Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интеркулер на Роки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Интеркулер на Роки

В събота реших да направя малко профилактика на джипа. Двигателят е 2.8ТДИ, ДЛ52, 102 коня. 15000 км станаха от последното по-основно чистене. Реших, че едно миене на радиаторите няма да се отрази зле на пейзажа. Между кулера и охладителния радиатор се беше събрала една приятна възглавника и това беше основния повод да започна почистването.

Свалих кулера. Видях, че тръбите към него са омаслени. Сложих кулера над една кафена чашка и го оставих да се "отцежда".
    За половин ден се събраха около 50 мл масло. Това бял кахър, все пак турбината е на 20 години.

Умислих се за друго - предвид възглавничката, която събира между двата радиатора може би е добра идея да "метна" кулера над мотора. Има вече няколко рокита с килер над мотора, до сега не се е чули поне да има отрицателен резултат.
    В мометна позицията му е по-ниско от турбината и това позволява част от маслото, което се движи заедно с въздуха да остава в кулера. Ако обаче е над мотора маслтото ще се стича или към всмукателния колектор или обратно в турбото.

Какво е вашето мнение по темата?
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

От: Интеркулер на Роки

Според мен проблеми не би трябвало да има защото просто ще му смениш мястото.Занимавка си е обаче- да преместиш всички тръби до там, да направиш къдърно захващане и да направиш отвора на предия капак. Като допълнителен плюс(според ме) ще постигнеш малко по-агресивен вид на рокито с отвора за интеркулера на капака.
    Успех, мисля че всички тук сме сигурни, че ще го направиш по-добре от заводския вариант.
    Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
    Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Аз мисля, че отпред си е по-добре.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Кулера определено мястото му е отпред защото функцията му е такава според мен не си вкарвай таралеж в гащите колега отгоре над двигателя почти няма да минава въздух през него, колкото до агресивният вид съм съгласен, но само дотам

Коментар

Освен друго, на нЕкои на които е отгоре кулера има и вентилатор да го охлажда. А маслото дали е в него или ще се стича е почти все тая...даже е добре да си е в него, а не в нЕкой от цилиндрите. На повечето коли кулера е ниско, освен ако не е върху мотора.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Докторе,явно си нямаш работа,и се чудиш каква операция да сътвориш на Рокито!!Не закачай (ампутирай) нищо по животинката,тя и така си е добре!
            088пет722пет99
            http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
              Докторе,явно си нямаш работа,и се чудиш каква операция да сътвориш на Рокито!!Не закачай (ампутирай) нищо по животинката,тя и така си е добре!
              И аз така си мисля. Шъ зема го закарам на вилата и да му дам да коси цял ден, белкем спася машинката от дисекции.

Коментар

А...машинката я чака светло бъдеще. Като начало и търся здраво купе, лебедката отива вътре, мостове, които да могат да понесат поне 35", печка, отопление на нафтата.
                Кулерът е само част от козметиката
                Иначе съм съгласен, че на повечето коли кулера е ниско долу. Лично аз не съм виждал обаче кола, на които е пред охладителния радиатор.
                Събира ми доста боклуци между двата и то за 1-2 разходки.
                Иначе дупка в предия капак се реже за около минута и половина.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Точно най-отпред му е мястото. Ако е зад някой друг радиатор-въздухът в него няма да се охлажда добре, заради вече затопления въздушен поток.
                  Кулера винаги е най-първи във въздушния поток.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

едно време имах Голф 1.6 GTD, при него беше така:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:gtdmotor.jpg
Прегледи:1
Размер:27.9 КБ
ID:5507176

Коментар

Моето мнение, е че по добре ще му е отгоре, само че с допълнителен датчик за температура и вентилатор. Това е най ефективния монтаж за горска джипка. Интересно ми е като е монтиран отпред и си на кален баир на първа бавна с целата газ и се движиш с около 2,5 км/ч. колко точно ще охлажда въздуха.

Поздрави
                      BMW Е39 525 TDS; Bertone Freeclimber 2,4TD
                      HONDA XR 600
                      +359888311113; +359882208033
                      0+

Коментар

Тия дни, мисля да се заема с монтаж на кулер на мойта джипка, и като имам някакъв резултат, ще пиша.
                        HONDA XR 600
                        0+

Коментар

Ейййййй, ще го правиш истинско Роки....а не Берто.
                          Теди е монтирал от Паджеро, ако искаш му звънни да видиш захватите поне / не съм сигурен 2,5 или 2,8/
                          Няма ли оригинален кулер от някое БМВ - може би ще ти е най-добре така

Коментар

Първоначално публикуван от gogo16 Преглед на мнение
                            Теди е монтирал от Паджеро, ако искаш му звънни да видиш захватите поне / не съм сигурен 2,5 или 2,8/
                            Няма ли оригинален кулер от някое БМВ - може би ще ти е най-добре така
                            Те захватите са ясни..., а от БМВ има, ама е предно монтиран, демек не ме устройва.

Поздрави
                            HONDA XR 600
                            0+

Коментар

Ако си взел от pajero 2 cooler сега изрових едни стари снимки г/д как е закрепен при мене. Утре мога да направя по- хубави снимки, че и ГНп-то малко го разместихме и него за да се отвори място. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0926.jpg
Прегледи:2
Размер:179.4 КБ
ID:5527787Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0927.jpg
Размер:100.4 КБ
ID:5527788Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0928.jpg
Размер:181.5 КБ
ID:5527789

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X