплението:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:RockyFuelHeater.jpg
Прегледи:1
Размер:33.8 КБ
ID:5530103
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

А тоя контакт, дето в "отопление на горивото", какво го управлява?
        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Това още е мистерия
          Според книгите са заедно. Едната хипотенуза по въпроса е, че е термопластина и изключва за да не кипне горивото.
          Второто предположение - пак термопластина, но включва само ако е студено наоколо.

Търся да напазарувам една конзола за филтър, разчаствам и гледам. По книгите не намерих описание как работи.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

По аналогия с други марки целта е подгряване на горивото над температурата на запушване на филтъра, тоест включва се при наистина студено време. Мистериозния ключ е биметална пластина. При мен е отделен елемент, който се навива в тялото на филтъра.

Коментар

Във филтъра няма нищо навито.
              Има два болта за вход и извод. Проводниците за подрева излизат от отвор, който е залят със силикон. Явно елемента не подлежи на смяна.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

колеги здравейте,преди време купих от един магазин едно тяло с навита подгряваща свещ в него има и изведена жица за захранването,цялата работа представлява нещо като тяло на горивен филтър с щурцовете за входа и изхода на горивото ,много е удобно,когато искаш го включваш и когато искаш си го изключваш,може да се монтира на ключ или да се хване сигнал от темп.датчик,кой как иска.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X