Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко въпроси за Териос 1ва генерация 1.3...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко въпроси за Териос 1ва генерация 1.3...

Да започна с това, че съм си направил труда да прочета темите тук за Териос, но не съм намерил отговори на някои въпроси, които ме вълнуват.
    -Първо ме интересува съединителя му колко време кара, тъй като видях, че няколко човека са го сменявали а цената му е 700лв... с труда отива на 850-900лв.Аз предполагам, че леко джипче с малко моторче не би трябвало да тормози толкова съединителчето, но все пак ми е любопитно по колко изкарват при нормална употреба.
    -Другото нещо е рейката ... имат ли драма с нея, че и за ремонт на рейка ми попадна някаква страховита сума от около близо 1000лв.
    -Знам, че след 2000 или 2001 му се слага мотор от Тойота 86 коня ... интересува ме как е този мотор с работата на газ?Знам, че някои Тойота мотори не са ок с газта заради по-слаби на по-високи температури клапани.Първия мотор 83 коня предполагам няма грижи понеже гледам има доста газифицирани.
    -Минимален разход при движдение извънградско с 80-90... понеже гледам едни пишат за 6 разход ... други за 9 ... и нещо не ми се връзва.
    -Страничен наклон ... голяма ли е драмата там?Търсих някакво инфо производителя какво дава като пределен страничен наклон, но не открих никаква информация.
    -Лифт?Някой правил ли го е?Четох, че някой е слагал пружини и амортесьори от Лада ... прави ли се това масово?
    -Има ли дебитомер или е само по мап сензор и ТПС?
    -Има ли къде отдолу да се сложи една малка газова бутилка за да не заема място в багажника?

Еми мерси предварително на тези, които ще са ми полезни с инфо.

От: Малко въпроси за Териос 1ва генерация 1.3...

Що така никой не отговаря на човека, че и мен ме интересуват някои от въпросите?
    Honda Africa Twin RD07 '95

Коментар

Имам Териос от близо 2год. За първите въпроси не знам, но мога да отговоря на последните два. Двигател j1 няма дебитомер. По въпроса за газта- сложил съм бутилка 20л.под кората в бадажника с малко повдигане. Може и 25л.пуричка без много изменения.Така багажника остава свободен.Системата ми е AG Zenit.На газ е малко по муден, но се свиква.На градско харчи 10 - 11л а на вън 8-9л. Най добре върви между 3000-4000 оборота.

Коментар

Съединител си сменях сам с Японски оригинален Ексайди около 350 лв. не помя точната сума за комплект точно токъв свалих от колата 1към1 .
        Карам с пура в багажника и най обикновенно газово извън градско ми шарчи 10 градско стига най много до 14.
        Окачванего е много просто и надеждно нищо не съм сменял още по него .
        За лифт на толкова тясна кола не ми се мисли ще си я карам ниска.
        Страничните наклони ги избягвам не са ми по фкуса когато карам тази колица . Да не забравяме че дова си е колица за съвсем лек офроуд.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X